• 9.372.679 stemmen

Six Days Seven Nights (1998)

Avontuur / Komedie | 101 minuten

Genre: Avontuur / Komedie

Geregisseerd door: Ivan Reitman

Met onder meer: Harrison Ford, Anne Heche en David Schwimmer

Releasedatum: 20 augustus 1998

• meJane Bekijk via meJane

Plot Six Days Seven Nights

"After this week in paradise, they’re going to need a vacation."

Tijdens een romantisch uitje op een tropisch eiland met haar vriend besluit Robin Monroe om haar magazine te helpen door een interessant verhaal op een nabij gelegen eiland te coveren. Het enige vliegtuig op het eiland wordt bestuurd door Quinn Harris, een stevige drinker. Quinn en Robin kunnen elkaar niet uitstaan, maar wanneer hun vliegtuig crasht op een onbewoond eiland worden ze wel gedwongen met elkaar samen te werken.

avatar van tess

tess

Tja Morpheus, jammer, maar ze valt niet op jongens!

avatar van dray

dray

tess schreef:

Tja Morpheus, jammer, maar ze valt niet op jongens!

F.Y.I.: Dat is ook al weer achterhaald, ze is inmiddels getrouwd met de heer C. Laffoon en heeft ook 'n kind...

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Heche: ambitie reikt hoger dan haar talent. Vandaar de relatie met Ellen DeGeneres. Ze haalde er in ieder geval de pers mee, werd interessant genoeg bevonden door de markteting-jongens van Hollywood en belandde zo in een redelijk aantal films (overigens wel van een doorgaans bedenkelijk nivo).

Gebrek aan talent en uitstraling breekt haar in Six Days Seven Nights heftig op, want hoewel Ford op nog geen kwart van zijn kunnen draait, overspeelt hij Heche moeiteloos. Voeg daarbij dan nog een flinterdun formule-verhaaltje en die ongelooflijke irritante David Schwimmer en je hebt alle ingrediënten in huis voor een totaal overbodige film.

avatar van stan

stan

deze film is al te vaak uitgezonden denk wel 6 keer als het niet meer is ( in de afgelopen 4 jaar )

avatar van Yekezzez

Yekezzez

Meneer kan ook statistieken lezen

avatar van Doom

Doom

Ik vond het helemaal niet zo'n slechte film weet je... Acteren was wel redelijk volgens mij, zat goede flauwe humor in. Grappige momenten...

Beetje erg ongeloofwaardig de film, maar ach boeie, ik vond het best een goede film. 3.5 *

avatar van Nubis

Nubis

Ik heb 'm gezien en heb me best vermaakt. Echt ontzettend nep, o.a. met die piraten en dat ze die sprong van de rotsen overleven. Maar ach, was soms best grappig inderdaad. Niet dat ik heb geschaterd ( ), maar okee.

3*, ook omdat ik wel in de stemming was voor zo'n film dan.

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Ga met je mee Nubis. Gewoon een lekker simpel verhaaltje dat gewoon erg vermakelijk is gefilmd. Niks meer niks minder.

avatar van Edie

Edie

Ik ga er ook in mee! Tuurlijk eventjes een boot/vliegtuig bouwen met wat bamboe stokken, mja... Heel vermakelijk gewoon.. 3 sterren.

avatar van stan

stan

nou dan had ik aardig goed gegokt want ik wist egt niet dat het egt 6 keer was uitgezonden

avatar van Eny

Eny

Erg leuke film! Heel spannend en er valt altijd iets te lachen.

avatar van Sutherland

Sutherland

Leuke film hoor! Wanneer ie op tv komt, zap ik er altijd eventjes langs.

4 *

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

leuke film met een leuk verhaal, de goeie 'Friends' acteur 'David Schimmer' speelde erg goed. Harrison speelde ook niet gek. krijgt een goeie * * * van mij.

avatar van BlueSword

BlueSword

aardig leuke film, niet echt vervelend om te kijken.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

het toppunt van onrealistisch, maar toch zeer vermakelijk. ford speelt zeer grappig en ik kon ook genieten van die scenes tussen schwimmer/obradors. anne heche was niet verkeerd maar ze hadden voor die rol meg ryan moeten nemen.

avatar van CellieY

CellieY

Deze film is al zo vaak op tv geweest. Maar misschien dat ik hem vanavond maar weer even aanzet bij gebrek aan beter. Leuke film. Ford is altijd wel weer goed. En humor zit er ook wel in. Niks bijzonders, maar het vermaakt wel. Daarom:

avatar van BlueSword

BlueSword

verlaagd naar 2.5*

avatar van Stephan

Stephan

Ik heb me wel vermaakt...

avatar van carobo

carobo

Niet bepaald een boeiende film. Zeer geschikt voor als je boordevol commentaar zit en te moe/lui bent om de afstandsbediening te pakken en verder te zappen.

avatar van kort0235

kort0235

Ik had deze film al eerder gezien en vond hem tegenvallen. Harrison ford is een goede acteur dat heeft hij bewezen in andere films, maar niet in deze.

