• 9.372.320 stemmen

Geregisseerd door: Yann Arthus-Bertrand en Michael Pitiot

Met onder meer: Josh Duhamel

Gesproken taal: Portugees, Engels en Frans

Plot Planet Ocean

Deze natuurdocumentaire probeert niet alleen enkele van de grootste natuurlijke mysteries van onze planeet uit te leggen, maar benadrukt ook het cruciaal belang van de harmonie tussen mens en oceaan. Door een team van onderwatercameramannen, aangestuurd door twee regisseurs, probeert men een veelomvattend beeld weer te geven van de oceanen, het leven daarin en de band tussen de mens en de natuur.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van stinissen

Ik hou hier wel van.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Ik ook .

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

Erg technisch allemaal:s....Het lijkt wel hogere natuurkunde:p...Maar wel erg mooi verteld, en ook wel te begrijpen!

avatar van LDvMegatron

LDvMegatron

Geen slechte beelden, maar niet echt een geheel. Wie een soort blue planet verwacht komt bedrogen uit.

avatar van james_cameron

Meer een visueel doemscenario dan een natuurdocu, maar niettemin best indrukwekkend. De aanpak doet sterk denken aan Arthus-Bertrand's vorige film uit 2009, Home, dus dat betekent ook ditmaal adembenemend mooie beelden, vergezeld van een sombere voice-over (ditmaal van akteur Josh Duhamel, die het niet slecht doet) die een beeld schetst van de naaste toekomst wanneer we met z'n allen op de huidige destructieve manier blijven omgaan met het leven in onze oceanen. Nee, je wordt er weer niet vrolijk van, maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

avatar van stinissen

Was dus totaal niet mijn ding en inderdaad ik kwam bedrogen uit...

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

LDvMegatron schreef:

Niks aan toe te voegen.

avatar van david bohm

david bohm

Voor een film over de oceaan heb ik wat weinig vis gezien.

De prachtige, haarscherpe beelden zijn om van te genieten, maar de vele aandacht voor de -negatieve- invloed van de mens, daar word ik niet vrolijk van. De Franse voice-over is trouwens ook niet blij en zijn commentaar is zo nu en dan ronduit cynisch.

Heel terecht natuurlijk om aandacht te besteden aan de oliewinning, visserij, afval in de oceaan en de desastreuze effecten hiervan maar in plaats van een natuurfilm is het haast een politiek pamflet.

avatar van gillie24

gillie24

Adembenemende beelden, dat zeker maar de focus ligt te veel op de mens en te weinig op het dier en dus op het negatieve en niet op het positieve.

Centraal thema in deze natuurdocumentaire is eigenlijk 'De oceaan maakt globalisering mogelijk' en 'geld regeert de oceaan'. Dat dit zo is, dat weten we allemaal wel. Dat we de oceaan aan het leegroven zijn, is ook al bekend. Doen we er iets aan? Eigenlijk niet en daar probeert deze docu verandering in te brengen, mede door het aandragen van mogelijke oplossingen aan het eind.

De voice-over van Josh Duhamel past daar prima bij. Zakelijk, cynisch en zonder enig enthousiasme (wat natuurlijk vrij logisch is gezien de boodschap). Dus ik ben het met mijn bovenbuurman eens dat het meer een politiek pamflet is geworden, dan een natuurdocumentaire. De eerste vijften minuten zijn meer een geschiedenisles en zijn moeilijk door te komen, daarna wacht je een zeer interessante docu met duidelijke boodschap die bij mij in ieder geval duidelijk is overgekomen, ook al wordt er niets verteld wat we nog niet wisten.

4* voor de indrukwekkende beelden van o.a. Indonesië, Nigeria, Brazilië.

avatar van DiamondsRealDeal

DiamondsRealDeal

Meer een waarschuwende vinger met beelden om ons af te schrikken van de vele rampen die ons te wachten staan + wel erg veel gelul uitgaande v/d evolutietheorie; geen natuurfilm zoals ik het verwacht had.