• 9.372.354 stemmen

Geregisseerd door: Aharon Keshales en Navot Papushado

Met onder meer: Guy Adler, Lior Ashkenazi en Dvir Benedek

Gesproken taal: Arabisch, Hebreeuws en Italiaans

Plot Big Bad Wolves

"Some men are created evil."

Een kindermoordenaar pleegt een reeks brutale moorden waarbij hij de lijken van kinderen achterlaat voor de politie op theatrale wijze. Er is reeds een verdachte in de zaak, maar door een gerechtelijke blunder loopt hij weer vrij rond. De verdachte in kwestie is een godsdienstleraar genaamd Dror. De politieagent Micki is echter overtuigd van de schuld van Dror en gaat hem achtervolgen. Dat Micki niet graag volgens het boekje werkt, is al snel duidelijk. Dan is er ook nog de vader van het laatste slachtoffer, die wraak wil nemen op degene die zijn dochtertje vermoord heeft. De drie mannen kruisen algauw elkaars pad.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Verwacht geen lachwekkende comedy. Die typering zit hem vooral in de karakters. Je moet over een redelijk sterke maag beschikken wanneer het op een paar martelscènes aankomt. Daar zit niet zoveel lachwekkends in. Al met al aardige film, net een voldoende.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Behoorlijk verknipte film waarbinnen de aannames cop basis waarvan conclusies op zijn minst onverklaarbaar zijn. De politieagent zorgt voir de grappige charcastische noot maar ver niet een echt bijzondere film.

avatar van Insignificance

Insignificance

Best tricky. Je moet het maar durven om een dosis (zwarte) humor toe te voegen aan iets waar pedofiele gruwelmoorden centraal staan. Sowieso wel een gewaagd filmpje waar je meerdere kanten mee op kan. Ik zie het vooral als een groffe, gitzwarte komedie die, met vergelding als katalysator, dienst doet als een parabel voor het huidige Israel. Die Arabier op een arabier zal niet voor niks een paar keer langskomen.

De falende politie en militaire achtergrond van Gidi en zijn vader zullen daar ook wel wat mee te maken hebben. Op andere vlakken werkt het in ieder geval wat minder, daarvoor zijn het me te veel typetjes in en rond de kelder. Verrassend pakt het ook niet uit, met nul andere verdachten weet je wel zo ongeveer hoe laat het is. Het horror element blijft wel wat beter overeind met de nogal ongezouten martelingen.

Lol, dat heeft het dus wel. Droog en donker, maar zeker aanwezig. Als (o)pa begint over de vuurproef en een barbecue, kan ik daar wel om lachen. Gidi heeft een bepaalde kalmte over zich heen, die hier prima past, maar écht aanslaan wil het om een of andere reden niet. Moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen, maar het lijkt een zekere brille te missen, waardoor het slot het met minder impact moet doen.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

Heel slecht. Nergens grappig, slechte dialogen, te langdradig, maar bovenal: vreselijk geluid! Die geluidseffecten sloegen echt nergens op; een woesj-geluid als iemand een schep tegen z'n hoofd krijgt, krankzinnig hard gemixte bastonen waardoor ik constant op half volume moest kijken, enzovoorts.

Had hier véél meer van verwacht.

avatar van atomix2010

atomix2010

ja voor n buitenlandse film toch niet slecht gedaan! je moet er even doorheen ..de taal maakt t toch net ff anders. Het acteerwerk was best goed , camerawerk was leuk bedacht maar kon op sommige momenten beter. Het verhaal , ja ik vond t eigenlijk wel leuk! zaten leuke wendingen in de film , bij tijds grappig gebracht en ja de martelscene... die was toch best geniaal.. droge humor br bij.. ik vond t best n vermakelijke film.. voor n keertje.. geef m 3,0 ster

avatar van Prrrauline

Prrrauline

Staat hierboven nou werkelijk het woord 'komedie'?

Ongelooflijk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Pijnlijke film uit Israël, met overduidelijk een flinkse dosis gitzwarte humor, in combinatie met een erg gevoelig thema.

