• 9.374.560 stemmen

Geregisseerd door: Kelly Reichardt

Met onder meer: Jesse Eisenberg, Dakota Fanning en Peter Sarsgaard

Releasedatum: 5 juni 2014

Plot Night Moves

Drie radicale milieuactivisten zijn van plan om een hydro-elektrische dam op te blazen. Josh is de leider, Dena zorgt voor de financiële ondersteuning en Harmon, tot slot, is de technische man achter de bom. Hun daad van eco-terreur zuigt hen in een morele draaikolk.

avatar van starbright boy

Bij Kelly Reichardt:

Reichardt is bezig met de financiering van een nieuw project. Night Moves, over twee milieuactivisten gespeeld door Paul Dano en Peter Sarsgaard.

avatar van beavis

beavis

Dano (vorig jaar opeens weer verassend vaak in de bios overigens) is vervangen door Eisenberg, zie de still, release in de US ergens in September

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Da's toch wel jammer - al hangt het misschien ook van de te spelen rol af.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Proces aan de broek - klik - en dus geen Night Moves (2013) - IMDb? Relatief oud nieuws, maar ik wist het niet en over resultaat kan ik ook al niets vinden.

avatar van beavis

beavis

twitch quote:

"Kelly Reichardt, meanwhile - here with her latest movie, Night Moves, starring Jesse Eisenberg and Dakota Fanning - should really start considering retirement. The film is a goddamn punch in the balls, with absolutely nothing going on for two hours. Please kill me"

denk dat Reinbo hier weer veel over had/zou kunnen zeggen

avatar van TomaskeX

TomaskeX

beavis schreef:

twitch quote:

denk dat Reinbo hier weer veel over had/zou kunnen zeggen

Dat Dakota Fanning zou moeten stoppen met acteren is het belachelijkste wat ik ooit gehoord heb. Ze is een fantastische actrice, dus de rest van de review zal ook wel zever zijn

Naomi Watts

Ze zeggen het over Reichardt, niet over Eisenberg en Fanning. Wel goed lezen.

Malick

Aangekocht door distributeur Imagine Film.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Heb her geen zin in, zodra het woord milieuactivisten valt ben ik er vandoor. Realistisch werken aan het milieu is 1 ding, maar er een zwart-wit visie op nahouden is het andere uiterste. Blegh. Extreem rechts is niet goed, maar extreem links is even erg.. De cast is prima, ik heb vooral Eisenberg hoog zitten, maar toch, dat onderwerp...

Malick

Het enige obstakel dat ik vooralsnog heb met deze film is dat talentloze figuur van een Jesse Eisenberg.

Reichardt-light

Zeer onderhoudende film van Reichardt. Zoals Kohn al terecht aangaf is Night Moves de perfecte instap film in het oeuvre van Reichardt. Night Moves kent veel meer narratieve structuur dan haar voorgaande films en kent een opvallende vlottere pacing. Een interessante take op ideaal extremisme van Reichardt, waar ze haar sympathie voor het ideaal blootlegt, maar ook haar onbegrip jegens de daders.

De filmmaakster die in het begin op die meeting is lijkt Reichardt's standpunt te belichamen. ("I am not focused on big plans, i am focused on a lot of small plans". In ieder geval het standpunt wat ik ook inneem, vaak ook veel betere resultaten met geen slachtoffers. De personages van Eisenberg en Fanning staan hier lijnrecht tegenover waar Reichardt haar punt eigenlijk al maakt. Cast doet het naar behoren, alleen Eisenberg is een hit or miss, maar vond Sarsgaard en vooral Fanning erg goed.

Reichardt toont de voorbereiding, de daad en de nasleep ervan, op overtuigende wijze. Ook erg sterk hoe Reichards angles inneemt vanuit het perspectief van de buitenstaander (zie de camper, het restaurant etc.) waar ze toont dat het voor de buitenwacht niet opvalt als we in aanraking komen met dergelijke extremisten. Enige probleem dat ik had is het moment dat het personage van Eisenberg helemaal doordraait en Fanning's personage om zeep hielp.

