• 9.373.024 stemmen

The Woman in Black 2: Angel of Death (2014)

Thriller / Horror | 98 minuten

Met onder meer: Helen McCrory, Jeremy Irvine en Oaklee Pendergast

Releasedatum: 12 februari 2015

Plot The Woman in Black 2: Angel of Death

"She Never Left"

Vier decennia zijn verstreken sinds Arthur Kipps naar Eel Marsh House afreisde. Nu 40 jaar later, in de Tweede Wereldoorlog, komt een groep geëvacueerde kinderen uit Londen aan, wat ervoor zorgt dat de meest duistere inwoners van het huis ontwaken.

avatar van Kondoro

Kondoro

tattoobob schreef:

Het is zonde van je avond en de centen!!

Hij draait donderdag niet meer in de bios hier Dus waarschijnlijk word het Seventh Son of Homies haha

avatar van tattoobob

tattoobob

Kondoro schreef:

Dat zijn in ieder geval leukere films dan deze

avatar van domkey

domkey

Ho Ho Ho, wat worden we weer verwend .Draak van een film, weet nog steeds niet waar dit romantisch drama over gaat.

avatar van DutchTakeshiro

DutchTakeshiro

Matig. Jammer dat de film niet in de buurt komt van zijn voorganger. Op alle vlakken is de film slechter dan The Woman in Black. Het is eigenlijk zo'n film die geen vervolg moet hebben en juist zijn kracht behoudt door het afgeronde verhaal. Nu wordt er weer wat geld geperst uit het verhaal dat niet levensvatbaar is voor een tweede deel. Dit alles zorgt voor een vrij saaie horror. De paar schrikeffecten zijn niet goed genoeg om de film enger te maken.

Binding met de personages is er niet. Ze zijn heel oppervlakkig en stereotiep en dit zorgt ervoor dat het lastig is om sympathie met ze te krijgen. Een obstakel voor veel horror films. Het hoofdpersonage Eve Parkins heeft een getroubleerde achtergrond maar het wordt op een clichématige verteld en dat maakt het er niet interessanter op. Het personage Harry Burnstow is er alleen maar op zijn knappe koppie te laten zien en is totaal overbodig.

Het beste van de film is nog wel de sfeer die redelijk bewaard is gebleven. De locatie is gewoon perfect voor een spookhuizenhorror. Het huis ademt een bijzondere atmosfeer. Het interieur is prachtig. Een hele dikke laag stof over de Victoriaanse meubels en versleten behang. Ja, de sfeer is gelukkig nog wel aanwezig. De film sluit af met een verschrikkelijk standaard horror einde. Als je het mij vraagt zou het beter zijn geweest om deze film helemaal niet te hebben gemaakt. Na het eerste sterke deel heb je als kijker toch verwachtingen. En die zijn absoluut niet waar gemaakt.

avatar van schumacher

schumacher

Niet mijn ding.

Saai gedoe.

avatar van stinissen

Zeer sterk sterk begin om vervolgens als een kaars te doven.

avatar van Roxpandabeer

Roxpandabeer

Niet zo goed als het eerste deel, maar ik vond het persoonlijk een lekkere wegkijken, met een aantal mooie schrik effecten.

avatar van DragQueen

DragQueen

Minder dan het eerste deel. De eerste film was op alle vlakken beter. Natuurlijk keek het geheel best aardig weg, en ook visueel oogt het allemaal prima. De settings zijn ook sfeervol. Hier en daar ook een geslaagd schrikmomentje, maar het ontstijgt nergens de middelmaat. 2,5 Ster.

avatar van bjerik76

bjerik76

Weet niet veel van deel 1, alleen dat ik deze vrij slecht vond.

Ging er vanuit dat dit een totaal andere verhaal lijn had, maar het was hetzelfde verhaal, een periode later.

Zo bleek dat uit het zigzag weggetje en het kruis wat in het moeras stond.

Ietspiets beter dan deel 1, maar het was verder totaal niet erg spectaculair, spannend of vernieuwend.

Ik zie net dat ik deel 1 nieteens beoordeeld had, maar das al te lang geleden om dat nog te doen zonder dat ik m nogmaals heb gezien.

En tja...zal het niet pratend kind ineens kunnen praten op het eind?

Allemaal vragen waar je eigenlijk al in het begin het antwoord van weet.

avatar van TomRayder

TomRayder

Cliche, overbodig en totaal niet eng....

avatar van knusse stoel

knusse stoel

joolstein schreef:

Het is een deel 2 dus toch wel iets minder maar nog steeds zeer mooi gefilmd. Aandacht voor detail en veel dingen die we in deel 1 zagen komen weer terug. Eigenlijk is het een soort van deel 0 (prequel) aangezien deze voor de eerste ligt. De film moet het niet hebben bloederige taferelen maar van het de ouderwetse suspense en schrikmomenten. De film ademt vaak de oude Hammer- films sfeer uit. Wat ik alleen maar een pluspunt vind. Ben altijd gek van die Hammer-studio productie geweest. Kan dus ook daardoor zijn dat ik het zo heerlijke film vind. Nostalgie maar dan wel in een nieuw jasje!

