Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Paul Hough
Met onder meer: Paul McCarthy-Boyington, Eddie McGee en Trista Robinson
Plot The Human Race
"Race Or Die..."
Een groep van 80 mensen wordt uit hun dagelijkse bestaan gesleurd als ze ineens op een onbekende locatie terechtkomen. Plots krijgen ze allemaal een stem te horen in hun hoofd die de regels van een gruwelijke race lijkt uit te leggen. De groep mensen is van alle leeftijden, de ene in betere conditie dan de andere. Zelfs gehandicapten maken er deel van uit. Jong of oud, de regels zijn voor iedereen hetzelfde. En er kan maar één de winnaar zijn.
Justin
Stressed Out
War Vet
Ting
elffie
een fijn filmpje, goed bijzonder verhaal.
Niet de beste acteurs naar mijn mening, maar het verhaal maakt zeker veel goed!
ik vind het een aanrader
btw ik heb de trailer niet gezien vantevoren
beegie
Dit is een keer wat anders, maar wel best wel leuk.
Het einde was wat minder, iets anders dan verwacht.
Best wel een aanrader.
Vascago
Lijkt me gebaseerd op The Long Walk van Stephen King. Maar even opzetten
Vascago
Best grappig. Geen bijzonder filmpje, maar leuk om een keer te zien.
barcam
Geslaagde cocktail van horror, actie, humor en sf.
Vergelijking wordt gedaan met "Battle Royale" maar dit vind ik wel iets teveel lof.
Uitgangspunt is goed gevonden: mensen worden willekeurig van straat geplukt en komen in een bevreemdende locatie terecht waarin ze moeten racen tegen elkaar. Er kan echter maar één iemand de winnaar zijn. Acteurs hadden iets beter kunnen zijn maar deze film mag gerust naast een Hollywood blockbuster staan.
mcdaktari
Ik hoop dat het ongeveer zoiets is als Steven Kings Long Walk. Maar het klinkt iig niet verkeerd.
SpinPSB
Een bizarre film, behoorlijk bruut ook vooral de scène met de ongeboren baby en dat ze daarna over het handje heen liepen was vrij ranzig. Sommige acteurs waren zeer irritant, voordeel is dat hun hoofd daarna wel ontplofte. Al met al boeit hij wel en wil je toch weten hoe hij af loopt, maar een topper is het niet.
DarkElement
Bizar/vreemd tussendoortje. 2,5* leuk om eens te hebben gezien. Misschien verhoog ik hem wel na nog een poging. Dove meisje en de eenbenige veteraan acteerden redelijk in vergelijking met de rest.
HALVE TAMME. (moderator series)
Een waardige opvolger van Battle Royale : Nee,van mij mag
de verwijzing dan ook van de filmposter verwijderd worden.
The Human Race (2013) : Leuk concept,maar slecht uitgevoerd.
mcdaktari
Oke HALVE TAMME ik wou er eigenlijk straks naar gaan kijken maar ik denk dat ik het beter niet kan doen, want vaak heb ik wel hetzelfde idee over een film als jij. Tenminste wat ik zo in jou recensies lees.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ja moeilijk mcdaktari,zoals jij al aangeeft vaak hetzelfde idee over een film
te hebben als mij(leuk om te horen),dan is mijn advies : Lekker overslaan.
Maar daarentegen is een dubbele bevestiging ook wel fijn,bij mijn weten
is daar nog nooit iemand slechter van geworden.
balosa
begin wel leuk omdat je niet goed weet wat er gaat gebeuren, daarna eentonig en voorspelbaar, het einde teleurstellend...
stuifje
Was erg teleurgesteld en ben ook naar een klein drie kwartier gestopt met kijken.
Vaak kan ik wel om slechte acteerprestaties heen kijken, maar in deze film vond ik de dialogen erg zwak en cliche.
Irriteerde me vooral aan het erg trage begin, waarin een aantal karakters werden uitgelicht waarbij dat meisje die na een lange treurige periode in haar leven alles weer enigszins op de rit heeft, die dan in de eerst volgende 30 seconde het eerste slachtoffer van de race wordt.
Het concept is leuk, uitvoering ondermaats.
starsky87
Beetje wat hier boven staat. Had er veel meer van verwacht, was saai en langdradig.
Pazmaster
Leuk verzonnen maar uiteindelijk is het gewoon een slecht verhaal met nog slechter acteerwerk. Einde slaat nergens op. 1,5 ster
mcdaktari
2 sterren vind ik meer dan genoeg voor deze film. Een kennis van me zei dat het een goeie film was, maar hij kijkt ook niet zo veel films dus dan is het nogal snel goed. Ik persoonlijk zie ze toch liever wat beter dan deze b film. Maar ik wist niet heel goed wat te kijken vanavond, vandaar deze maar geprobeerd.
Wat had ik een gruwelijke hekel aan die dove dame, bah wat een neppe jankert
Re73
tja en dat is de tweede boutfilm vandaag. Vanaf nu kan het dit weekend alleen maar beter worden.
Waku
Ik vond het idee wel aardig klinken en dat wekte mijn nieuwsgierigheid.
