Genre: Avontuur / Komedie
Geregisseerd door: Ivan Reitman
Met onder meer: Harrison Ford, Anne Heche en David Schwimmer
Releasedatum: 20 augustus 1998
Plot Six Days Seven Nights
"After this week in paradise, they’re going to need a vacation."
Tijdens een romantisch uitje op een tropisch eiland met haar vriend besluit Robin Monroe om haar magazine te helpen door een interessant verhaal op een nabij gelegen eiland te coveren. Het enige vliegtuig op het eiland wordt bestuurd door Quinn Harris, een stevige drinker. Quinn en Robin kunnen elkaar niet uitstaan, maar wanneer hun vliegtuig crasht op een onbewoond eiland worden ze wel gedwongen met elkaar samen te werken.
Quinn Harris
Pierce
Yacht Owner
Philippe Sinclair, Resort Manager
Leland Palmer
Wat een slechte film, maar wat een ontzettend lekker wijf.
Gatver, dat meen je hopelijk niet.
Geef mij dan maar Charlize Theron ofzo.... maarjah, smaken verschillen....!
Ace Hanlon
Wat een slechte film, maar wat een ontzettend lekker wijf.
Je bedoelt hiermee toch niet Anne Heche mag ik hopen.
Want dat vind ik nu echt een dertien-in-een-dozijn huppeltrutje.
Ace Hanlon
Ford ziet er de gehele film uit alsof ie bezopen is. Zal wel een of ander Rum-eiland geweest zijn...
Erg vervelende film, slechts 1*
Ford speelt: "Quinn Harris, een stevige drinker", dus dat doet-ie dan perfect!
leon1970
Geweldige avonturen - komedie film.
Waardering: ****
s0njaa
blegh blegh
wat saai, en voorspelbaar..
en wat een irritant mokkel (beiden trouwens)
en wtf.. dat vliegtuig kan zzoooo niet op die manier gemaakt worden
whaha
%%%%%%
Zwakke avontuuren film en als ze die vliegtuig zo maken kan nooit er komt toch wat meer bij kijken
Harrison Ford speelde ook niet echt overtuigend zijn rol.En die meid vind ik niet knap maar wel eritand 2 sterren
net als het einde
skysouthpark
jammer van die ouwe lul...
het was best een leuke film, maar hij is nogal oud.
Scorpio11
Zo'n slechte film vond ik het niet. Romatische avonturen film met een voorspelbaar bevredigend einde. 3*
Vandernagel
Een dertien in een dozijn film waarbij beide hoofdrolspelers meer met hunzelf bezig zijn i.p.v. met de chemie tussen beiden. Een grappig tussendoortje die je snel weer vergeet.
2,5 sterren
tommykonijn
Een best Vermakelijke Film maar mijn ouders vonden dit dus echt helemaal niks van een Film maar mijn Moeder wou hem wel afkijken omdat Harrison Ford erin speelde en die ken ik trouwens ook (Star Wars 4,5 & 6) maar Goed een niet erg geslaagde maar toch Leuke Film.
Gerritj
Soms wel een leuke film totdat zij vertrekken.
En enkele irritant domme scenes
Mooie stranden, heerlijke zee met lokkende golven en zelfs oliedomme piraten.
Toch nog een 3 voor de mooie plaatjes vooral
Kisje
Gisteren gezien op VT4.. Moet zeggen dat het een voorspelbare love-story is
, maar wel vermakelijk. Met natuurlijk een happy-end
lucdecoster
Een Indiana Jones verhaaltje met Harrison Ford, maar wel leuk. Cast away was wel beter.
Dirigent
Harrison Ford in een totaal andere rol maar ik moet zeggen dat Star Wars en Indiana Jones hem toch echt wel veel beter liggen dan dan Six Days Seven Nights, nee ik hoef hem echt geen 2e keer te zien.
* *
Baggerman
Voor één keer een beetje vermakelijk.
Ik vind het wel een enorme rip-off van een jaren vijftig/zestig klassieker die ik wel eens heb gezien. Ik kom alleen niet meer op de titel.
desteven007
Mooie cast, een redelijk goed verhaal, heb de film al eens eerder gezien.
Donkerwoud
It goes!
Het doet zijn ding en er is zeker een chemie tussen Harrison Ford en Anne Heche. Verder is het een luchtig niemendalletje vol cliches.
Tarkus
Leuke film met een uitstekende Harrison Ford, en ook Anne Heche doet het hier prima, zelfs boven alle verwachtingen.
Simpel verhaal zoals er zovele zijn, maar toch boeiend gebracht met de nodige humor, die geen enkel moment verveeld.
Alleen David Schwimmer valt wat tegen, maar ik moet van hem nog de eerste goede filmrol zien na zijn 'Friends'-periode.
Leuke avonturenfilm dus, geschikt voor alle leeftijden.
kleez
Kzie m net voorbij komen
Vond het vroeger altijd een erg leuke film! 3*
Jaxxx
Voor de 2de keer gekeken en heb m'n cijfer voor deze film verlaagd. Harrison Ford had zich nooit moeten verlagen naar zo'n niveau. Dit past niet bij hem!
JohnWilliams
Gisteren gezien op de televisie.
De film was opzich best wel goed, sommige scenes waren leuk bedacht zoals de scene dat ze dat vliegtuig gingen maken, maar ook de scene met het vliegtuig zelf (dat ze die vonden) was erg vermakelijk. Het einde had ik wel verwacht maar blijft toch wel leuk. 3,5* lijkt mij wel voldoende, jammer van dat lage gemiddelde hier op Moviemeter.
Sjaako
Leuke film.
Ik heb zelfs krom gelegen van 1 scene. Die waar Anne Heche Harrison Ford verrot scheld dat hij niks kan, en waarna hij zegt "but i can do this" waarna hij een plop geluid maakt met zijn vinger in zijn mond.
Hilarisch.
Verder okee voor een avondje vermaak
Baggerman
Voor één keer een beetje vermakelijk.
Dankzij kos eindelijk weer de titel van de film teruggevonden waarvan deze film gewoon een rip-off is: Father Goose
Véél leuker èn met Cary Grant, wat wil je nog meer!
Eny
Dit vond ik zo een leuke film. Goeie actie, humor en geen minuut saai.
missl
Zit 1 leuke grap in deze film geloof ik, maar verder gewoon wel een wegkijkfilmpje.

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Brassed Off
Drama / Komedie, 1996