Hemel op Aarde (2013)
6,8 (652)
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 9 januari 2014
Plot Hemel op Aarde
De dertienjarige Bart wordt tot over zijn oren verliefd op de oudere, stadse en uiterst verleidelijke Moniek die net bij hem in het dorp is komen wonen. Als blijkt dat ze ziek is, besluit hij haar te gaan redden. Een universeel verhaal over het beleven van je eerste liefde, opgroeien in de tijd van 'Grease' en het in handen hebben van je eigen lot.
Huub Stapel, Jeroen van Koningsbrugge en Lies Visschedijk beginnen 31 augustus in Limburg aan de opnamen van de film Hemel op aarde.
De film Hemel op Aarde vertelt het verhaal van de jongen Bart die verliefd wordt op het meisje Moniek, maar zijn liefde wordt niet door haar beantwoord. Wanneer ze leukemie krijgt, denkt Bart haar te kunnen genezen via zijn geloof in God.
A-Film Distribution brengt Hemel op aarde begin 2014 uit in de bioscoop.
St. Odiliënberg centraal in nieuwe film Kuijpers - Limburgs Dagblad
Vanaf 9 januari 2014 in de bioscoop (A-film)
Vandaag eindelijk een eerste officiële still (andere plaatjes waren promofoto's).
tommykonijn
Vandaag waren de eerste beelden te zien op L1. Deze film heeft absoluut mijn interesse.
dionj
Trailer, achter de schermen beelden en interviews met Pieter Kuijpers en scenarioschrijver Ward Stelder.
Goeiemiddag Limburg - 16 sep 2013 | L1 | Nieuws en sport uit Limburg
Quido
16 december speciale voorpremière in Maastricht met voor en na de vertoning een gesprek met Pieter Kuijpers en scenarist Edward Stelder: 16 december: Hemel op Aarde - Filmen in Limburg.
v2000
Verfrissend, eindelijk een film in het Limburgs dialect. Vraag me wel af waar in Limburg deze zich afspeelt. In de trailer hoorde ik o.a. Venloos en Maastrichts dialect.
skinny_tie
De film draait sinds gisteren dagelijks in 10 bioscopen, kun je dan eigenlijk nog wel zeggen dat de film pas op 9 januari uitkomt?
Dat zijn in feite Limburgse voorpremières. De landelijke release is 9 januari, daarom houden wij ook die datum aan. Bij Hollywoodfilms heb je soms ook een reeks voorpremières, maar dan houden we ook de landelijke releasedatum aan.
Het is wel verwarrend, maar dat is de keuze van de filmdistributeur om het zo te doen.
Elineloves
Mooi.
Als geboren en getogen Maastrichtse wou ik dit niet aan me voorbij laten gaan.
Gelukkig, want ondanks het vele gepraat over God is het reuze meegevallen. Het Limburgse dialect voelt voor mij dan ook aan als een "thuiswedstrijd". Blij verrast dat het ook allemaal goed en "echt" klonk. Met name het dialect van de jonge hoofdrolspeler kwam dicht bij wat ik gewend ben. Ook het dorpse sfeertje was goed voelbaar. Sommige dorpen hier zijn -in mindere mate waarschijnlijk wel- nog steeds zo. Maar we betalen hier niet meer met guldens hoor.
Het is een mooi liefdesverhaal met hier en daar een vleugje humor. Hoewel ik me regelmatig afvroeg wat dat grietje in hem zag, want ondanks dat er geprobeerd was om hem een "jonge man" te laten lijken, bleef het voor mij een kind. Ik heb vergelijkbare jongens qua uiterlijk en gedragingen in "mijn" groep 7, waarmee ik aan wil geven dat het soms leek alsof ik naar een leeftijdgenoot van mijn leerlingen keek. Verder deed de jonge knul het meer dan goed en kan hij ook zeker een hoofdrol dragen. Met Jeroen en Huub aan zijn zijde was hij op zijn best. Gelukkig zorgde Jeroen voor wat komische momenten, dat maakte het geheel niet zo zwaar.
