• 9.371.633 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Aragão

Met onder meer: Mayra Alarcón, Carol Aragão en Kika de Oliveira

Gesproken taal: Spaans en Portugees

Plot Mar Negro

Een vreemde ziekte daalt neer op een dorpje. Het virus zorgt ervoor dat vissen en schaaldieren moordlustige wezens worden. In een gevecht om zijn ziel en de liefde van zijn leven is er een persoon die de strijd aangaat.

avatar van Boeikens

Boeikens

Hier had wel Horror/Komedie mogen staan want als deze niet als comedy bedoeld was is het een complete mislukking.

Als comedy daarentegen kan hij er nog door. Verhaallijn en acteerwerk wat door de vingers gezien was het, vooral naar het einde toe, een degelijk bloedbad met een grote dosis humor.

avatar van Noodless

Noodless

Amusant werkje met heel wat bloederige horrorelementen waarbij er een aantal zeer leuk ogen.

Pure nonsens uiteraard, maar wel vermakelijk. 6/10

avatar van joolstein

joolstein

Van regisseur Rodrigo Aragão zag ik eerder het fantastische El Bosque Negro (2018) dus ik was best benieuwd wat hij nog meer had gemaakt. In de opening zie je twee lokale vissers die worden aangevallen door een gaaf vormgeven gemuteerd viswezen die tot overmaat van ramp in de arm van één van hen bijt. Wow, ik dacht echt dat dit een creature-feature ging worden! Zo mijn hart begon sneller slaan. Helaas de film vertraagt ​​na deze opening en zie je veel slapstickachtige perikelen rond een 'Albino' die verliefd is op de getrouwde vrouw Indiara, een pas geopend bordeel gerund door de travestiet Madam Ursula, perverse corrupte politici enz. Gelukkig ontaardt de film na een tijdje ook in een spetterfeestje met vrij goede bloederige speciale effecten. Jammer genoeg zijn er géén viswezens meer te bekennen maar zijn het de rottende, levende doden aka zombies. Tja en behalve dat die zombies ontstaan uit het eten van zeedieren en de liters bloed is er eigenlijk niet zo gek veel nieuws. Grappig of geestig of spannend werd het niet maar het is zeker vermakelijk. En de grote verrassing op het einde was absoluut een memorable en misschien wel het beste van de hele film!