• 9.370.277 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / Thailand

Geregisseerd door: Ekachai Uekrongtham

Met onder meer: Ron Perlman, Dolph Lundgren en Tony Jaa

Plot Skin Trade

"Two Cops. One Mission. No Mercy."

De familie van een politieagent uit New York wordt vermoord door een Servische misdaadleider. Hij volgt de schurken naar Thailand en begint daar samen te werken met een lokale rechercheur. Samen gaat het duo eropuit om het mensenhandelnetwerk te stoppen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Tony VS. Dolph en Tony VS. MJW vormen de absolute hoogtepunten: érg sterke fight-scenes. Fijn ge-edit ook, niet al te gehaast (al blijft het natuurlijk een typisch modern DTV product) en doet voldoende recht aan de kwaliteiten van de heren. De heren die, natuurlijk, de grootste attractie vormen. Het Engels van Jaa is trouwens goed belabberd. Dat maakt hem het ene moment een grappig klein menneke... en het volgende moment staat hij een reus zoals Lundgren kort en klein te meppen; gotta love it Héérlijk B-vermaak! Zal in goede aard vallen bij de fans van deze helden.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Van 13 in een dozijn! Zwak verhaal, paar missertjes in de regie. Geen bezieling, gauw vergeten.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Na een opwarmer gisteren (Dark Angel) nog eens een film met Lundgren opgelegd. Lundgren en een Thaise flik gaan samen een bende mensenhandelaars, geleid door een Serviër (Ron Perlman) te lijf. Inhoudsloos en vrij dom zoals je van dit soort films kan verwachten, maar de actiescènes, doorspekt met martial arts, waren wel degelijk in beeld gebracht. Lundgren ziet er nog steeds goed uit voor zijn 55 jaar en Perlman nog altijd even lelijk. Het einde hint op een sequel.

avatar van Brabants

Brabants

De aanwezigheid van Tony Jaa met zijn fascinerende martial arts en Michael Jai White de MMA vechter maken enkele scenes uit deze film zeer kijkwaardig. Dolph Lundgren en Ron Perlman spelen een beetje op de automatische piloot voor wat zij waard zijn. Dit alles maakt het dat dit enigszins een solide film is geworden binnen het genre en deze net niet in de bak van B-films beland. Het script is gebaseerd op mensenhandel en als het hierin enige doeltreffendheid wenst uit te stralen, met een knipoog naar de boodschap uit de aftiteling, dan schept het nogal wat vraagtekens m.b.t. authenticiteit hiervan. Verwacht van dit Dolph Lundgren project dus zeker geen hoogvlieger, maar voor de liefhebbers is het zeker amusementswaardig te noemen.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke actiefilm. De film is lekker vlot en bevat aardige actiescenes. Met name de 1 op 1 gevechten met Jaa zien er goed uit. Het verhaal is niet bijster intelligent, maar dient alleen als basis voor het hak en beuk werk. Het acteren is verder bijzaak. Een film die in the 80's niet had misstaan. 3.0

avatar van scottbrl

scottbrl

Ondanks dat ik het vermoeden had dat dit Lundgren's zoveelste b-film was viel het me 100% mee.

Dit was gewoon een degelijke actie film met aardig acteer werk en een goed verhaal.

3,5 voor deze film.

avatar van JdeB

JdeB

Kijk als ik de verhaallijn lees en vervolgens namen zie staan als Dolph Lundgren, Michael Jai White, Tony Jaa en Ron Perlman, dan heb ik niet de illusie dat ik naar een actieknaller ga kijken uit de productiestal van pak 'em beet Michael Bay of Steven Spielberg.

Dan verwacht ik een low budget B-film met slecht acteerwerk een matige regisseur, schimmige (Thaise) locaties en een hoop goedkoop schiet, knok, en beukwerk.

Zijn mijn verwachtingen dan uitgekomen? JAzeker, meer dan dat zelfs. Het steekt allemaal net even wat beter in elkaar dan de gemiddelde B-film.

Het belangrijkste in dit soort filmpjes met dito 'acteurs' is de vraag of het knokwerk goed in elkaar steekt. Het antwoord is ja. Het is goed gechoreografeerd en gemonteerd. Zelfs Dolph knokt als oude knar her en der ( met de nodige zelfspot) een lekker potje mee. Tony Jaa en MJW doen (logischerwijs) de rest. De rest van de actie is goedkoop, sloom en nogal snel in elkaar gedraaid, maar daar maal ik niet om.