Hoewel de band tussen de lovebirds niet altijd even geloofwaardig was ontplooide het verhaal zich goed en mooi. Ik kan niet ontkennen dat ik geraakt werd en zelfs even een paar tranen voelde prikken.
Ja, onder de indruk van dit Limburgse werkje.
timbo_
Zo op de valreep nog de grote verrassing van 2013. Had er weinig fiducie in eerlijk gezegd, met name dankzij de trailer. Toch blijkt Hemel op Aarde een ontroerend portret van een jongen die het 'wonder' van zijn eerste liefde meemaakt. Bram de Schie en Elle-June Henrard schitteren als de twee tieners die elkaar en de liefde ontdekken. Coming-of-age op zijn Limburgs.
Vermoed wel dat menig kijker even door het gelovige karakter van Hemel op Aarde heen moet. Een 13-jarige jongen wiens dag steevast begint met een gebed en wiens leven in het teken van god staat. Je moet er zoals gezegd misschien even doorheen. Wie die stap echter waagt krijgt er heel wat voor terug. Want niet alleen de twee jonkies blinken uit, ook Huub Stapel en Jeroen van Koningsbrugge (voor het eerst) overtuigen.
Tel daar de heerlijke soundtrack en het camerawerk (Limburg wordt weergaloos in beeld gebracht) bij op en je hebt een film die vooral in het Zuiden van Nederland grote indruk zal maken. Nu maar hopen dat Hemel op Aarde ook een kans krijgt boven de rivieren.
Voor een uitgebreide recensie zie: Filmmad.nl | Recensie: Hemel op Aarde (9 januari)
manecas36
Ik was niet van plan om naar deze film te gaan, maar door degene die ik tegenkwam , ging ik ook naar deze film " Hemel op aarde ! " heel mooi ! vind ik wel . 4 sterren waard voor mij.
De film geeft ook duidelijk weer welke invloed de katholieke kerk had .
tommykonijn
Ook hier meldt zich een Limburger, die wel nieuwsgierig was of ''wij'' er ook iets van kunnen. Films maken bedoel ik. Pieter Kuijpers' Van God Los wist mij niet in zijn geheel te overtuigen. Al lag dat eerder aan een smaakkwestie, dan aan een slechte regie. Ik had vrij neutrale verwachtingen van Hemel op Aarde. De trailer maakte me niet direct al te enthousiast, ondanks de mooie plaatjes, maar ik verwachte ook geen ramp.
Desalniettemin bleek de film toch wel een stuk beter te zijn dan die zachte verwachtingen. Het was even wennen om een film te zien (te horen) die geheel binnen het dialect gesproken is, maar het was eigenlijk best aangenaam. Ondanks dat de dialecten per regio wel verschillen, was dit toch representatief gesproken lijkt me. Qua casting zit het goed met deze film. Huub Stapel, Jeroen van Koningsbrugge en Lies Visschedijk spelen natuurlijk en zijn overtuigend. Ze brengen hun rol met enthousiasme. Debutant Bram van Schie is geschikt voor zijn hoofdrol evenals tegenspeelster Ella-June Henrard. Beiden ondersteunen elkaar in hun spel en de chemie is zichtbaar; iets wat bij veel volwassen acteurs nog wel eens vies wil tegenvallen.
Het verhaal is mooi en sympathiek, maar ook redelijk simpel. Complimenten voor Pieter Kuijpers voor de wijze waarop hij dit dan toch op film heeft overgezet, want het werkt wel. Dat geldt ook voor de verschillende thema's die de film naar voren haalt. Daarnaast, om het geheel wat lichter te maken, zitten er ook enkele humoristische fragmenten in verwerkt. Je krijgt dus van alles wat. Al mag gezegd worden dat met name het laatste gedeelte flinke indruk weet te maken.
Hemel op Aarde is een zeer degelijke film geworden. De sfeer is erg leuk. Zoals Eline al aangeeft, valt voor de Limburgers zelf het nodige te herkennen. Het dorpje ziet eruit alsof het hier in de buurt kan liggen. Het is een beetje moeilijk in te schatten hoe de film overkomt op het publiek in de andere provincies, maar dit op en top Limburgs product heeft mij iig zonder meer weten te overtuigen.
