• 9.373.233 stemmen

Geregisseerd door: Adrián García Bogliano

Met onder meer: Nick Damici, Tom Noonan en Lance Guest

Plot Late Phases

"The hunt is on"

Ambrose McKinley, een chagrijnige, blinde dierenarts, neemt zijn intrek in een bejaardenhuis. Hij komt er echter al snel achter dat verschillende bewoners gestorven zijn, niet van ouderdom maar door aanvallen van een hond. Wanneer hij op een avond zelf een aanval van een hond overleeft, heeft hij het vermoeden dat de aanvallers meer zijn dan alleen honden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Héél interessant. Adrian is solo erg herkenbaar. Niet geheel onbelangrijk als regisseur... het is in ieder geval iets wat voor maar weinigen collega's geldt. Donkere, strakke visuele stijl gepaard met een serieus thema. Echter, inhoudelijk een bijzonder bonte mix van klassieke weerwolf / small town community flicks met flitsen van splatter en tsjokvol zwarte humor. Sudor Frio en Here Comes the Devil hadden précies hetzelfde - alhoewel in een ander subgenre. Voer voor zijn fans; en een geruststelling qua overstap naar het Engelstalige gebied. Qua effecten balanceert het op een gevaarlijk dunne grens, maar het campy randje doet de film w.m.b alleen maar goed. Met Kurtzman voor de creature effects, Stolze voor 't betere schrijfwerk (Under the Bed!) en zijn vaste cinematographer Herrera kan het natuurlijk nauwelijks fout gaan.

avatar van tattoobob

tattoobob

Wat een slaapverwekkend filmpje dit zeg.....ik bedoel ik hou ook wel van een knipoog naar horrors van vroeger,of een bepaalde stijl die hier terugkomt zoals je in de o.a in de jaren 70 en 80 zag...maar ergens houd het bij mij wel op.

de weerwolfen waren zo slecht gemaakt om te janken.

De personages in de film kon mij ook geen moment boeien...evenals het acteerwerk.
Sommige gore momenten waren leuk gedaan...echt oldschool, maar ik verwacht meer anno 2015.

Je kan ook een film maken met een knipoog naar het verleden zonder dat het zo oudbollig op het scherm komt.

Sorry maar hier gaat mijn horrorhart niet harder van kloppen.

avatar van bjerik76

bjerik76

nog even over de douche scene....

Als je een scene doet waarop iemand " net uit de douche" hoort te komen, zorg dan ook dat die persoon NAT is, en de tegels rondom de douche, en de vloer.

Een droog iemand zien afdrogen als hij net zogenaamd de douchekraan uitzet, en er is geen druppel water te zien , en er drupt geen druppel uit het haar/gezicht of waar dan ook maakt de film / scenes er ook niet echt geloofwaardiger door.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“So we suggest during the day you don’t walk by the perimeter of the woods if you’re alone.

And at night, please, stay in your house, keep the doors closed and the windows closed

until we sort this out. Okay?

Starting now.”

Het weerwolven genre is precies bezig aan een heropleving. Toegegeven, het is niet veel speciaals wat er wordt gefabriceerd op dit gebied. “Night Wolf” was abominabel slecht. “Wolves” is een mislukte poging om een commercieel tienerproduct te lanceren. En “Wer” was dan weer een originele poging om dit genre wat nieuw leven in te blazen. De eerste twee wanproducten blonken uit in vreselijke vertolkingen, belachelijke grime en het ongegeneerd exploiteren van dit subgenre met als einddoel een commercieel en winstgevende franchise te initiëren. “Wer” was dan weer een origineel concept waarbij het weerwolf-type niet beantwoorde aan de clichématige voorstellingen zoals in oudere films. “Late Phases” situeert zich er een beetje tussenin. Enerzijds geslaagd op acteervlak. Maar anderzijds is het weeral een totale mislukking als het gaat over het uitzicht van een weerwolf en het totaal gebrek aan spanning. En tenslotte is dat toch hetgeen waar ik naar uitkijk als het over een weerwolf-film gaat.

avatar van joolstein

joolstein

Een blinde Vietnam-veteraan versus een weerwolf! Deze film is een beetje een rariteit - een weerwolffilm waarin de weerwolven niet eens het hoogtepunt zijn. Het grootste deel van de film wordt besteed aan Ambrose McKinley (Nick Damici) die probeert te achterhalen welke persoon in Crescent Bay een weerwolf is. Hierdoor is het eveneens een van de weinige horrorfilm waar een oudere persoon een hoofdrol speelt. In de film is het een blinde gepensioneerde, die gaat wonen in een pensioneringsgemeenschap. Hier dus geen gezinnetje wat verhuisd of tieners die ergens naar op weg zijn!

Er zijn enkele uitstekende bloederige weerwolf-actie en een weerrwolf-film zonder transformatie kan niet en deze film bezit dan ook een behoorlijk gelikte transformatie. De transformatie wordt gedaan in een lange, enkele opname, met goede ouderwetse praktische effecten, motion-control camerawerk en digitale bewerking. Het weerwolfgenre opnieuw uitvinden doet de film niet, maar het bracht wel genoeg inventieve elementen om het de moeite waard te maken! Regisseur Adrián García Bogliano maakt verdomd goede horror!