Het thema dat kinderverkrachters of seriemoordenaars even op een pijnlijke manier op hun plaats worden gewezen spreekt me altijd aan en uiteindelijk is het wel loffelijk om te zien hoe zij alle pijn zullen ontvangen van een vader of betrokkenne. Terecht! Denk je gewoon als kijker. Helaas wil het wraakthema ook nog wel eens flink anders lopen, dat zie je bijvoorbeeld maar met films als I Saw the Devil of 7 Days en deze. Nouja... deze weet de kijker ook weer continu weer te switchen van gedachte.

Het oergevoel zal er altijd blijven, als een een of andere creep aan jou kind zit, en in dit geval hebben we het wel over een zwaargestoorde kinderverkrachter die zo zijn misselijkmakende rituelen op zijn slachtoffertjes uitvoerd, dan zal en moet de verantwoordelijke gewoon lijden tot zijn dood. Zo denkt hier de ontslagen politieagent Micki over, die met zijn roekeloze actie om de verdachte Dror, tevens een leraar er eens langs van te geven met zowel een opgerolde telefoonboek, maar door gebrek aan bewijs in combinatie met zijn actie, mag hij vertrekken, maar hij laat het er hier niet bij zitten, en er is inmiddels weer een nieuw slachtoffertje en hij doet weer een poging om Dror te grazen te nemen, maar iemand anders is hem al voor: de vader van het slachtoffertje.

En die heeft wel plannen om Dror eens goed de les voor te lezen en Dror op alle fronten pijn te doen zoals ie het in de planning heeft staan om bij de slachtoffers te doen, maar dat gaat ook wel echt behoorlijk ver en Micki begint hierin echter wel een beetje ongemak te voelen, waarbij er bijna de hele film door een psychologische machtspelletje ontstaat tussen de 3 mannen. Dan komt ook nog eens de opa van het slachtoffertje die ook zo zijn trucjes uit zijn diensttijd vanonder het stof vandaan haald.

Je zou haast weer denken: heerlijk, hoe zo'n vuile viezerik even goed te grazen word genomen, maar dat laat de film echter niet toe, en hierbij stel je als kijker continu de vraag: is Dror nou manipulatief of is hij echt werkelijk onschuldig? Dit concept heeft echt fatale gevolgen met een genadeloos einde die je nooit zal vergeten.

Ja, dit was weer even een andere blik op een gruwelijk thema, die misschien nog gruwelijker wordt gemaakt dan het al is. Uitstekende opzet!

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Big Bad Wolves (2013) beschikt over een zeer goede mix van comedy / misdaad.

Verder wordt het verhaal strak gebracht & zijn alle personages uitermate interessant

om gedurende de gehele film te volgen, bij mij was er dan ook geen greintje verveling

te bespeuren.

Ik kan dit soort genre films wel waarderen, dus mijn tevredenheid is groot. Zelf zal ik

dan ook totaal geen moeite hebben met een herziening. 4 hele dikke sterren van mijn

kant voor Big Bad Wolves (2013).

avatar van LPereboom

LPereboom

Big bad wolves is zeker geen slechte film, de mix tussen misdaad en humor zit goed. En er zit een grote dosis spanning in! Maar toch ontbreekt iets aan de film waardoor ik hem niet hoger dan een 7/10 geef... ?

avatar van 3525chrisd

3525chrisd

Verknipt, spannend, goed gedoseerd tempo, zwarte humor, om het met Q. Tarantino te zeggen: zeer goede film.

avatar van keimpeS

keimpeS

Voor de 2e maal gezien en het is echt een heel aparte film. Galzwarte humor, behoorlijk verknipt, leuke plottwisten, spannend en serieus!

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Heerlijke film dit, lekker wat galgenhumor, plottwisten, goed acteerwerk en het gegeven dat het een niet-amerikaanse/standaard film is, maakt deze zelfs sterker. Zeker een 8/10 waard.

avatar van Walter S.

Walter S.

Zinema schreef:
Ook hier heeft hij het mis, zelfs bij de film van een ander. Want hoe erg Tarantino ook genoten heeft van deze Israëlische misdaadkomedie, dit is niet de beste film van het jaar.