Grotendeels wel mee eens! Wij zijn zelf ook liefhebbers van dat genre uit het horrorgenre, hoeft niet bloederig te wezen, griezelig...daar gaat het om!

Ondanks alle negatieve verhalen hebben wij ons toch redelijk goed vermaakt. OK, geen hoogvlieger en misschien niet zo goed als de eerste film in deze serie van 2 maar toch.... !

avatar van Theunissen

Daar waar ik het eerste deel nog best verrassend goed en ook spannend vond, daar is in dit vervolg weinig meer van overgebleven, want het is niet meer dan een waardeloze bedoeling.

Het hele flauwe en inderdaad clichématige verhaal weet totaal niet te boeien, is niet spannend en is ook totaal sfeerloos. Ook de uitvoering van het verhaal is zeer povertjes want het is saai (er gebeurt ook niets bijzonders), langdradig, visueel nergens bijzonders en de goedkope cast is beroerd en weet nergens te overtuigen. Zo speelt de vrouwelijke hoofdrolspeelster Phoebe Fox (in de rol van Eve Parkins, als één van de twee vrouwen die zich ontfermt over de geëvacueerde kinderen) als een draak en het irritante jochie Alfie Simmons (in de rol van Alfie, die in heb begin van het verhaal net zijn ouders heeft verloren en daardoor niet meer praat, tot natuurlijk het einde. Over cliché gesproken) als een zak aardappelen en hij was ook totaal niet aandoenlijk. Dat laatste geldt eigenlijk ook voor alle overige andere kinderen. Het einde van de film is overigens ook heel flauw (tevens zeer voorspelbaar) en zeer clichématig. Wat mij betreft had iedereen in deze film gewoon mogen dood gaan, want dan hoefde er ook geen eventueel derde deel meer te volgen wat nu wel natuurlijk weer mogelijk is.

Hier en daar zit er wel een schrikmoment in, maar dat komt gewoon omdat het geluid dan opeens verandert en ook het beeld, waardoor je al automatisch schrikt. Je ziet de schrikmomenten overigens wel al van ver aankomen, waardoor het allemaal niet verrassend is. Doordat de film gelukkig maar iets van 90 minuten duurt, is hij wel nog enigszins te bekijken. Maar veel stelt dit waardeloze en dertien in een dozijn vervolg dus niet voor

avatar van Kondoro

Kondoro

The Woman in Black 2: Angel of Death

Daar waar ik deel 1 tot nu toe mijn 'engste' film vind die ik gezien hebt komt The Woman in Black 2: Angel of Death helemaal niet in de buurt. De film is inderdaad te donker gefilmd waardoor het zoeken is naar de enge momenten. Mochten ze iets 'spannends' op willen bouwen voelde je het totaal niet en alles wat ze probeerden was alles behalve eng. Ook was de trailers zelfs spannender dan de film zelf, de trailer vond ik totaal niet te donker. Waarom de film nou wel weer?

Phoebe Fox is ook totaal geen lelijke vrouw. Misschien is dit dan toch de enigste persoon die de film beetje leuk maakte. Uiteraard speelde de kinderen weer een oké rol. Ik ben nooit echt weg van +/- 12 jarige kinderen in een film.

Het verhaal was oké, wel dun maar niet echt saai om te volgen. Het ging opzich wel. Het concept was minder, al vond ik de tweede wereld oorlog zweer wel weer goed. Het is Tom Harper toch niet gelukt om de perfecte opvolger te vinden. Ik heb me dus echt oersaai verveeld aan de stukken waar je zelf naar de vrouw moest zoeken, jumpscears werden slecht op gebouwd en er was ook totaal niks spannends aan de gehele film. Echt zonde. Gelukkig maar dat ik niet naar de bios ben geweest zoals tattoobob al zei. Dan is het echt zonde van mijn geld geweest!

avatar van Barry83

Barry83

Wat een saaie en slechte film!

avatar van Justina

Justina

Zucht, wat een slechte film.

avatar van Daan258

Daan258

Een zeer teleurstellend filmpje.

Het eerste half uur was nog best te pruimen en had hier en daar redelijk spannende scene's, maar vanaf dat moment gaat de film bergafwaarts. De film mist alles wat deel 1 juist wel had: sfeer, spanning, schrikmomenten, een goed verhaal en ga zo maar door.

Had al niet erg veel verwacht van dit 2e deel, maar dit was helaas wel heel erg matig.