Quido
Mooie gevoelige film over liefde , vriendschap en geloof.
mcdaktari
Deze komt zeker in m'n persoonlijk NL film top 10. Het was weer even geleden dat ik zo'n mooie Nederlandse film zag en Jeroen van Koningsbrugge bewijst hier toch weer dat hij wel degelijk een heel behoorlijk acteur is dacht ik zo.. Ik ben zelf niet zo kerkelijk aangelegd en heb er ook helemaal niks mee maar dat maakte de film niet minder goed. Ik kan het me haast niet voorstellen dat er echt zulke gelovige mensen waren of nog steeds zijn, en zeker in die kleine dorpjes waar de pastoor nog aanzien had. Dat is gelukkig niet meer zo, tenminste de meeste mensen zijn wel wakker geworden en doorzien die hele poppenkast wel. Maar in de film word het mooi weergegeven hoe mensen in de ban kunnen zijn van het geloof. En dat maakt het ook nog een hele mooie film om naar te kijken.
gauke
Een met liefde gemaakte oprechte, aandoenlijke en ontroerend nostalgische coming-of-age film die zich afspeelde in het Roomse dorps milieu in Zuid-Limburg, eind jaren zeventig. Het zo nu en dan flink aangezette verhaal gaat over een gelovige jongen wiens katholieke wereldbeeld volledig instort, over de eerste liefde en de dood, over de magie en ontluistering van het geloof. Tussen de beide hoofdrolspelers was sprake van de noodzakelijke chemie en de makers hebben veel aandacht besteed aan kostumering en decors.
carla007
Geweldige film. Heel veel dingen herkenbaar uit jeugd. Prachtig gefilmd en prima geacteerd.
Aanrader. Vraag me alleen af of een pastoor de biecht zou doorvertellen aan familie, kan ik me niet voorstellen namelijk.
_Casper_
Erg goeie nederlandse soort coming of age film, het heeft nog wat rauwe kantjes en kleine puntjes waardoor het geen TOPPER is, maar zeker een sterke film en waarschijnlijk wel 1 van de weinige en beste NL coming of age film.
Film speelt zich af in de jaren 70 in een limburgs dorpje waar veel mensen gelovig zijn, een jonge word verlieft op een meisje maar dan blijkt zij dodelijk ziek te zijn...
Film combineert geloof, ouder worden, relaties en de gedachten van die tijd.
En je ziet ook echt dat het om een 13 jarige gaat, nog echt tussen het kind zijn (en denken) en volwassen worden.
Mooie film
Marvinleeaday
Kan me volledig aansluiten bij alle positieve reacties, met name met Elineloves en Gauke zeggen het heel treffend.
Zeriel
Wel aardig, niet altijd even overtuigend. De vriendschap met die jongen had wel iets meer uitgewerkt kunnen worden. Zijn ze net echt vrienden geworden, verdwijnt ie een tijdje uit beeld.
Waku
Fraai nederlands belgisch liefdesdrama met een religieus tintje.Nostalgische begin jaren 80 wordt sfeervol in beeld gebracht.3*
John Milton
Waarom niet? Pastoors zijn ook mensen. Er zijn wel ergere dingen door pastoors gedaan vermoed ik zo (laat ik me voorzichtig uitdrukken).
Wat de film betreft, ik heb hem niet gezien? Zouden jullie dit als een pro-religie film bestempelen, die de positieve aspecten ervan uiteindeljk benadrukt?
carla007
Het is zeker geen pro-religie film. Het is het verhaal uit een tijd het de Rooms Katholieke kerk grote invloeden had, en de kerken wekelijks vol zaten. John, ik denk dat er ook veel Pastoors zijn geweest en nog steeds zijn die het wel goed toen, die eerlijk en oprecht zijn.. Maar de dingen die zijn gebeurd zijn inderdaad vreselijk, helemaal mee eens.
John Milton
Oh tuurlijk zijn die er! Gelukkig wel!
Ik mag hopen dat er meer goede dan slechte zijn!

'The Terminal' met Tom Hanks gaat vandaag het Netflix-aanbod verlaten

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus