Genre: Oorlog / Drama
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Joel Schumacher
Met onder meer: Colin Farrell, Matthew Davis en Clifton Collins Jr.
Plot Tigerland
"The system wanted them to become soldiers. One soldier just wanted to be human."
September 1971: een peloton soldaten arriveert in Ft. Polk, Los Angeles voor de training voor ze de Vietnam-oorlog in zullen gaan. De laatste week van de training vindt plaats in Tigerland, een moeras dat lijkt op de situatie in Vietnam. Jim Paxton heeft zich ingeschreven aangezien hij alles mee wil maken en later boeken wil schrijven.
Pvt. Roland Bozz
Staff Sgt. Cota
Pvt. Jamoa Kearns
Sgt. Eveland
jackie
Aardige film, had er meer van verwacht. Deed mij een beetje aan Full Metal Jacket denken (maar dan minder goed)
Jordy
Vond 'm ook wel aardig. Niet bijzonder, of supergoed, maar de film geeft wel een redelijk indrukwekkend beeld van de trainingsperiode voor Vietnam van de jongens... niet iets wat je van Schumacher verwacht, deze film, trouwens. 3 sterren.
neo
en ik vond em ook wel aardig. acteerwerk is zwaar ok, maar het verhaal vond ik stukken minder. 3 sterren
Sjan
Erg goede en (ik denk) realistische film. Zéér goed geacteerd en het verhaal verslapte geen moment. Erg rauw gefilmd, erg schokkerig en direct. Het leek ook echt (ik denk door het kleurgebruik, want dat was redelijk apart) een wat oudere film. Hij deed ook mij denken aan Full Metal Jacket. Bij deze film haalt hij het naar mijn mening niet, maar ik vond het toch een zeer sterke film. Ik was bang dat hij af en toe ook te veel de richting in wilde van FMJ, maar dit gebeurde gelukkig nergens! Beetje laag gemiddelde naar mijn mening. 4*
BoordAppel
Staat dr op t DVD hoesje: van de regisseur van Batman & Robin en 8MM. Dan heb je niet echt zin om deze film te gaan kijken want die 2 films waren goed waardeloos. Toch maar gekeken en ik vond m best goed. Soms hapert t verhaal n beetje maar t acteerwerk is erg goed en dr zat nog humor in ook. Ook wel origineel om een hele film te maken over een trainingskamp en verder niets van de oorlog zelf laten zien. 3,5*
unholylove
ben ut helemaal met boordappel eens
oorlogsfilms hou ik helemaal niet van maar me vriend (moviefreak#1) zei dus dat ik maar mee moest kijken
na ik heb echt helemaal in de film gezeten...
en dat gebeurt niet gauw met een oorlogsfilm bij mij...
in andere films zie je dus iedereen kapot geschoten worden en wow we hebben oorlog maar dit was voor de oorlog en wat zo'n veruitzicht met iemand ken doen en dan zeker alle emoties die het oproept waren mooi vertolked....
super film
mr.Frielink
een opvallend goede oorlogsfilm. Leuk verhaal, en allemaal goed acteerwerk. Nergens echt briljant nee, maar ook nergens matig. Gewoon een goedlopende film, die geen moment verveelt. Enige negatieve commentaar dat ik kan leveren is dat de film aspecten overneemt van Full Metal Jacket, Apocalypse Now en Saving Private Ryan ( niet de beroerdste films, maar origineel is het zeker niet).
Stephan
Volkomen verrast door deze intelligente en aangrijpende film. Colin Farrell blinkt uit als wiseass with a heart. Alle bijrollen zijn ook zeer overtuigend. isschien komt het omdat ikzelf een behoorlijk pittige diensttijd achter de rug had (als sergeant, jaja) maar ik herkende er een hoop in. Niet dat het op de Edense heide ooit zóó heftig is geweest, maar de details, de humor, het haantjes gedrag... Er kwamen zelfs weer herinneringen boven die ik al een tijdje niet meer wist.