Het voelde zowel misplaats binnen de film als dat Eisenberg die waanzin niet overtuigend toont. Lijkt me vooral het onvermogen van Eisenberg. Ik had het toch veel plausibeler gevonden als hij troost had gezocht bij Fanning, omdat ze beiden schuldgevoelens leken te hebben. Die kant leek het ook op te gaan bij hun gesprek, maar toch niet. Erg jammer. Ik weet nog niet hoe zwaar ik dit wil laten wegen maar nog niet te zwaar voorlopig. Ik heb toch wel erg genoten van deze Reichardt, ondanks dat de film min of meer een stijlbreuk is met haar vorige films en aan de andere kant ook weer niet. Goede film, met een kanttekening.

Inland Rabbit schreef:

Precies het punt van Reichardt. Niets om tegenop te zien.

Malick schreef:

Zat er helemaal naast want zijn performance raakte me diep in mijn ziel. Zonder twijfel het MAGNUM OPUS van Kelly Reichardt waar ze op eigenwijze en intelligente manier een thriller gemaakt heeft met andermaal veel aandacht voor de natuur en het landschap.

avatar van Knisper

Knisper

Een stuk meer dialoog, verhaal en tempo in deze film van Reichardt. Ze laatzowel de voorbereidingen als de daad en de psychologische gevolgen zien. Naar mijn smaak is het te veel. Ik had graag wat langere scènes gezien met een focus op een van de drie onderdelen. Daarnaast is het best een prima film, maar heb ik geen niet echt memorabele momenten gezien die de beoordeling omhoog zouden trekken.

Eisenberg is overigens inderdaad vrij sterk, al komt dat wat mij betreft niet helemaal tot uiting, omdat zijn karakterontwikkeling dat niet toelaat.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Knisper schreef:

Daar zit mijn grootste bezwaar bij de film. Ik was totaal verrast dat hij tegen het einde dat meisje vermoordt, vond dat compleet ongeloofwaardig, had niet doorleefd dat hij al zo tot waanzin gedreven was. Vind de film (die ik als geheel overigens interessant, mooi en sterk vind) daar echt uit de bocht vliegen.

avatar van Martxela

Martxela

Mooie, bij vlagen spannende film, het trage verhaal stoorde mij in ieder geval niet. Kon me goed inleven in de hoofdpersoon, en bepaalde plotwendingen zag ik niet aankomen. Mooi hoe de innerlijke twijfel werd verbeeld, die ontstaat na een actie van dit kaliber, en de spanning die dat in een groep teweeg brengt.

avatar van starbright boy

Toch wel een treetje terug voor Reichardt, van wie ik nog steeds ooit een meesterwerk verwacht. Vind dit een prima film, maar wel haar minste. Reichardt is vooral heel goed in films waarin minimale plots een verandering teweegbrengen waarvan het effect eigenlijk pas na de film duidelijk is. Deze film heeft voor Reichardts doen wat veel plot (overigens nog altijd relatief heel weinig) en dat laat wreekt zich vooral wat aan het einde, als Eisenbergs karakter de moord pleegt, een scene die de opbouw verstoort, maar ook eerder in de film voelt het allemaal net een beetje doorzichtiger, net iets minder precies aan dan eerder werk. Zoals de vooruitwijzende scene in het begin waarin in een lezing vrij letterlijk het thema van de film besproken wordt.

Neemt niet weg dat de film grotendeels boeiend is. Vooral het groepsproces is boeiend. Het samenkomen, de spanningen en de desintegratieachteraf. Kan nog steeds dat haar volgende film die minimaal 4.5* film wordt.

avatar van Passiebloempje

Passiebloempje

Malick schreef:

Ik begrijp dat je zo over Eisenberg denkt, gezien hij in bijna iedere film een aftreksel van zichzelf speelt. Maar volgens mij heb je hem dan nog niet in The Social Network gezien, daar bewijst hij namelijk dat hij wel degelijk kan acteren.

