• 9.373.955 stemmen

Geregisseerd door: Daniel Schechter

Met onder meer: Jennifer Aniston, Tim Robbins en John Hawkes

Releasedatum: 18 september 2014

Plot Life of Crime

"Right target. Wrong woman."

Ordell Robbie en Louis Gara zaten beiden in de gevangenis voor autodiefstal. Nu ze weer op vrije voeten zijn bundelen ze hun krachten voor een laatste grote slag. Wanneer ze de vrouw van een projectontwikkelaar kidnappen, loopt hun plannetje echter niet van een leien dakje.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Mickey Dawson

Louis Gara

Ordell Robbie

Melanie Ralston

Marshall Taylor

Frank Dawson

Bandleader

Parent at tennis match

Vanaf 18 september in de bioscoop (De Filmfreak)

avatar van gauke

gauke

De oudbakken en naargeestige verhaallijn, gemixt met wat grappen en humor, begon lopende de rit verdrukkend te werken, daar waar ze juist boeiend intrigerend zou moeten zijn. Ook de sfeer van deze misdaadfilm, spelend in 1978, was vrij nietszeggend, terwijl de dialogen voor mij brutaler en zeker slimmer hadden mogen zijn. Rest dan nog de uitermate sterk spelende cast, die deze productie toch nog enigszins de moeite waard maakte.

avatar van 033

Aanrader! Hele leuke film.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2059 berichten

Doet me enorm denken aan Ruthless People.

avatar van timbo_

timbo_

In alles de betere versie van American Hustle. Lang geleden dat ik zo positief verrast ben door een film

avatar van rep_robert

Bubblez schreef:

Doet me enorm denken aan Ruthless People.

Het eerste wat in mij opkwam inderdaad. Alleen lijkt deze film mij dan waarschijnlijk een stuk minder komisch.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Eeuwen geleden keken kunstenaars al af bij de grote meesters om zelf te proberen iets neer te zetten wat net zo goed was. Ook filmmakers proberen af te kijken bij anderen, maar Life of Crime is het grote bewijs dat dit niet altijd betekend dat er iets wordt neergezet dat net zo goed is als de grote meester heeft laten zien. Regisseur en schrijven van Life of Crime Daniel Schechter gebruikt hierbij een verhaal wat is geschreven als ‘prequel’ op Quentin Tarantino’s Jackie Brown en hanteert een gelijkmatige stijl met die van de Coen Brothers, maar hij haalt nergens het niveau van deze kunstenaars met deze nogal leeg aanvoelende film.

‘Life of Crime’ Review | Filmtakers

avatar van Reg29

Reg29

Zeer vermakelijk film meer niet

avatar van Movieritch

Movieritch

Enorme Rip off van 'Ruthless People" ?

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Wat was dit tenenkrommend saai zeg!

Personages waren niet geloofwaardig en ook totaal niet (tragi-) komisch.

Verhaaltje is afgekeken van Ruthless People. Daar waar laatstgenoemde film wel erg geestig was, is Life of Crime dat helemaal niet. Het enige leuke aan de film is de seventies sfeer die goed was doorgevoerd in haar, make-up, kleding, inrichting en auto's.

Eentje om snel te vergeten!

avatar van Brabants

Brabants

Leuke zwarte komedie met een script wat gebaseerd is op een van Elmore Leonards werken. Het is een zeer solide film die voornamelijk gebaseerd is op sterke karakterontwikkeling en eigenzinnige dialogen. Het heeft een ironisch karakter en geweld bestaat eerder uit woorden dan vuistenwerk. De film kent een geweldige sfeer(seventies) en de cast acteert verbluffend. Bij dat laatste was ik een beetje huiverig m.b.t. Jennifer Anistons deelname, maar zij verraste positief gezien enorm.

avatar van Theunissen

Ik vond het maar een matige en ook wel flauwe dertien in een dozijn Misdaad / Komedie.

Het flauw verhaal (eigenlijk meer een soort van klucht) was opzicht nog wel leuk gevonden (wel niet bijster origineel) en hetzelfde geldt voor de uitvoering, maar echt boeiend of leuk werd het nergens en te lachen viel er eigenlijk ook weinig. Het enige echte leuke in deze film was Mark Boone Junior in de rol van voyeur Richard Monk met zijn nazi gedoe.

Opzicht gebeurt er best veel en zijn er ook veel wendingen, maar die zijn eigenlijk allemaal niet verrassend en ook aan de flauwe kant. Verder is het verloop van het verhaal redelijk saai en stelt het einde weinig voor. Dankzij Jennifer Aniston en Isla Fisher kijkt de film zich wel nog lekker weg. De cast doet het overigens wel verdienstelijk en visueel zag het er allemaal wel aardig uit en zeker wat betreft het jaren 70 uiterlijk.

