• 9.375.183 stemmen

Geregisseerd door: Akiva Goldsman

Met onder meer: Colin Farrell, Jessica Brown Findlay en Russell Crowe

Releasedatum: 20 februari 2014

Plot Winter's Tale

"This is not a true story. This is true love."

Wanneer crimineel Peter Lake de villa van een jonge rijke vrouw insluipt, wordt hij betrapt door de beeldschone Beverly. De twee raken langzaam aan de praat en worden verliefd, maar dragen beiden een groot geheim met zich mee. Tegelijkertijd is Peter op de vlucht voor de gevaarlijke topcrimineel Pearly Soams en lijkt hij over een vreemde gave te beschikken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Helprin.

Trailer (YouTube)

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Boek staat inmiddels ook op boekmeter: Winter's Tale - Mark Helprin (1983) - BoekMeter.nl

avatar van Filmkonyn

Filmkonyn

had z'n leuke momenten.. maar overall vond ik het toch tegenvallen.. op het einde red hij dat meisje, maar er wordt niet verteld waarom zij zo belangrijk is...(als ze dat uberhaupt is, of is het puur omdat het een kind is??) Russel is wel goed in z'n rol, maar Will Smith als duivel?? De zaal lag dubbel hier toen hij in beeld kwam. Overall had ik er meer van verwacht, maar het was goed genoeg voor 1x..

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

niet speciaal deze film heb me verveeld sommige momenten wa blij dat hij gedaan was

avatar van Filmhoek.nl

Filmhoek.nl

Vaak doen de romantische drama’s het in mijn ogen erg goed. Enough Said, Mr. Morgan’s Last Love en About Time zijn slechts enkele voorbeelden. Over About Time gesproken, een romantisch drama met sciencefiction elementen klinkt akelig bekend. Gelukkig distantieert Winter’s Tale zich van de vergelijking door het sciencefiction gedeelte op een laag pitje te zetten. Peter’s liefde voor Beverly staat veelvuldig op de voorgrond, wat de kracht is van dit sprookje. Misschien is je opgevallen dat ik deze film meerdere keren een sprookje heb genoemd. Dit lijkt inderdaad sterk op een sprookje, want een vliegend paard is natuurlijk niet realistisch. Tenzij je dat net zo geloofwaardig vindt als muizen die in paarden veranderen? Wie weet, over honderd jaar kan dit misschien wel wetenschap zijn. Voor nu houden we het op magie. Er is iets mysterieus aan de liefde tussen twee mensen. Zou jij de precieze wetenschap hier achter willen weten? Dat zou de magie van de liefde namelijk wel eens kunnen verpesten. Ben je liefhebber van deze magische krachten? Dan kun je met een gerust hart naar Winter’s Tale gaan. --- Recensie Winter?s Tale (Fabian van der Starre) - Filmhoek.nl

avatar van superblackbird

superblackbird

Gisteren gekeken naar deze en hij is ferm tegengevallen saai, langdradig, uitgekeken maar het was een lange zit.

avatar van Pixel-blue

Pixel-blue

Bizar,prachtig en ontroerend

avatar van Norma

Norma

Voor een "Winter’s Tale" vond ik dat er nog wel een extra sneeuwmachine ingezet had mogen worden; de film grossiert niet in fabelachtige winterlandschappen, er zijn alleen sporadisch wat beelden van een kasteel aan een bevroren meer. Ik weet niet waar de titel precies op slaat, ik heb in ieder geval achteraf nog even gekeken of er dan wellicht iemand “Winter” heette, maar nee.

Het is verder geen verkeerde film, al kan ik me wel indenken dat voor wie bij voorbaat al niet zo van de fantasy elementen en/of zoetsappige romantiek is, het een vrij lastig uit te zitten aangelegenheid zal zijn. Het balanceerde voor mij een beetje op het randje van aardig en tamelijk vervelend, oftewel het sprookjesconcept sprak me wel aan maar Farrell’s gesnotter- zowel van vreugde als verdriet- had voor mij niet gehoeven. De man snottert professioneel en binnen het verhaal hoort het er voor de liefhebber helemaal bij, maar het is te zoetsappig allemaal, mijn ding is het in ieder geval niet.

Crowe’s rol is een beetje typisch en Will Smith een hoogst merkwaardige vreemde eend in de bijt, maar soit.

Het drama, de romantiek en het avontuur worden wel goed gedoseerd wat voorkomt dat de film te veel in het één of ander blijft hangen. Het is allemaal degelijk gemaakt, al is het totaalplaatje te kitsch om van een echt mooie sfeer te kunnen spreken.