Het gaat er om dat ik mij 90 minuutjes prima vermaakt heb.

avatar van sawadeepat

sawadeepat

Goeie spannende film, sfeervol in beeld gebracht, alleen vind ik die achtervolging scene van die thaise agent op Lundgren wel wat overdreven, typisch thais.

Omdat deze film mij geen moment verveeld heeft krijgt deze van mij een 3.5.

avatar van schram101

schram101

Veel dtv films zijn deze al voorgegaan. Lundgren duikt regelmatig op, maar bijvoorbeeld ook Austin, Trejo, Seagal en zelfs Gooding Jr. Skin Trade hoort minimaal bij de betere en is misschien wel de beste van het stel. Strak geschoten film met een aantal uitstekende vuist tegen vuist vechtgevechten (Lundgren vs Jaa en Jaa vs. Jay White(!)) en ook de schietscene's mogen er zeker zijn. Sowieso ziet alles er gelikt uit. Cameravoering, cgi, het budget lag wat hoger dan bij zijn soortgenoten vertelde DiDa eerder en dat is goed te zien inderdaad.

De cast is daarnaast van uitstekende proporties. Lundgren lijkt er fysiek beter aan toe te zijn dan pakweg een jaar of 5 geleden en Jaa die zijn overstap naar Hollywood nu echt lijkt te maken. Perlman is een uitstekende badguy, zijn voorkomen doet eigenlijk al genoeg. Weller heeft een wel erg klein rolletje maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van rensenbrinck

rensenbrinck

Perfecte b-film met uitstekende (b) acteurs; eindelijk Robocop(Peter weller) nog eens terug gezien.

Veel actie op een heel serieus achtergrond;de mens/kinder/vrouwen handel.

Het einde blijft"onafgewerkt";misschien een vervolg?

Waarom niet?

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Eindelijk nog eens een film waarin Lundgren het beste van zichzelf geeft. Verder een leuke cast met

Perlman als slechterik en Tony 'Ong Bak' Jaa die zijn martial arts kunstjes kan botvieren. Natuurlijk ook veel Aziatisch vrouwelijk schoon in deze film over mensenhandel die waarschijnlijk een sequel zal krijgen, dat hoop ik toch. Dit soort actiefilms en acteurs wordt steeds schaarser dus moeten we ze koesteren. Daarom 4,5 sterren. Lang geleden dat ik me zo geamuseerd hebt met deze mix van gevechtsstijlen

avatar van Insignificance

Insignificance

Het wordt er niet vlotter op als je zo gaat klooien met talen en accenten. Een stevige one liner kan je dus wel vergeten. Plotje van niks natuurlijk, het zeurt ook te veel, maar het stuurt de film in ieder geval naar een aardige locatie. Daar moet het dan gebeuren. Zoals op de motorfiets, inclusief een aanloopje, maar het komt niet in de buurt van wat Jaa bekend heeft gemaakt. Net als de twee grote gevechten.

Dan ga je iemand als Rittikrai toch missen. Lundgren is log, dat is dus knippen geblazen. White laat veel meer zien en is daarmee mede verantwoordelijk voor het beste dat dit filmpje te bieden heeft, maar het genereert nergens de impact die Pinkaew op beeld wist te toveren. De rest bestaat uit lompe en veelal inwisselbare actie met veel gunplay dat, afgezien van een heli, weinig indruk weet achter te laten.