Jammer.

avatar van jacobs55

jacobs55

wat een bagger film, kom niet in de buurt van de eerste woman in black @@@@@@@@@

Wel oké.

Op zich geen verkeerde film, maar het hangt er wel een beetje vanaf wat je van een film als deze verwacht. De scares zijn ronduit zwak, het verhaaltje beproefd en wie originaliteit wenst komt van een kale reis thuis.

Het draait dan ook meer rond de sfeer en een zekere spanning. Niet dat je onder je dekentje moet kruipen, maar de film is best stijlvol. Beetje het voor én nadeel van dat Britse jaren '40 sfeertje. Het is wat saaig en braaf allemaal, tegelijkertijd heeft het ook wel wat.

Vond alleen de keuze voor de realistische mist-taferelen niet zo goed uitpakken. Het maakt de film erg vaal en grijs, terwijl wat scherper contrast het vaker wat spannender of sfeervoller had kunnen maken. Verder vooral een mooie locatie, de geest zelf valt nogal tegen.

Een typisch geestenfilmpje dus, dat steunt op een goeie locatie, degelijk acteerwerk en een zekere mysterieuze spanning. Wie een volbloed horror verwacht komt echter van een kale reis thuis.

avatar van Noodless

Noodless

Net zoals zijn voorganger is dit horrorwerkje qua stijl en sfeer best in orde. Maar op gebied van spanning of griezelige momenten schiet deze film toch wel tekort. Ook het verhaal kon mijn aandacht niet vasthouden. De cast is degelijk. The Woman in Black 1 en 2 zullen bij mij alvast niet blijven hangen. 5/10

avatar van Shub Niggurath

Shub Niggurath

De eerste drie kwartier teert de film volledig op de locatie van deel 1. Het wordt nergens zo goed als The Woman in black, maar het kan er zeker mee door. Personages zijn niet echt interessant, maar de contrasten tussen de spaarzame verlichtingen en grote vlakken van duisternis creëert op zijn minst de creepy atmosfeer die past bij een spookhuis film als deze.

Onnodige flashbacks en makkelijke jumpscares kun je hier echter wel aanwijzen als een groot zwaktebod. Er is duidelijk sprake van een onvermogen om meer met deze perfecte setting te doen wanneer dat je enige wapenfeiten zijn.

Wanneer men verhuist naar een andere locatie gaat het echter helemaal mis. De sfeer is weg, en in een poging van de hoofdpersonages meer controle te geven over de situatie ontspoort de hele boel. De locatie was alles wat deze film nog dragelijk maakte. Haal dat weg, en je houdt nog maar weinig over.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Ik sluit me volledig aan bij Shub Niggurath boven me. In het eerste deel stoorde ik me zelfs aan de lage cijfers en commentaren hier. Ik had al half een mopperverhaal over fastfoodpubliek en jumpscare addicts in m'n hoofd.

Maar na het degelijk maar sfeervolle begin komt de regisseur er opeens achter dat het verhaal te dun is om op te blijven teren. Dus wat doe je dan? Alsnog verzanden in het s-woord en een hoop lawaai om de film in leven te houden. Het werkt slechts averechts en irriterend, helaas.

Ik ga vanwege het prima begin alleen niet lager dan een vijfje.

avatar van sandero16

sandero16

Oei oei oei... Wou deze nog gaan kijken maar kritieken zijn niet best hierboven.

Jammer dat ze het niet gewoon bij deel 1 hebben gehouden.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het gebeurt niet vaak, maar ik vond deze film beter dan de eerste.

Niet dat dit nu een topper is, maar heb me beter vermaakt met deze film alleszins.

Het verhaal beviel me veel beter.

avatar van Wim Vink

Wim Vink

Sterk begin. Maar na een minuut of tien slaat het om naar een heeeeel slechte film. Anders gezegd een vervelende, slappe, draak van een film. Zonde van m'n tijd.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Mwah, zeker niet beter dan deel 1 in mijn ogen. Wat me met name opviel is dat de sfeer die deel 1 zo geweldig maakte nu ontbreekt. Ook al is het hetzelfde huis en dezelfde geest, toch voelt 't als een totaal andere film. Minder drukkend qua spanning en veel voorspelbaarder. Desalniettemin een paar geslaagde schrikeffecten (ondanks het feit dat de film zeer donker is). Toch haalt deze film geen voldoende.

5/10 (IMDB)

avatar van Boeikens

Boeikens

Net iets minder dan z'n voorganger.

De film kabbelt verder op de goede mysterieuze sfeer van zijn voorganger. Mede met de grauwe kleuren, soms betere schrikmomentjes en goede sound is het aanvankelijk allemaal best ok. Enkel, naarmate de film vordert, bleef ik steeds meer hunkeren naar iets nieuws, meer inhoud, wat meer actie of dergelijke maar bleef ik tot het einde op m'n honger zitten.

