• 9.372.347 stemmen

Geregisseerd door: Sara Colangelo

Met onder meer: Elizabeth Banks, Chloë Sevigny en Josh Lucas

• Prime Video Bekijk via Prime Video

Plot Little Accidents

"The truth is rarely pure and never simple."

In een klein Amerikaans mijnstadje, in de nasleep van een recent mijnongeluk, verdwijnt een 14-jarige tiener. Hierdoor worden een mijnwerker die het ongeluk overleefd heeft, de eenzame vrouw van de directeur van de mijn en een lokale jongen samen in een web van intriges meegetrokken.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van gauke

gauke

Het accent bij dit authentiek overkomend en pijnlijk melancholiek, maar ook hol drama, binnen een kleine gemeenschap, met morele crisissen, wantrouwen en rancune, naar aanleiding van een mijnongeluk waarbij tien doden te betreuren waren, lag op de sfeer en de stemming. De verhaallijnen vormden nauwelijks enige samenhang, waardoor deze film niet echt wist te boeien.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“You gonna be the big shot that closes down the Bonford Coal Company?

We lost men in there. I'd keep to myself, if I was you.

Just keep telling them you don't remember.

Try to get back to work, back to being productive.”

Heb je je voorgenomen om er eens een gezellige filmavond van te maken ? Zit je al knus in je zetel overstelpt met zakken chips en de frisdrank binnen handbereik ? Dan raad ik je aan om toch een andere film dan “Little accidents” uit te kiezen, want echt happy word je niet van deze film. Het is eerder een opeenvolging van intrieste en deprimerende omstandigheden en voorvallen. Een ongeval in een steenkoolmijn waar 10 doden te betreuren vallen, een spijtig incident met verregaande gevolgen, de verscheurende dilemma’s, het immens verdriet over het verlies van een dierbare, de onwetendheid over het lot van een vermiste en het onbegrip binnen een huwelijk. Het zit allemaal verwerkt in dit sociaal drama dat zich afspeelt in een uitstervend stadje dat er zo grauw uitziet alsof het bedekt werd door een laagje steenkoolgruis. Een verhaal over twee inwoners van dit gehucht zonder toekomst, wiens levensloop parallel lopen zonder dat ze het beseffen en verschillende raakpunten hebben. Een ingrijpende gebeurtenis, de loodzware waarheid die ze verborgen houden en het al of niet beslissen om deze aan het licht te brengen. Uiteindelijk kruisen zich deze parallelle lijnen en eindigen op dezelfde manier.

Volledige recensie hier ...