• 9.373.293 stemmen

Gekijôban Poketto Monsutâ Besuto Uisshu Kyuremu tai Seikenshi Kerudio (2012)

Animatie / Avontuur | 72 minuten

Genre: Animatie / Avontuur

Alternatieve titels: Gekijoban Pocket Monster Best Wishes! Kyurem vs Seikenshi Keldeo / Pocket Monsters Best Wishes! The Movie: Kyurem vs. the Sacred Swordsman: Keldeo / Pokémon 15: Kyurem vs. the Sword of Justice

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Kunihiko Yuyama

Met onder meer: Rica Matsumoto, Aoi Yuki en Minami Tsuda

Gesproken taal: Japans

Plot Gekijôban Poketto Monsutâ Besuto Uisshu Kyuremu tai Seikenshi Kerudio

Tijdens een treinreis zien Ash en zijn vrienden een gewonde Pokémon, zonder hem te herkennen. Ze besluiten hem te redden, maar de trein wordt aangevallen door de Legendarische Kyurem. Ash en de rest weten de onbekende Pokémon in veiligheid te brengen, en horen zijn verhaal aan. De Mythische Pokémon Keldeo heeft een missie: het redden van zijn vrienden – Cobalion, Terrakion en Virizion, de Zwaarden van Gerechtigheid – uit de ijzige klauwen van Kyurem. Maar Kyurem heeft andere plannen, en als hij verandert in Black Kyurem of White Kyurem om meer kracht te vergaren, ziet het er somber uit.

Ash (stemrol)

Oshawott (stemrol)

Pignite (stemrol)

avatar van The One Ring

The One Ring

Ruwweg 3 tot 2 en een half jaar geleden was ik met een vriend meer uit humor dan om een andere reden geleidelijk alle Pokémonfilms aan het afwerken. We moesten stoppen bij deel 11 omdat ze gewoon steeds moeilijker uit te zitten waren. Toch ben ik vorige week ineens bij deel 15 belandt, met dank aan Netflix. Kennelijk ben ik niet de enige die ergens omstreeks deel 10 er compleet gek van werd, want de stemmen hier om MovieMeter maken vanaf daar een flinke daling. Zelfs de echte fans hebben het kennelijk niet tot deel 15 weten te redden, tenzij speedy23 een stiekeme, grote fanaat is.

Anyway, voordat ik ook maar iets inhoudelijk gezegd heb over deze film heb ik volgens mij al meer woorden eraan vuil gemaakt dan de makers. Tegen de tijd dat vaste regisseur Kunihiko Yuyama en zijn team bij deze waren aangekomen leken ze totaal iedere pretentie van het steken van moeite in deze reeks opgegeven te hebben. Geen van de voorgaande films was echt goed, maar sommigen waren nog enigszins uit te zitten. Deel 15 is extreem kort, maar gewoon een tergende kijkervaring die bijna resoluut weigert interessant te worden. Dit is een deel die ik zelfs kinderen nauwelijks kan zien waarderen. Als ik zou zeggen dat het op de automatische piloot gemaakt lijkt te zijn dan is dat een enorme belediging voor automatische piloten.

Het is bijna wonderbaarlijk hoe erg ze hier de fout in gaan. Als je dan toch in de positie bent waarin je een film moet (?) maken over een team van vier heldhaftige Pokémon die voor gerechtigheid strijden, waarom ze dan niet, nou ja, voor gerechtigheid laten strijden. In plaats daarvan worden drie ervan snel bevroren (de drie leuke natuurlijk) en moeten we vooral zien hoe de zeurende vierde mogelijk verantwoordelijkheidsgevoel creëert. Dit leidt tot een eeuwig durend gevecht tegen een extreem lelijk ontworpen Pokémon genaamd Kyurem, die kennelijk stiekem het best goed voor heeft, ondanks dat hij een enorm risico nam door die drie helden te bevriezen. Volgens mij is zelfs mijn idiote samenvatting interessanter dan de film en dat zeg ik niet omdat ik mijn schrijftalenten zo bewonder.

Ja, de achtergronden zien er weer erg mooi uit, gek genoeg het enige wat er met de film op vooruit ging. Maar zelfs het plezier van exotische locaties die deze reeks vaak op z'n allerminst nog levert wordt ons grotendeels onthouden doordat minstens de helft zich afspeelt in een verlaten mijn. Er zit letterlijk geen enkele element in om de aandacht te trekken, tenzij wellicht Kyurem of Keldeo tot je favoriete Pokémon behoren.

Echt één van de slechtste films die ik ooit zag. En nee, ik ga niet nu deel 12 tot en met 14 inhalen en wat erna kwam bekijken. Het is me weer helemaal duidelijk waarom ik eerder zo totaal klaar was met deze films.

avatar van speedy23

speedy23

The One Ring schreef:

Ik ben helemaal geen fan, maar wel een 'alleskijker'.

Ik neem de bluts met de buil, en zie zowel het 'goede' als het 'slechte'.

Soms is het wel tandenknarsend, maar daarna een prachtfilm bekijken is dan weer een beloning.

En van mij kreeg deze 1* omdat er NOG slechtere films bestaan. Zo was er ooit eentje in de pakketservice en dat was écht om te janken. Maar ik weet echt niet meer welke film het was.

avatar van The One Ring

The One Ring

speedy23 schreef:

Ik ben helemaal geen fan, maar wel een 'alleskijker'.

Ja, ik heb wel eens opgevangen dat je een alleskijker bent en had al gedacht dat je zo bij deze terechtgekomen was. Mijn opmerking was meer een grapje.

Wel ben ik benieuwd hoe al die Pokémonfilms op je over moeten komen als je nooit de serie gevolgd hebt of één van de games aangeraakt hebt. Het zijn al geen bijzonder coherente films, maar de wereld waarin het zich afspeelt moet volgens mij totaal gespeend lijken van enige logica als je niet bekend bent met het bronmateriaal, of niet? Ik neem hierbij aan dat je met "alleskijker" niet bedoelt dat je ook alle 600+ afleveringen van de tv-serie hebt bekeken

avatar van Rico120

Rico120

wouw slecht man

dacht ik deze film valt nog te redden na de belabberde 2 deel liggen verhalen van black en white maar had me flink vergist

het is dat ik geen 0000 sterren kan geven anders had ik dat allang gedaan