• 9.370.299 stemmen

Met onder meer: Sylvester Stallone, Antonio Banderas en Julianne Moore

Gesproken taal: Engels, Spaans en Nederlands

Releasedatum: 2 november 1995

Plot Assassins

"In the shadows of life. In the business of death. One man found a reason to live."

Robert Rath (Sylvester Stallone) is de beste huurmoordenaar die er is, maar hij wil ermee kappen. Miguel Bain (Antonio Banderas), daarentegen, een gedreven doder, wil de numero uno van zijn schimmige beroep worden door Rath te elimineren. Bain gaat de confrontatie aan met Rath,die geholpen wordt door hacker Electra (Julianne Moore).

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Gisteren voor de tweede keer gekeken, en nu viel hij toch tegen.

Het verloopt niet echt soepel allemaal en het is niet super geacteerd.

Verder wel aardige actie.

- 2,5 -

avatar van Lennert

Lennert

Een film waar meer actie in had kunnen zitten, maar waarvan ik me tegelijkertijd afvraag of het zo niet al goed genoeg is. Banderas steelt de show als neurotische huurmoordenaar met maniakale trekjes, terwijl Moore en Stallone in iets mindere mate eveneens goed werk leveren.

Voor een actiefilm van 2 uur met Sly waren er verbazingwekkend weinig shootouts, laat staan vechtscenes, maar de actie die aanwezig was voldeed absoluut. Het kat-en-muisspel tussen Banderas en Stallone was voornamelijk psychologisch van aard, iets wat voornamelijk door Banderas' acteerwerk uitermate goed verliep. Het script was wat vergezocht en het einde ietwat vreemd, maar ik heb me geen minuut verveeld.

Nu wil ik ook graag nog een kat zoals Pearl.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hahaha, ik zou maar niet op koop deze dvd vanaf 17,99 klikken.

avatar van Minotaures

Minotaures

Zal wel een Collector's Edition zijn met een replica-blaffer.

Banderas en Stallone vond ik goede tegenpolen. Hun persoonlijkheid en hebzucht in 't film komt heel goed tot botsing.

avatar van aburex

aburex

Goede film, goed geacteerd en veel actie en spanning. Zeker 4,5* waard, alhoewel ik de film al meerdere malen gezien heb

avatar van Marlon Aarssée

Marlon Aarssée

Dit vind ik één van de beste films van Stallone, hier is rambo en rocky niks bij. spannende scenes en mooie actie beelden. stallone doet het aardig in deze film maar banderas en moore stelen de show.

STEEN GOEDE FILM

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

niet eens op deze geweldige film gestemd. Hele sterke rol van Banderas.

Timothyvdmeer schreef:

Hele sterke rol van Banderas.

Inderdaad, ik heb echt genoten van zijn lekkere gestoorde personage en hij speelde het perfect. Aantal zeer memorabele scenes ook vooral in het begin van de film.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Leuk hersenloos vermaak van Stallone (die ook echt hersenloos overkomt) en Banderas. De film stelt weinig voor, maar weet met wat psychologische spelletjes, wat actiescènes hier en daar en wat neurotische trekjes toch goed de aandacht vast te houden. De romance tussen Stallone en Moore komt totaal niet uit de verf, maar daar kijk je zo'n film toch niet voor: de acties daarentegen is goed verzorgd; af en toe is het nog best spannend ook. Uitstekend filmpje.

avatar van Redlop

Redlop

Aardige actie maar ook leuk om te zien dat de jaren '90 actie nu al zo gedateerd overkomt. De Wachowski brothers (zoals op pagina 1 al te lezen is) menen dat er in Nederland Duits gesproken wordt. Stallone is minder irritant dan doorgaans, wellicht door regie en door aanwezigheid van een echte actrice (Julianne Moore) 3*

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Aardig actie filmpje. Zat best aardig in elkaar, de actie was niet overdreven of wat dan ook. Ik vind dat Sylvester Stallone hier een zeer degelijke rol neerzet. De rest van de cast zoals Banderas en Moore deed het ook aardig. De film verveelde niet en het had best wat vaart. Alleen de explosie scene was een beetje onwaarschijnlijk. 3,0.

Redlop schreef:

Dat is toch in alle Amerikaanse films? Ik kan me er ook wel aan storen eerlijk gezegd. In de film Eurotrip bijvoorbeeld, is het echt heel erg. Nederlanders worden daar weggezet als een compleet debiel nazi volkje waar alleen slecht Duits wordt gesproken. Maar het zegt meer over de Amerikanen dan over ons.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Zeer goeie actie van Donner met een schitterende scene...2 minuut 40 dan.