Gemiste kans om het toch degelijk begin verder uit te bouwen.

avatar van Decec

Decec

Een matige drama/horror/thriller film...

Een matige verhaal...

Een redelijke acteerwerk...

Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Niet te moeite waard...

avatar van frolunda

frolunda

Sterke locatie en goede sfeer maar verder niet echt goed genoeg om zowel qua verhaal,spanning en acteerwerk boven de grauwe (al is de film dat wel) middelmaat uit te steken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik ben hier wel klaar mee, voor de liefhebber.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Voor dit vervolg op The Woman in Black neemt Tom Harper het regiestokje over van James Watkins. Vooraf was het natuurlijk de vraag of Harper het meer dan fraaie eerste deel kan evenaren, laat staan overtreffen. De regisseur is een nieuwkomer op het gebied van horror en dat is dan ook helaas direct af te zien aan het eindproduct. Het verhaal werd geschreven door Susan Hill, die ook verantwoordelijk was voor het verhaal van het eerste deel. Je zou dan verwachten dat de schrijver het verhaal op een fatsoenlijke manier doortrekt, maar dit is helaas niet het geval. Want hoewel het idee hetzelfde is, is de setting compleet anders. Zo was The Woman in Black nog verrassend en duister, maar is die verrassing bij dit vervolg verdwenen en staren we heel vaak in het duister. Het zijn dingen die de film niet ten goede komen.

Maar er zijn meer dingen anders ten opzichte van het eerste deel, zo heeft Daniel Radcliffe plaatsgemaakt voor Phoebe Fox. Dat is voor het plaatje wellicht een vooruitgang, maar qua acteerniveau is het toch echt een flinke tegenvaller. Dat de keuze op Fox is gevallen is overigens niet vreemd, ze is geen onbekende van regisseur Harper. Ze speelde eerder dit jaar ook al mee in zijn film War Book. Dat Radcliffe niet terugkeert is op zich logisch trouwens, want het verhaal speelt zich veertig jaar na het verhaal van Arthur Kips uit de eerste film af. Naast Fox zien we Jeremy Irvine, die een heel wat indrukwekkende films op zijn naam heeft staan. Zo was hij te zien in het fenomenale Railway Man en daarnaast in Steven Spielberg’s War Horse. Helaas redden de acteerprestaties van de ganse cast het geheel niet en dan houdt je bar weinig over.

Het grootste probleem waar de film mee kampt is dat de complete film dodelijk saai is, de doodsteek voor een film in dit genre. Na een klein half uur zal je moeite hebben om je ogen open te houden. Dit is te wijten aan de extreem trage opbouw van het verhaal. Er gebeurt in het eerste uur van de film amper iets en wat er wel gebeurt is simpelweg voorspelbaar en oninteressant. Waar The Woman in Black nog naar een zinderend climax toewerkte, blijft dat in dit tweede deel allemaal uit. Als de kinderen in het huis aankomen proberen de makers de spanning op te voeren door middel van een rij vreemde gebeurtenissen, maar feitelijk gebeurt er niets meer dan dat een camera een beetje inzoomt en je wat schimmen voorbij ziet komen. Dat alles natuurlijk voorzien van muziek, dat van de cd ‘enge muziek voor films’ af lijkt te komen.

Waar je je nog het meest aan zal irriteren is het veel te donkere camerawerk dat de film bevat. Hier kampte de eerste film ook al mee, maar daar kwamen de makers er door het boeiende verhaal nog enigszins mee weg. In dit tweede deel doen de makers er echter nog een schepje bovenop en vaak is het amper te volgen wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt. Dit leidt dan ook meer dan eens tot het knijpen van ogen als de scène plots overgaat in een overdreven lichte scène. Iets wat natuurlijk extra opvalt als je de film in het donker kijkt. Dit alles doet afbreuk aan het schrikeffect, als dat er al is. Deze film bevat namelijk niet veel scènes die daartoe ook maar een poging trachten te doen. Hierdoor komt de gehele film absoluut niet uit de verf en zal je je (als je de film als uitzit) aan het einde van de rit afvragen waarom je de film niet eerder hebt afgezet.

The Woman in Black: Angel of Death is een oersaai product geworden, waar je moeite mee zal hebben om je ogen open te houden. Het is erg jammer dat dit vervolg niet in de schaduw kan staan van het sterke origineel. Dit ligt aan meerdere factoren, zoals de matige acteerprestaties van de cast en het veel te donkere camerawerk. De Blu-ray zelf oogt wel goed, maar zal je wellicht op het verkeerde been zetten. Met een spannende kaft en een mooi zwart gekleurd doosje zal je denken dat het om een spannende horror/thriller zal gaan, maar laat je vooral niet door de wijs brengen want deze film is zijn geld absoluut niet waard. Als we naar dit vervolg kijken mogen we hopen dat een derde deel uitblijft.