Zo, tijd voor Night Moves, ben benieuwd hoe Eisenberg hier is...

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Night Moves toont dat Reichardt een zeer begaafd regisseuse is, maar er eigenlijk nog niet helemaal is. De opbouw is goed, maar zodra de daad gebeurd is wordt de film ook een stuk minder. Ook zou iets meer focus op de inhoud van de film in plaats van op mooie plaatjes laten zien de film zeker ten goede komen. Toch is de film door de natuurlijke aanpak spannend en onderhoudend genoeg voor een ruime voldoende.

Een onderhoudende thriller die het perspectief van de buitenstaander op een goede manier inneemt, maar een paar mindere keuzes maakt.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Wat een trage bedoening.

Normaal liggen dit soort films met een weinig complex plot me wel, maar hier vond ik het allemaal maar weinig om het lijf hebben. Vond het geheel maar erg matig allemaal. De aanloop naar het opblazen van de dam is voor mij vrij nietszeggend en daarna wordt het zo mogelijk nog saaier. Om te eindigen in een nogal vreemde en ongeloofwaardige climax.

Opzich is het acteerwerk prima bevallen, heb niet zo'n moeite met Eisenberg ook. Dakota Fanning kan ik inmiddels ook weer hebben (vond het een vreselijke kindactrice).

Krappe 2*, kwaliteit zie ik soms wel, maar het deed me simpelweg niks allemaal.

avatar van 93.9

93.9

Goede film, maar ik zag een 'rij-scene' die kon echt niet meer. Dingen erachter bleven gewoon in beeld terwijl ze keihard reden...

avatar van De wind

De wind

Cinema-alert! Waardeloze film, de trailer bevat meer spanning dan film in zijn totaliteit. Matig acteerwerk van veelbelovende Fanning (in haar jongere jaren, 'Man on fire' ed.).

Standaard verhaal, mist naar mijn mening veel diepgang. Met het einde van de film en scenes daarvoor slaat de regisseuse alle planken mis. Secondes lange scenes van omstanders in een winkel die niets toevoegen aan het verhaal en/of personage. Eerder genoemde 'rij-scene' typisch voor niveau voor deze low-budget film.

avatar van Brabants

Brabants

Kelly Reichardt zet met Night Moves helaas een deceptie van formaat neer. Het thema 'activisme' met een uitwerking als bijvoorbeeld; ondoordacht handelen, juiste motieven en zelfs niet ideologische redenen heeft genoeg te bieden. Zelfs een decor als het landschap van Oregon is een locatie bij uitstek. Toch wil het maar niet lukken om het vorm te geven. Waar bij de opbouw van het verhaal nog dreiging uitgaat en sprake is van enige spanning, krijgt het tweede gedeelte van de film een vrijwel nietszeggend vervolg. De diepgang wil er namelijk maar niet van komen en de daders blijven te oppervlakkig. Het verhaal krijgt zelfs ongeloofwaardige uitwerkingen die zeer ver gezocht zijn. Van Jesse Eisenberg had ik een optreden als dit wel verwacht, maar dat Dakota Fanning ook tegenvalt is behoorlijk jammer.

avatar van bertito

bertito

Goeie film over mensen die denken voor de goede zaak te gaan maar zich daar hopeloos op verkijken.

avatar van _Casper_

_Casper_

Redelijke film, Had er eigenlijk net wat meer van verwacht.

Je springt als de film begint gelijk midden in het verhaal.. en gaande weg in de film zie je hoe en wat en zie je wat ze doen.. (''leer'' je het verhaal)

Het verhaal gaat over 3 milieuactivisten die een dam opblazen... en daarna zie je wat de gevolgen voor hun als persoon zijn...