Balkonscene

avatar van gauke

gauke

Ongeloofwaardige en vervelende film; de beloofde actie kun je nauwelijks actie noemen, het plot is belachelijk en de climax volstrekt onbelangrijk ("een saaie gatenkaas", las ik). Stallone probeert het allemaal 'koel' te spelen, Banderas (toch een van mijn favoriete acteurs) mompelt onverstaanbaar voor zich heen en de in het verhaal opererende Nederlanders spreken Duits. Zelfs voor een Stallone film is dit een enorme mishit.

hannes64 schreef:

Zeer goeie actie van Donner met een schitterende scene...2 minuut 40 dan.

Balkonscene

Mooie scene inderdaad Banderas acteert geweldig hier.

avatar van m1chel

m1chel

• 1948 berichten

Dit vond ik echt een regelrechte top film. Alles zat er in, aktie,spanning en ga zo maar door. Ik sta er echt van te kijken dat deze film zo slecht gewaardeerd word. Ik vond hem in ieder geval wel top.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond deze film op zich wel vermakelijk. Toegegeven, het is niet één van de beste actiefilms maar ik kon het ons kent ons sfeertje tussen de huurmoordenaars wel waarderen. Ik vond het een grappig tintje hebben dat ze elkaar proberen om te brengen maar toch een soort ongeschreven ethiek met elkaar hebben.

Het verhaallijntje tussen Stallone en Moore vond ik wat minder sterk neergezet. Maar desondanks is dit zeker een leuke film om naar te kijken.

avatar van scorsese

Matige actiefilm waarin twee professionele huurmoordenaars in elkaars vaarwater terecht komen. Op zich een leuk gegeven, maar het blijft allemaal nogal eentonig. De actie-scenes zien er op zich wel goed uit, maar ze zijn te spaarzaam. Sylvester Stallone heeft een wat saaie rol en Antonio Banderas weet er iets meer uit te halen.

avatar van knapen1234

knapen1234

Dus, gewoon een lekkere vermakelijk actiefilm uit de jaren 90

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik heb hem altijd goed gevonden. Assassins is lomp en heeft een simpel verhaal dat vol domme toevalligheden zit. Het zou allemaal niet gewerkt hebben zonder de expertise van Donner die de film voorziet van enkele goed uitgevoerde en lange actiescènes. Stallone zoals gewoonlijk op automatische piloot en Banderas hypernerveus als crazy latino. En Julianne Moore heb ik nog beter zien spelen maar denk dat dit één van haar allereerste films was. In 1996 toen ik de film voor het eerst zag vond ik die erg de moeite waard, nu 15 jaar later is het nog steeds een actiefilm die mag gezien worden.

avatar van den_hannes

den_hannes

Voor mij één van de beste films ooit. 5*

avatar van AnthonyG.

AnthonyG.

Niet slecht, maar het einde is een beetje overdone. die laatste 2 scenes, de wederopstanding van z'n oude vriend en dood van Bain hebben totaal geen nut

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima, spannende, film met een goed samenspel tussen de hoofdrolspelers.

Knap scenario ook, maar dat is niet zo verwonderlijk als je weet dat het van de broeders Wachowski is.

Lange film dus, maar zeer zeker niet té lang, net goed door de nodige dosis humor ook die er in zit.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

"Stallone & Banderas op hun best".

Al zo vaak gezien en in mijn ogen blijft Assassins (1995) een heerlijke actie / thriller.

avatar van Nicholas

Nicholas

Simpele film die lekker weg kijkt. Valt in het rijtje Demolition Man, Tango & Cash.

Geinige rol van Banderas ook.

avatar van DiDa

DiDa

Zojuist nog eens herzien en heb helaas mijn stem iets moeten verlagen. Bij vlagen wordt de film een beetje saai en echte topactie zien we ook niet. Verder gewoon een leuke actiethriller met een fantastische over-the-top acterende Banderas. Ik hou van dit soort villain rollen!

avatar van Thorongil

Thorongil

Erg matige film. Banderas redt echt als enige deze film, geweldig gespeeld door hem.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Tsja, in de jaren '90 was dit wellicht nog solide en entertainend genoeg om niet direct op video uit te komen.

Anno 2015 mogen we Assassins wel zonder pardon tot B-film degraderen. Het begon nochtans best onderhoudend, maar al snel werd het allemaal heel vervelend, cliché en voorspelbaar. Van het gegeven "actie" of "thriller" heb ik weinig opgevangen. Voorts ook audioviseel erg mager: louter functioneel, totaal niet boeiend.

Antonio Banderas leek in zijn rol vooral rijp voor een namiddagje isoleercel. Kwam zeker niet over als 'de gewiekste, temperamentvolle topkiller' zoals de makers voor ogen hadden. Stallone viel wel mee, hij was opnieuw zijn koelbloedige zelve.

Doorgaans ben ik mild voor dergelijke filmpjes, maar dit was echt niet veel soeps. 2*

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima film, onderhuidse spanning voelbaar.