Al met al een matige bedoeling en niet meer dan leuk om eens gezien te hebben.

avatar van stinissen

Magere flauwe misdaad komedie die zelfs door de prachtige verschijning van Jennifer Aniston niet te redden was.

avatar van schumacher

schumacher

Zwakke film, geen zin om er veel woorden aan vuil te maken.

avatar van Noodless

Noodless

Redelijk tot ongeveer het midden van de film, daarna wordt het verhaal een beetje saai en vooral heel chaotisch gebracht met een onbevredigend slot. Je krijgt het gevoel dat de film niet af is en dat alle wendingen naar het einde toe heel snel worden afgehaspeld. Nochtans een leuke cast met een aardige opzet en vormgeving. 4/10

avatar van scorsese

Matige film waarin twee mannen de vrouw van een rijke man ontvoeren voor losgeld. Ondanks aardig wat wendingen kent de film toch een voorspelbaar verloop. Slecht is het zeker niet, maar allemaal al eens eerder en beter gezien. De cast valt niets te verwijten, maar de personages zijn wat aan de saaie kant. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Marvinleeaday

Marvinleeaday

Leuk, ik was de honderdste stem.

Wat betreft de film; mager, vond de humor erg ver te zoeken en voor misdaad was het weer te zwak.

avatar van blurp194

blurp194

Nogal veel films de laatste tijd lijken vooral de soundtrack te willen gebruiken om een jaren-70 sfeer te creëren of te ondersteunen. Bij deze overheerst dat zodanig dat het me echt begon te irriteren. Nieuwe scene, shotje van een platenspeler die aan zijn groef begint, en jawel daar komt het volgende deuntje weer. Been there, done that, grew up.

Jammer dat er niet evenveel aandacht aan het verhaal besteed is, want het uitgangspunt is best sterk en had met weinig moeite veel indringender uitgewerkt kunnen worden. Bijvoorbeeld door wat beslister te kiezen of het nou een drama of een komedie moest worden - de huidige vorm probeert allebei een beetje, en mislukt ook in beide gevallen. Erg genoeg dat ik me niet eens aan Jennifer Aniston ga ergeren, en dat is toch wat meestal gebeurt.

avatar van Number23

Number23

Ben benieuwd hoeveel mensen er op de hoogte zijn van het feit dat sommige personages dezelfde zijn als in Jackie Brown....

avatar van GuidO96

GuidO96

Ik weet niet wat ik van de film moet vinden. Niet komisch maar ook niet echt misdaad, maar ook geen moment verveeld eigenlijk. Je zou het kunnen beschouwen als een goed geacteerde soap of iets dergelijks. Wellicht geen 2e kijkbeurt waard maar ik vind de film vermakelijk genoeg om er een voldoende voor te geven.

avatar van K. V.

K. V.

Deze eens meegebracht en zonder verwachtingen eens geprobeerd. Hm, 'k weet niet echt wat 'k er moet van zeggen. Het was niet echt een komedie, maar een echte gangsterfilm was het ook niet.

De cast deed het zeker niet slecht en de muziek was ook wel tof, maar toch was er iets dat de film mistte om er een echte topper van te maken.

Hij keek wel vlot weg, maar de film zal me wel niet echt bijblijven, daarvoor was hij toch niet speciaal genoeg.

avatar van Tarkus

Tarkus

Af en toe een leuk moment, maar in zijn geheel is dit maar een matige komedie.

Voor de liefhebbers van Jennifer Aniston wellicht wel een goede film, maar niet voor mij.

avatar van Toontje G

Toontje G

Flauw en saai.

avatar van Movsin

Movsin

Matige kidnappingfilm. Voor een komedie amper gelachen, tenzij even bij de luchtiger toon op het einde.

avatar van funnyhow

funnyhow

Voorloper van jackie brown of beter hetgeen ervoor gebeurd is.

Maar vergelijken met jackie brown,nee daarvoor is de film iets te zwak,matig of soms zelfs saai te noemen.hier had met betere regisseur mss wel iets meer ingezeten.want kwa acteren vond ik iedereen goed,enja ook jennifer aniston .

sorry ,gewoon niet mijn soort actrice,maar hier valt ze echt nog te pruimen.

Al bij al goed om keer gezien te hebben.

avatar van dalma

dalma

Ik vond de film wel leuk. Hij kabbelt rustig verder en hij blijft aangenaam om naar te kijken. Beter dan verwacht.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Deze film komt niet los en de kidnap situatie is vele malen beter gedaan. Ga Ruthless People 1986 maar eens kijken. Die is hilarisch en komisch. Er wordt in Life of Crime te veel geluld en weinig actie. Dit was eenmalig. 2.0

avatar van james_cameron

Benedenmaatse Elmore Leonard-verfilming, die niet in de buurt komt van films als Get Shorty en Jackie Brown. Eigenlijk lijken plot en sfeer nog het meest op de film Ruthless People uit 1986, maar ook die was veel beter dan dit karige werkje. Met de cast is weinig mis, maar de film is amper grappig en/ of spannend en de personages blijven ver op afstand. Ik moest eigenlijk maar één keer echt lachen, op het moment dat Jennifer Aniston met afgrijzen de grote verzameling nazi-memorabilia aanschouwt in het huis waar ze opgesloten zit en John Hawkes tegen haar zegt: "What, you don't like history?".

avatar van mrklm

mrklm

Detroit, 1978. Twee criminelen [Mos Def, John Hawkes] besluiten met hulp van een wapenhandelaar [Mark Boone Junior] de jonge echtgenote [Jennifer Aniston] van multimiljonair Frank Dawson [Tim Robbins] te ontvoeren. Maar Frank is op de Bahamas met zijn minnares [Isla Fisher] en staat dus niet direct te springen om losgeld te betalen. Onderhoudende misdaadkomedie dat ondanks de prima cast nooit echt vlam wil vatten.