De stijl van draiien doet erg documantair aan en gaf mij het gevoel één van de grunts te zijn. De spanning deed me veel aan Southern Comfort denken. Zeker niet aan Full Metal Jacket. Daar vond ik de spanning nooit écht realistisch aanwezig.
Een dikke 5*****
bioscoopzaal
Wat Stephan zegt ...
Ik had trouwens nooit gedacht dat ik ooit nog zo lovend zou kunnen zijn over een Schumacher-film.
Stephan
Oké Batman & Robin is een wanproduct, maar hij heeft toch een aantal aardige andere films gemaakt hoor. Falling Down is één van mijn favorieten. 8MM vond ik persoonlijk ook niet slecht, Phonebooth... prima. St. Elmo's fire... een kleine mijlpaal.
bioscoopzaal
Da's inderdaad waar, maar tot en met Tigerland en Phone Booth was wat mij betreft alleen Falling Down een (zeer) geslaagde film te noemen. 8MM vond ik echt niet om aan te zien en met Flawless en Bad Company maakt hij nou ook niet bepaald een goede indruk.
Okee, toegegeven, de man heeft 3 goede films gedraaid, al blijf ik heb de Duivel vinden voor wat hij met Batman heeft gedaan. The Dark Knight met tepels, dat verzin je toch niet?
FisherKing
Nee dat was niet best. Falling Down is zijn beste (4,5) gevolgd door A time to Kill (4). En ook The Client, The Lost boys en Flatliners (3,5en) vind ik niet slecht.(de anderen die je noemt heb ik niet gezien)
FisherKing
Deze zeker kijken !!!
John, voel je de poster al aan komen...?!
Juichtoon
Net zo verheugd op deze film, blijkt die in tegenstelling tot wat in alle tv gidjes is vermeld niet te komen....
Jammer, Rambo op Veronica nu hoef ik dus niet te zien...
Banjo
- 2032 berichten
Jammer, Rambo op Veronica nu hoef ik dus niet te zien...
ja ik ook!, erg jammer is dit
NERD
Inderdaad
In de videotheek hebben ze hem ook al niet liggen. Ach wat kan het tegenzitten in het leven...
Had deze film achteraf ook veel liever willen zien. Slechter dan Rambo (en die was echt heel slecht) zal deze toch niet zijn.
neo
aangezien ik ook wat sergeants-ervaring heb.
Ah dat ken ik, veel heldendaden verricht maar ik werkelijkheid was jij zeker degene die met je tandenborstel de wc's moest schoonmaken
Peli-Cula
Ik heb de film gezien, maar kon er weinig lijn uit halen. Waarom is Roland Bozz een held?
2,5 ster
ewalk
Van mij krijgt hij een 4,5. Ik vind de wijze waarop het personage Bozz toch nog controle blijft houden zonder op te gaan in het systeem. Dit houdt hij tot het einde vol. Men zegt dat war hell is maar voor velen begon hij al in de bootcamps, daar is het al een kunst om mens te blijven. De sfeer wordt naar mijn mening goed weergegeven. Toch vind ik de vergelijking met FMJ niet opgaan. Okay, Vietnam, Bootcamp, drillinstructors. Maar het contrast tussen de personages is er maar toch minder scherp of op een andere manier.
Joel Schumacher blijft de cliches wel trouw: tough guy: helpt de sukkels en iedereen respecteert hem)Weer een man die het tegen het systeem lijkt op te nemen. Hij lijkt te winnen maar slaat toch een ander pad in.
Mooi stukje is trouwens de zang van de vier donkere soldaten waar de weemoed vanaf druipt. De acteurs zingen dit stuk trouwens zelf. Jammer genoeg kan ik geen soundtrack vinden.