Hoe kan jij nou bepalen dat Tarantino dit niet de beste film van het jaar vond? Dat Tarantino dit de beste film van het jaar is onomstreden. Of het ook daadwerkelijk de beste film van het jaar is, ja daar kun je over discussieren.

Ik vond het zelf wel een bijzondere film. Flink over de top qua maniakale idiotie en ook wel fijn dat je lang in spanning blijft qua deed ie het of deed ie het niet. Waar ik dan weer een beetje verbaast over ben is dat deze film komedie als omschrijving heeft. ik vond het nou niet bepaald een komische film.
Na nog een paar stukjes hier gelezen te hebben zie ik waar men de humor spot, ik vond het vooral intens gestoord, maar inderdaad het heeft ook wel weer iets gitzwarts qua humor.

Maar verder wel een fijne film, precies lang genoeg, goed tempo, leuke wendingen (met name als Opa op bezoek komt).

johnhendrikos schreef:
Best ok, einde sloeg nergens op of ik kreeg de point niet mee. Hoe dan ook beste film van het jaar is zeker niet, maar ach hij is wel aardig.

Dan kreeg je the point niet mee, want het einde was vrij helder.

avatar van Phantasm

Phantasm

Er komt geen komedie aan te pas. Leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van neo

neo

Big Bad Wolves is te beschouwen als een relatief makkelijk formule werk in het achterhaald ´(zwarte) humor misdaad´ hoekje, met daar overheen gegoten de toevoeging van een verwachte iets modernere, maar ook te vaak gebruikte twist. Voorbeelden zijn er bij uitstek.

Vanaf het begin is het echter met zoveel bravoure in beeld gebracht, met een flinke knipoog, groots opgezet, aangedikt en met een overdonderende score van componist Frank Ilfman, dat het uitstekend werkt. Na verloop van tijd zwakt het geheel wat af, passeren varianten op uitgekauwde humor, maar het is de Hithcockiaanse spanning die de film overeind houdt.

avatar van mrklm

mrklm

Het feit dat niemand minder dan Quentin Tarantino dit de film van het jaar noemde bewijst dat zelf de grootste filmkenner de plank wel eens misslaat. Hoewel deze Israëlische productie duidelijk is geïnspireerd door Tarantino’s Reservoir Dogs kunnen Keshales en Papushado maar niet beslissen of dit een misdaadthriller is of een zwarte komedie. Leraar Dror [Rotem Keinan] wordt verdacht van de verkrachting en moord van een meisje. Het bewijs is weliswaar flinterdun maar dat weerhoudt agent Micki [Lior Ashkenazi] er niet van de man eigenhandig onder handen te nemen, niet weten dat een getuige de mishandeling van deze verdachte fotografeert en online plaatst. Dat komt Micki op een schorsing te staan en betekent dat Dror vrijuit gaat. Maar daarmee is de kous nog niet af, zeker niet wanneer iemand anders besluit het heft in eigen handen te nemen. Bevat een paar gewelddadige momenten maar geen spanningsopbouw, ook al door de onderkoelde vertolkingen. En de zwartgallige humor zorgt eerder voor fronsende wenkbrauwen dan voor een glimlach.

avatar van Noodless

Noodless

Rabies is mij heel goed bevallen, dus moet ik deze zeker zien.

Deze zin had ik in 2014 al geschreven, nu pas de film gezien

De film heeft een apart wraakverhaal waarbij je tot het laatste moment als kijker blijft twijfelen over de kindermoorden die leraar Dror zou gepleegd hebben. Spreekt hij de waarheid of niet ? De horror is zeker aanwezig in de vorm van brute folteringen en in de manier hoe de psychopaat de kinderen vermoordt. Hij verkracht en onthoofdt ze. Een vreselijke gedachte voor ieder ouder. Niet alleen een agent gaat op zoek naar de kindermoordenaar, maar ook een vader van een slachtoffer die op brute wraak zint. De spanning is aanwezig en er zitten leuke toevoegingen zoals gebruik van gitzwarte humor en onverwachte gebeurtenissen zoals opa die op bezoek komt. Mooie intro overigens met de scène waar kinderen verstoppertje spelen bij een verlaten oud huis in een bos. Ook de slotscène mag er wezen en zal zeker indruk nalaten. 7,5/10