Acteerwerk is prima, sfeer is ook goed opgebouwd en redelijk spannend.. Toch had er wel wat meer diepgang en net wat meer verhaal in mogen zitten.... Het 1e deel van de film was spannend.. maar de spannign was compleet weg in het 2e deel... Er had gewoon meer in gezeten, nu gewwoon een ''redelijk'' filmpje

avatar van gauke

gauke

Deze minimalistische film over de ontkenning van het bestaan mondde uit in een niet ter zake doende poging die zijn nog beloftevolle start volledig vergooide en slechts leek waar te willen nemen en waar de emotie totaal ontbrak. In tegenstelling met eerdere werken van Reichardt waren de personages zwak ontwikkeld. Tot overmaat van ramp lag de focus op de wereldverbeteraar, die gespeeld werd door Jesse Eisenberg, die het meest oninteressant van het drietal activisten was. De beide anderen hadden tenminste nog een meer ontwikkelde achtergrond gehad.

avatar van blurp194

blurp194

Het eerste deel van de film vond ik sterk, erg sterk - en ook cinematografisch interessant. De wat afstandelijke manier waarop zonder veel uitleg de aanslag wordt voorbereid, de understated manier waarop het plan in actie wordt omgezet en de uitvoering ervan, perfect.

Jammer dat na de klap ook de film als een ballon lijkt leeg te lopen. Zo emotieloos als het begin lijkt, zo moeizaam wordt het daarna - de karakters zijn nog steeds nauwelijks uitgediept, maar moeten dan wel ineens emoties gaan verwerken. Mislukt, wat mij betreft, en het laat een langdradige en tobberige nasmaak achter die des te wranger is omdat het begin in vergelijking zo sterk was.

Tegenvallend daardoor. Eisenberg staat me overigens meestal enorm tegen, maar is in deze film goed op zijn plaats.

avatar van filmkul

filmkul

Matige film. De film is erg traag en brengt alles in een laag tempo in beeld. Soms komt dat goed over, maar sommige scenes hadden best sneller gemonteerd mogen worden. De film mist daardoor spanning. Nu gaat het in deze film meer om het overdenken van de daad en de gevolgen daarvan. Daar weet de regisseuse wel raad mee. Eisenberg zet verder een prima rol neer. De dromerige soundtrack past goed bij film.

Had meer in kunnen zitten. 2.5

avatar van soom

soom

Jesse Eisenberg heeft een paar interessante trekjes. Er is in hem altijd een serieuze ondertoon te bespeuren, zelfs als hij redelijk luchtige films maakt (denk Zombieland en Adventureland). Dat werkt wel voor dit. Hij staat niet zo hyperactief te doen als tijdens die twee films, (ja, hoe goed zijn uitstraling ook is daar, hij is wel opmerkelijk aanwezig als ik dat zo kan benoemen) en kan dankzij Dakota en Peter Sarsgaard heel overtuigend spelen. Het gegeven trekt me niet zo eerlijk gezegd. Hoeveel ik ook om het milieu geef (100.000 procent!), we gaan met z'n allen toch wel naar de klote op aarde. Ook al doe je nog zo je best om het milieu te sparen..

Dakota was nog steeds op het Runaway niveau, klasse. Ze weet zich met dit saaie gegeven nog wel aardig uit de voeten te maken en levert sterk werk.

Nou, niet geheel mijn baklava smaak, maar zeker dankzij Dakota en Jesse een kijkje waard. Goed zeker weten, maar Wendy krijgt net wat meer punten.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Milieuactivisten zijn bezig met terroristische actie die net een maatje te groot uitvalt.

Langzaam van tempo, maar ontzettend mooi gefilmd allemaal en ook nog fijne thriller-elementen.

Focus ligt op de meest zwijgzame persoon van het drietal. Aktie en spervuur aan dialogen hoef je zeer zeker niet te verwachten.

En wat een mooie aftiteling!