• 9.370.282 stemmen

Oorsprong: Ierland

Geregisseerd door: John Butler

Met onder meer: Andrew Scott, Brian Gleeson en Hugh O'Conor

Plot The Stag

"They're about to get in touch with their masculine side!"

Een aanstaande bruidegom, genaamd Fionnan (O’Conor), gaat op aandringen van zijn verloofde een weekend kamperen (laatste weekend als vrijgezel) in het westen van Ierland met zijn urbane vrienden. Echter zal de broer van de aanstaande bruid ook mee op pad gaan. Dit tot grote ergernis van Fionnan, omdat deze bekend staat om zijn gek en onvoorspelbaar gedrag.

avatar van Koekjesdeeg

Koekjesdeeg

Gaat deze eigenlijk nog in Nederland draaien? Ik kan er niets over vinden...

avatar van starbright boy

Het zou me verbazen als dit in Nederland gaat draaien.

avatar van Mescaline

Mescaline

Toch blij dat ik door middel van de trailer deze film toch een kans heb gegeven, het plotje is natuurlijk simpel en doet denken aan al die andere cliché volle bachelor party filmpjes maar niks is minder waar, dit is daadwerkelijk een film met het hart op de goede plaats.

De personages groeien langzaam naar elkaar toe en The Machine(de broer) is goed gecast en geloofwaardig.

Tegen het einde aan krijgen we vanzelfsprekend wel een paar zoetsappige scenes voorgeschoteld en dit was ook bijna niet te omzeilen, maar godzijdank worden deze momenten kort gehouden en is het vooral de opbouw hiernaar toe wat de film interessant maakt.

Geen reden om deze film links te laten liggen, geen grote topper of-course maar ook helemaal geen misser.

avatar van Bélon

Bélon

Omschrijving hier: "urbane vrienden" (vast door een Belg ingeklopt, zoiets zou een Hollander nooit uit z'n pen/strot krijgen)

Dit is vooral een bro film en vrij geslaagd ook. Inderdaad zeker niet hoogstaand maar wel sympathiek. En lekker Europees (Iers in dit geval) ook, dus geen US cliché toestanden. Luchtig vermaak, goed gefilmd.

avatar van gauke

gauke

De Ierse tegenhanger van 'The Hangover' was voor mij net zo onevenwichtig, had wat meer smaak en sentiment, echter de humor was the slapstick-achtig en geforceerd en had zeker grover gekund. Het verhaal was bekend: vrienden gaan 'n weekend op stap (in plaats van het gebruikelijke vrijgezellenavond), vriendschap wordt op de proef gesteld, ieder denkt na over de zin van het leven, er gaat vanzelfsprekend van alles mis en de mannen gaan uit de kleren, maar zodanig dat je niets ziet (lijkt me iedere keer weer een tour de force voor de cameramensen). Alles bij elkaar wel aardig, maar niets bijzonders ( je bent deze film de volgende dag weer vergeten).

avatar van Fortune

Fortune

Er zaten zeker wel een paar grappige, droge momenten in maar de film verzeilt uiteindelijk in een soort mannelijke versie van Sex and the city met een paar zeikerige, wollige Hallmark stad jongens die met een Ierse versie van Barney Stinson een paar dagen de natuur ingaan en emotionele momenten krijgen bij het kampvuur en dichter bij elkaar komen en zo is het trouwfeest wat in het begin een gigantisch fiasco of nachtmerrie lijkt te zijn, uiteindelijk voor deze mannen misschien wel de beste tijd van hun leven wat natuurlijk een gigantisch cliché is.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Stag it is."

Blijkbaar moet dit de Ierse tegenhanger van The Hangover (2009) voorstellen, ware het niet dat het niveau van eerdergenoemde titel nergens wordt gehaald.

Op het eerste gezicht lijkt het te beginnen als soortgelijke bachelor consorten, maar men vond het nodig om het geheel een 'diepere laag' te geven. Hierdoor zie je als kijker al gauw welke - voorspelbare - kant het opgaat. Het resulteert zich in sentimentele bindingsmomenten waarbij met name The Machine (wat een naam) zich van een andere kant laat zien. Helaas is de cast nou niet echt je van het.

Alleen het prachtige Ierse landschap kon me nog enigszins bekoren; het zorgt voor een aantal mooie shots. Jammer genoeg blijven de grappen en gestoorde situaties daarbij achter, enkel een paar momenten zijn op zich oké. Om het maar niet te hebben over de vele plotgaten die op deze manier gecreëerd worden.

Al met al een vrij waardeloze bedoening die je zo weer vergeten bent.

Kleine 1,5 sterren.

avatar van renzoroy

renzoroy

behalve een glimlach zo nu en dan is deze film verder niet de moeite waard om te kijken... misschien op een regenachtige vrijdag met een paar vrienden en heeeeel veel bier en zelfs dan is er eigenlijk niet veel aan...

avatar van Superkuuk

Superkuuk

Met een Budget van nog geen 1 miljoen een redelijke film...wel veel reclame van the North face kleding,