Zelf ga ik qua beoordeling in het midden zitten maar het zal me zeker niet verbazen wanneer velen dit juist of een heerlijke of een vreselijke film zullen vinden.

avatar van gauke

gauke

Waarschijnlijk door zijn charisma, maar Colin Farrell heeft meestal wel een streepje bij mij voor. Misschien had het verhaal op zich nog wel potentie, maar wat een draak van een film was dit. Een soort onsamenhangende mengeling van Roodkapje en Sneeuwwitje (zonder enige logica). Het kitsch verhaal was bovendien uitermate saai, mat en ongeloofwaardig. De romantiek-diehards (in sprookjessfeer) onder ons moesten het met enkele winter-sneeuw-sterren liefdes-scènes doen en Colin Farrell mocht als prins op het witte paard een zieke vrouw wakker kussen.

avatar van jerry r

jerry r

niet zo goed als ik had gedacht.

de film is erg saai en slap.

de special effects zijn soms ook erg slecht.

de soundtrack is wel weer mooi maar dat maakt de film op zich er niet veel beter.

had soms het gevoel dat ik naar tv serie aan het kijken was

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Best vermakelijk maar het verhaal valt toch wat tegen. Acteerwerk is best oké alleen Will Smith vond ik niet goed gecast voor die rol. Ook de special FX vielen me wat tegen. Net aan ★★★

Grappig is dat in de film in 1914 "Masquerada" van Aram Chatsjatoerjan wordt gespeeld tijdens het Nieuwjaarsbal, terwijl hij dat in werkelijkheid pas in 1941 heeft geschreven. Wel een mooi stuk trouwens.

avatar van Nightfalls

Nightfalls

Best aardige romantische film met een sprookjes/fantasie twist. Paar rollen die niet helemaal paste bij de personages maar dat waren maar bijrollen.

Mooie locaties, mooi gefilmd en mooie muziek van Hans Zimmer.

avatar van Pastaman

Pastaman

Geweldig genoten van deze fantasiefilm.

Erg goed acteerwerk!

Heel apart een toppertje voor mij.

Prachtige effecten

avatar van shebacan

shebacan

heb deze film gisteravond gekeken en heeft mij vanaf het begin tot het eind grenzeloos geboeid, in een woord geweldig !!! voor vrouwen een aanrader

avatar van stinissen

gauke schreef:

Prima onder woorden gebracht.

avatar van james_cameron

Wisselvallig sprookje, sporadisch aan de oubollige kant maar tegelijkertijd ook wel weer vermakelijk en inventief. Het gedeelte in het heden (met Jennifer Connelly) is het minst interessant en wordt nogal afgeraffeld. Het lange gedeelte in het verleden is een stuk beter. Vooral Jessica Brown Findlay is daarin erg leuk. De maffe rollen van Russell Crowe en Will Smith zorgen ook voor wat kleur. Uiteindelijk wel een beetje een gevalletje vlees noch vis: de film is te eng en serieus voor een jeugdig publiek maar te flauw en vrijblijvend voor de wat meer volwassen kijker. Inderdaad, geflopt dus.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

nogal een zwak sprookje, op zich wel een redelijke rol van Crow, Farrel vond ik wisselend goed/slecht acteren. Will smith voegde echt niets toe in zijn rol, de volgende keer mag hij het "peertje" uitlaten als het om een dramatisch effect daarmee moet gaan.

avatar van blurp194

blurp194

Mier- en mierzoet sprookje.

Jammer dat de link die eerst gelegd wordt naar de mythologie niet uitgewerkt wordt. En ook jammer dat de rol van Will Smith niet veel vetter aangezet wordt - dat had van mij best zo karikaturaal mogen zijn als het grote voorbeeld van Al Pacino. Toch doet hij het hier best grappig. Leuker dan Colin Farrell, die weer eens als de romantische held mag optreden. Beetje voorspelbaar. Wel samen met een leuk meissie, en deze Jessica Brown Findlay doet het dan wel weer goed.

Vanaf de helft wordt het wel een beetje zeuren, met een paar uitgemolken plottwists klap op hoofd en jawel, geheugen kwijt is de spanning weg, en de uiteindelijke ontknoping voelt wat als mosterd na de maaltijd. Mooi plaatjeskijken, als je van een dromerig romantische sfeer houdt. Maar wel morgenochtend vergeten waar het over ging.

avatar van tal1b

tal1b

wow mooi filmpje hoor!

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Sfeervolle film.

Er had misschien net als "Blurp194" opmerkt, meer naar de mythologie van b.v. het paard

in verwerkt kunnen worden.

Nu weet ik nog niet wie dat paard was en waarom het te hulp schoot.

Voor de rest een fijne film om te zien.

avatar van arno74

arno74

Jammer genoeg vond ik deze behoorlijk slecht. Het verhaal leek me (n.a.v. de trailer) wel interessant, maar de berichten hier weerhielden me gelukkig ervan om het in de bioscoop te zien.

De film heeft weinig winter en weinig sprookjesachtigs. Er hangt een Da Vinci Code / Angels & Demons sfeertje, en de film deed me uiteraard ook aan de Immortalverhalen denken. Maar het verhaal zelf is hol, onsamenhangend, langdradig, saai en vaag. Ik vond het totaal niet boeiend of interessant. De weinig aanwezige CGI was niet best (het paard in de lucht zag eruit als... een paard in de lucht, erg nep).