Een 2.0*

avatar van mental_jos

mental_jos

Wat een luizeleventje hebben hun gehad op een onbewoond eiland als je deze film vergelijkt met cast away... zeer voorspelbare film 1.5 ster

avatar van ikk

Redlop

Vervelend gedoe...zo ken ik er nog 80

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

best een goede film , hoor.

misschien wat cliché .

maar hij is best goed.

vooral harrison ford

ik geef hem 3.5

avatar van Merel_*

Merel_*

God, hoe vaak heb ik deze film wel niet gezien.. 't Is al weer een tijdje geleden, maar vond 'm als kind in ieder geweldig, haha..

avatar van italian

italian

Six Days Seven Nights heeft ongeveer alles om een goede flopfilm te worden...
Een belachelijk, plat en uitgemolken verhaal, matige acteerprestatie van Ford en een heel irriterende Heche en flauwe actiescenes.
Acteurs als Harrison Ford en Anne Heche zouden de film alleen maar naar omhoog moeten tillen maar ze maken mijn kijkervaring er niet beter op. Heche is doorgaans de film zeer irritant en Ford doet zijn machorol weer eens over, maar dan zonder de charme die hij vroger had. Hij probeert nog een beetje charmant te doen met zijn typische grijnzen maar over het algemeen geeft hij de indruk een of andere lompe boer te zijn.
Spijtig dat een acteur van dit kaliber zo laag is kunnen vallen. Hoe ouder hij wordt hoe meer talent hij verliest
Dat twee personen met totaal verschillende karakters toch uiteindelijk goede maatjes worden en het ook zo ver komt dat ze van elkaar gaan houden ( dat moet toch niet tussen spoilers... ) hebben we al te vaak gezien en Ivan Reitman doet er ook niets aan om de uitwerking, het enige wat dit simpel plot nog kon redden, goed te maken.
Wat hij ervan gemaakt heeft is een dom, loemp verhaal vol toevalligeheden en onwaarschijnlijkheden. Die pauwen
Van mij mogen ze deze regisseur wel eens uit Hollywood bannen want meer troep wil ik van deze man niet meer zien. Enige meevaller was dan toch zijn laatste film
Zelf het verhaaltje rond Ross ( ja, ik weet dat deze acteur een naam heeft, maar voor mij zal hij altijd Ross blijven )
kon me niet boeien en de grapjes waren niet geslaagd.
Wat betreft het komische kantje heb ik die totaal gemist of moesten we soms lachen wanneer Robin helemaal tegen de ruit van het vliegtuigje wordt geplet .
De avonturenscenes stelden ook niets voor en dat heel gedoe met die piraten was echt te belachelijk voor woorden : ze lopen, lopen, lopen en...ineens een afgrond !! Zeg nu niet dat je die nog niet gezien had . Met die piraten was ook het enige echt avontuurlijke. Laat je de "komische" scenes en de "avontuurlijke" scenes vallen en je hebt heel wat romantiek... daar zat ik ook niet echt op te wachten. Maar ja, het blijft een film en het moet toch iedereen kunnen vermaken...
Soundrack was tenenkrommend, zelden zo'n lelijke muziek in een film gehoord en het geheel was nog eens heel lelijk opgenomen, behalve een paar scenes maar dat komt niet door de camera maar door de prachtige natuur.
Die natuur is dan ook die 2 sterren waard, inclusief Jaqueline Obradors

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Onschuldig, ultravoorspelbaar, maar vooral uiterst geknipt voer voor wat vrijdagavondvertier in je luie zetel.

Alles gebeurt 'by the book' en volgens de hollywoodconventies van dit soort neo-screwball prenten.

Heche staat paraat als een immer irritante kloon van Meg Ryan en Ford als een ouwe rot met de nodige Indiana Jones allures. Zo overklast en overcompenseert Ford met gemak het tekort aan charme en présence bij Heche.

Onvoorstelbaar, maar Heche beschikt blijkbaar over een 24 hour schminkservice op de set. Waar is de tijd dat John McClane het scherm vulde met een 'instant dirty marcelleke'...

Lelijk camerawerk en een onopvallende bijrol van Schwimmer maken het prentje compleet. Laat dit echter de pret niet deren en weet gewoon wat te verwachten.

avatar van Guyke

Guyke

Een film die niet kan verrassen. Alles is al wel eens eerder vertoond. Veel clichés.

Maar het is zeker geen slechte film. Gewoon commerciëel entertainment.

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

ik vond het best wel een leuke film

ik heb hem ook nog niet echt vaak gezien, maar wel leuk om een keer te kijken als je niks te doen hebt!

ik geef een **2,5**

avatar van Brotherband

Brotherband

irritante heche in dat vliegtuig, maar verder leuke film