Dit is wel interessant: http://www.popmatters.com/film/reviews/t/tigerland.shtml
Queto Yurlunyur
Ik werd op een gegeven moment een beetje zeeziek van dat voortdurende geschud met die camera; zelfs tijdens de (qua verhaal rustige) binnenscenes blijft het beeld maar niet stilstaan, ver voorbij wat voor functie het ook had kunnen hebben. Daarbuiten is het een onopvallend oorlogsfilmpje met alle cliches vandien; de personages blijven de bekende stereotypen, ondanks wat pogingen hier en daar ze wat achtergrond mee te geven. Verder verloopt het, in standaard Schumacher-stijl, allemaal wel vlot en verveelt het niet; alleen de sentimenteel bedoelde scenes werken niet altijd even goed (ook dat lijkt typerend voor Schumachers films), maar daarvan heeft Tigerland er gelukkig niet zoveel. 2,5 *
De GeuS
Aardig filmpje over de voorbereiding op de Vietnam oorlog met 1 nadeel; het had helemaal geem '70 look; ik had eerder het gevoel dat ze het zich op de golfoorlog gingen voorbereiden. Farrel speelt heel aardig, maar zijn tegendraadse houding werd na een tijdje erg ongeloofwaardig. De situaties waar hij tijdens de training in terrecht kwam waren wel weer aardig; 3*....
BonJovi
unieke oorlogs film!, niet dat ik hem nou zo geweldig vond maar het verhaal en dat je geen echt oorlog ziet vind ik wel uniek. het verhaal in details haperde wel is, maar in grote lijnen vind ik het een mooi/uniek verhaal. acteerwerk van Farrel vond ik ook zeer goed! 4*
Pacino88
Wel een vette vietnam film,maar inderdaad weinig actie.Hoort inderdaad niet bij de klassiekers,maar wel goeie rol van Colin Farrel en wel een aanrader voor de oorlogfilm verzamelaars.
Purmerend
Meer drama dan oorlog. Maar de film sleept je (op een goede manier) de hele film door. 3*
Ik vond het wel een goeie film. Er werd goed geacteerd en het idee van dat trainigskamp en verder niks van de oorlog te laten zien is origineel, maar dat die sergeanten zich zo weer afreageren op de soldaten is al zo vaak gebruikt, misschien is dat in het echt of beter was dat in het echt ook wel zo, ik denk niet dat de film gebasseerd is op waargebeurde feiten dus doordat te veranderen zou het origineler geweest zijn, een film is fictie hé. Maar op die harde en soms ook vernederende wereld in het trainigskamp is het verhaal gebouwd dus misschien zou de film wel niks geweest zijn als dat anders zou geweest zijn. Colin farrel acteerd hier erg goed, zijn presonage doet me iet wat denken aan dat van hem in 'The recruit'.
Dan was er ook nog de camera die nooit stil stond. Ook al was het een niet bewegend shot, toch wiebelde de camera steeds. Soms wiebelde hij erger, soms minder. In het begin was dat storend maar na een tijdje stoor je je er minder aan.
3 sterren en half.
Madecineman (moderator films)
Niet onaardige soldatenfilm, maar ook geen echte uitblinker. Beetje standaardverhaaltje met ook te veel standaard karakters. Collin Farrell speelt overigens zijn rol wel prima. De film laat best mooie plaatjes zien en ik vind het een goed keuze om het hele verhaal zich te laten afspelen in het trainingskamp. Die sadistische sergeanten zorgen wel voor de juiste... ahum... "sfeer". Mooie muziek ook overigens. Maar het geheel is te weinig boeiend, kom tot 3*.
ThaMovieVoter
Goede film met Colin Farrell die naar mijn mening een sterke rol neerzet als geboren leider en onruststoker van een groep rekruten onder het gezag van de welbekende amerikaanse drilmeesters. Het geheel laat ook goed zien hoe een nauwe vriendschap ontstaat als je geen kant op kan en het moet hebben van de kameraden om je heen. Ditmaal geen Vietnam, maar wat er vooraf gaat, en diepgaander dan bijv. Full Metal Jacket, hoewel er genoeg gelijkenissen aantoonbaar blijven. Ik heb best genoten van deze film, ondanks het spectakel vrijwel achterwege wordt gehouden, maar daar is deze film ook niet voor bedoeld.

O.J.: Made in America

Open Range
Western / Actie, 2003

Narc
Misdaad / Thriller, 2002
jaren 70louisianakansas, usaguitar playerawoltarget practiceguitar playerexhaustionmilitary dischargestockade