Veel bekende gezichten in deze film, maar het blijkt weer dat dit geen garantie is voor een goede film. Ondermaats. 1,5*

avatar van Re73

Re73

Gekke film mix van drama, fantasy, romantiek. Ik moest er dan ook even inkomen en omdat ik de film al laat aanzette besloot ik de tweede helft de volgende dag te kijken. Nog even een kleine aarzeling bij het aanzetten maar wellicht omdat ik nu iets meer wist wat ik kon verwachten beviel de film mij aanzienlijk beter en zat ik er echt diep in in voor mijn gevoel. Zeker beleving en diepgaand maar zeker niet voor iedereen interessant en de moeite waard.

avatar van RuudC

RuudC

Mijn partner had deze film uitgezocht, dus maakte ik me al op voor een draak van een prent. Toch heb ik me wonder boven wonder niet eens hoeven te vervelen. Ok, het begint allemaal wat aarzelend, maar eenmaal op gang is er weinig mis met Winter's Tale. Dit religieus getint liefdesverhaaltje heeft zowaar nog enkele verrassingen in petto. Het verhaal loopt anders dan je zou vermoeden en sommige personages hebben meer in hun mars dan je zou vermoeden. Stiekem vond ik Will Smith's rol best leuk. Crowe heeft misschien wel de beste rol, al krijgt hij weinig ruimte om te schitteren, maar eerlijk gezegd kan ik me weinig bedenken waardoor de film beter zou kunnen worden. Het is en blijft niet echt mijn ding, maar door de vreemde loop van zaken (die uiteindelijk wel weer logisch worden) blijft de film fris. Ik heb tegen eigen verwachtingen in de film moeiteloos uitgezeten. Zelfs met Colin Farrell in de hoofdrol

Het gezeur over CGI is lachwekkend. Winters Tale maakt er bijzonder weinig gebruik van. Gebeurt dat wel, dan doet het niet onder voor andere populaire films. Ik heb niks lelijks gezien. De beelden van het New York van honderd jaar geleden ogen soms erg sfeervol in het koude landschap.

avatar van vampyrmaiden

vampyrmaiden

mooie film ik vond hem erg verrassend en zal hem zeker weer kijken 4.5 ster

Mengelmoes.

Alsof ze van een stationromannetje een iets duisterdere film hebben proberen maken. Soms ontplooit er zich wat aardige fantasy, vaak blijft het hangen in diepgedreven meligheid. En dat wisselt een hele film lang.

Opzet deed me wat denken aan Good Omens (Gaiman en Pratchett), met een soort van strijd tussen het goed en kwaad, maar dan kleinschalig en gericht rond een aantal sleutelpersonages. En in dit geval ook nog een dikke streep romantiek.

Geen fan van Crowe maar dit deed hij best aardig. Ook Farrell stelt niet teleur, de rest van de cast is echter wat minder, met vooral Smith in een wel zeer flauw rolletje (als lucifer). Maar het is de cast niet die het grootste probleem vormt.

Scenes zoals het flauwe einde, zowat alles met het paard of de kitscherige clichés die zonder blozen bovengehaald worden zorgen ervoor dat het bij momenten moeilijk is om niet in de lach te schieten. De film is iets te serieus voor de nonsens die verkocht wordt. Een wat ingetogenere score had daar misschien ook wel wat aan kunnen helpen, maar uiteraard moet wordt alles nog wat dikker aangezet dan het al was.

Echt verkeerd was het niet, een paar toffe scenes en een leuke mix van klassieke sprookjes en urban fantasy, maar de onderliggende meligheid houdt het van een hogere score af.

avatar van Pvmeegen

Pvmeegen

Ik vond het een goede film. Ik hou van het fantasygenre en deze film past daar mooi tussen. De film boeide me van begin tot eind. Farrell speelde juist erg goed en sleept je mee in het verhaal.

Het is inderdaad zo dat er veel gebeurt dat ongeloofwaardig is maar dat weet je bij een fantasyfilm! Ik ben het wel eens met het feit dat Will Smith niet veel toe voegt aan de film. Maar goed eraan storen deed ik ook niet. Kortom ik vind het een heerlijke wegkijk film..

avatar van VforVictor

VforVictor

Ik vond het wel een mooie film, eigenlijk totaal mijn genre niet maar hij keek wel lekker weg.

avatar van Pim1993

Pim1993

Wat een oninteressant verhaal en maar vaagjes uitgewerkt. Mooie beelden, mooie muziek en leuk acteerwerk maken het draaglijk.

avatar van kiirstteenn

kiirstteenn

Mooie film!

avatar van Noodless

Noodless

Snap sommige reacties hier niet, maar gezien zijn genre kan je de film toch moeilijk afstraffen op ongelooflijke gebeurtenissen of op het romantische aspect. Het is toch een fantasierijk sprookje met een romantisch strikje eromheen dat niet altijd de bekende wegen volgt en de kijker zelfs weet te verrassen. Maar ach, er zullen altijd voor en tegenstanders zijn bij een bepaalde film. Het verhaal is hartverwarmend en heeft iets speciaals. De cast is prima en het verloop van het verhaal is niet zo melig als je op voorhand zou denken. Gewoon een mooie film op Kerstdag ! 8/10