Maar wat een onzinnige en onnozele film is dit zeg.
Afgezien van het belachelijk slechte acteerwerk ( doofstomme koppel is tenenkrommend slecht) is het minmale verhaaltje ook treurig. En na een stuk of 10 ontploffende lichamen weet je het ook wel.
Creativiteit is ver te zoeken in deze film. En dan heb ik het al helemaal niet over het idiote einde.
zjandannybob
Nog de vraag waarom en hoe ik deze film bijna heb afgekeken zonder in slaap te vallen. Laatste kwartier fast forward 8x om te kijken of er nog iets zou gebeuren. Echt waardeloze film niet de moeite waard. Echte B film, zeer low budget denk ik.
Alleen ontploffende hoofden op aangekondige momenten voor de rest gebeurt er niks.
zjandannybob
Wat had ik een gruwelijke hekel aan die dove dame, bah wat een neppe jankert
Dit was inderdaad echt verschrikkelijk, het gesprek tussen de 2 doofstomme van meer dan 5 minuten voegde totaal niets toe aan het verhaal en was hoogst irritant. Dat gejank leek echt nergens op.
gauke
De dood loert om iedere hoek, de wet van de sterksten geldt en de moraal en het geloof in menselijkheid valt ten offer aan de wil om te overleven. Waar had ik dat toch meer gehoord of gezien? De productie is stukken minder dan The Hunger Games: de horror is weliswaar overvloedig aanwezig, maar zonder enige vorm van creativiteit; de onervaren cast acteert houterig en de personages zijn oppervlakkig en stereotype.
jippie2010
In het begin was het camerawerk erg leuk gedaan, maar daar zag je later maar weinig van terug.
Ik snap niet dat niemand over de genreomschrijving valt, wat mij betreft kloppen de beide omschrijvingen niet. Ik zou het een Thriller/SF willen noemen, maar goed.
Ik hou van films met een niet gemiddeld plot, en ik neem de vaak wat mindere uitwerking een beetje voor lief.
Toch had hier wel meer in gezeten. *2,5
soberman
vond het een goeie film, leuk verhaal, alleen het einde was minder maar oke, misschien nog wel een vervolg
Shinobi
"I am a crippled baby, pooping in my diaper."
Tegen beter weten in gekeken, omdat dergelijke concepten me wel aanspreken. Helaas is het erg pover te noemen. Opzichtige zet trouwens om op de poster te zetten dat dit een 'waardige opvolger' is van Batoru Rowaiaru (2000), aangezien dit wanproduct daar niet bij in de buurt komt.
Op zich begint het nog wel aardig met de introductie van enkele hoofdfiguren en door wat achtergrondverhaal hierbij te geven. Al snap ik niet waarom er moeite is genomen om dat ene meisje uit te lichten als ze toch één van de eerste slachtoffers wordt.
Eenmaal aangekomen bij de 'race' zelf, gebeurt er nog geen eens zo veel. De regels zijn stompzinnig en de repetitieve kills zijn saai; alsmaar het hoofd dat ontploft. Wat dat betreft is de spanning dan ook ver te zoeken. Het acteerwerk is lachwekkend slecht, alleen het personage van Eddie McGee komt nog enigszins 'goed' over. De overige personages zijn ronduit irritant en voegen vrij weinig toe, naast het feit dat ze volledig inwisselbaar zijn.
Al met al om te huilen. Het verbaast me dat 'The Human Race' zo een relatief hoge score heeft.
1,0 Sterren.
Spartaan1986
Zwak begin en einde van de film. Het middenstuk is vermakelijk en zorgt voor een kleine voldoende. Acteerwerk niet hoogstaand maar kon er nog net mee door.
2,5*/3*
SPT
Dit is precies de indruk die de film op mij heeft achtergelaten. De film is uiterst langdradig, de meeste kills stellen helemaal niets voor, en veel spanning zat er wat mij betreft ook niet in.
En dan dat irritante geflikker van het beeld de hele tijd, ik had af en toe net het idee dat ik naar een knipperlicht zat te kijken. Ze hadden alle delen waarbij het beeld op zwart ging beter weg kunnen knippen, had weer een kwartiertje aan tijdverspilling gescheeld.
ipman-99
"Race Or Die." ...
" !!!
Vermakelijk tussendoortje
!!! 'The Human Race' haalt zeker en vast het niveau niet
van b.v. "Battle Royale" ... al wil ik beide films zeker en vast niet vergelijken ! (maar om dat het
op de cover staat geef ik even feedback hierover)! Een groep mensen worden op een vreemde
plaatst gezet en blijkbaar wordt er een afvalrace ingezet tot er maar één de winnaar kan zijn.
Het verhaal bleef eerder oppervlakkig en wazig en de uitwerking kon over de hele lijn
heel wat beter. Toch heb ik hier fun in gezien ..., er gebeurde genoeg en hoofdjes werden
regelmatig tot exploderen veroordeeld. Een mengeling van drama, horror, sf en actie die misschien meer had kunnen bieden maar los daarvan geen seconde verveelden
!

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Ink
Mystery / Fantasy, 2009