avatar van Leno

Leno

Prima b actiefilm die zich weet te onderscheiden van de vele mislukte actiefilms door de mooie locaties en aardig geschoten actiescenes. De cast lijkt er best zin in te hebben en ook de bijrollen zijn prima. Je krijgt bij deze film bovendien ook niet het gevoel dat het allemaal afgeraffeld is, wat je met die actiefilms van Seagal, van Damme etc. wel hebt.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een film waarin de mensenhandel in Thailand centraal staat, en waarbij de cast met namen als Dolph Lundgren, Tony Jaa en Michael Jai White op voorhand best voor een actieknaller kunnen zorgen. Toch viel deze Skin Trade op dat vlak heel lichtjes tegen want de verwachtingen lagen hoger bij mij. Toch weet de film te vermaken en zijn vooral Lundgren en Jaa goed in hun rollen, White viel wat tegen. Er is genoeg actie en wat minder interessante spanning, maar desondanks mag Skin Trade dankzij de degelijke actiescènes en dito rollen een vermakelijke film genoemd worden, maar welke tegelijkertijd ook best meer had kunnen zijn.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een mager verhaaltje over de handel in jonge meisjes als excuus voor een ordinaire, doorsnee knokfilm met veel overdreven geweld (op het belachelijke af). Niet mijn ding.

avatar van Metalfist

Metalfist

Lundgren en mensensmokkel

Het verbaast me niet dat het latere werk van Dolph Lundgren zo goedkoop te vinden is. Skin Trade maakt deel uit van een boxset met recente films van de Zweedse actieheld die voor een paar euro te vinden is en eerlijk gezegd, de kwaliteit is inderdaad niet altijd even schitterend. Toch leek het me wel waard om de box volledig te zien, want als voorlaatste film zit daar deze Skin Trade: een film met onder andere Ron Perlman en Tony Jaa in de cast en natuurlijk ook met de immer coole Lundgren.

En zowaar, het is één van de betere Lundgren films die ik de afgelopen tijd heb gezien. Skin Trade is een soort van Death Wish kloon waar een agent zijn vrouw en kind vermoord ziet worden (al volgt er nog een leuke twist waar blijkt dat de dochter in handen is gevallen van de smokkelaars en niet vermoord is) en vastbesloten is om de schuldigen te gaan straffen. Wat volgt is een groot actiespektakel dat regelmatig van setting verandert en waarbij de focus vooral op gangsterbaas Dragovic en zijn zonen is komen te liggen. De film geraakt weliswaar nooit verder dan de te verwachten clichés en toch is het een erg vermakelijk filmpje geworden. Voornamelijk omdat dit qua actie ook wel vrij goed zit en er voldoende afwisseling is qua stijlen. Lundgren nam een deel van het script voor zijn rekening (samen met Gabriel Dowrick en Steven Elder) maar volgens hen was het open einde niet geschreven met een sequel in het achterhoofd. Jammer, want hier had ik eventueel wel meer rond willen zien.

Want geef nu toe: het is toch wel fijn om Tony Jaa het even tegen Dolph Lundgren te zien opnemen. Jaa heeft een tijd de naam gehad van nieuwe actiester te worden, een status die hij toch niet heeft kunnen verzilveren naar mijn gevoel, maar dit doet hij wel goed. Het is geen begenadigd acteur natuurlijk, maar qua vechten is hij wel de moeite waard. Ook Lundgren doet dit fijn, je merkt toch wel het verschil met films waar hij niet verbonden is met het script, en dan kan je voor de rol van gangsterbaas nog rekenen op Ron Perlman. De rol van Michael Jai White voelt een beetje nodeloos en overbodig aan maar wel fijn om onder andere Cary-Hiroyuki Tagawa nog eens in iets terug te zien. Persoonlijk favorietje uit Mortal Kombat, maar ook erg tof (samen met Lundgren) in Showdown in Little Tokyo. Geen A-cast natuurlijk, maar toch een toffe verzameling.

Op naar de laatste film uit de boxset en dat is Shark Lake als ik me niet vergis, om maar eens met iets compleet atypisch te eindigen. Lijkt me wel leuk in ieder geval en dan is het maar te hopen dat hetzelfde niveau van Skin Trade wordt gehaald. Lundgren blijft altijd tof om te zien, maar het is toch ook vooral een amusant plotje en een aantal bijrollen die dit naar een hoger niveau weten te tillen.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag deze film weer eens herbekeken, ditmaal op Blu-ray.

Blijft echt een goede actiefilm vol met gevechten en schietpartijen, ook het onderwerp over mensenhanden in Thailand en Cambodja is vandaag de dag nog steeds een aangrijpend thema en dus een film met een boodschap!

Ik heb hier echt van genoten Dolph Lundgren en Tony Jaa in 1 film vol actie, ook een goede schurk in de film.

al met al 3.5 sterren