Genre: Thriller / Misdaad
Speelduur: 117 minuten / 138 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Michael Fassbender, Brad Pitt en Cameron Diaz
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 november 2013
Plot The Counselor
"Sin is a choice."
Een gerespecteerde advocaat (Fassbender) uit het Zuidwesten denkt dat hij slim genoeg is om zich aan de drugshandel te wagen zonder in de criminaliteit te verzeilen. Maar de realiteit geeft hem al snel ongelijk. Hij probeert alles om te overleven en uit de uitzichtloze situatie te komen, maar zal hem dit lukken?
The Counselor
Ruth
Wireman
Tony
Priest
Veel te fragmentarisch en uitgerekt. Dat gecombineerd met een lading criminele tegeltjeswijsheden en enorme speelduur geeft mij een beetje de vrees dat Scott hier daadwerkelijk iets episch in gedachten had.
Ben alleen bang dat zijn doorgaans vrij directe benadering slachtoffer is geworden van rommeligheid in het script van MacCarthy.
Bij vlagen best aardige scenes maar verder tamelijk mislukt.
queenie
Nou erg hoge waarderingen, maar ik vond er niets aan. De film zit bomvol goede acteurs, maar komt niet op gang. Er gebeurt vanalles door elkaar en het is chaotisch. Heb hem niet afgekeken. 1* voor de cast
Uier
- 2006 berichten
Vlees noch vis pur sang.
Jammer, want ik had goede hoop bij dit affiche.
soberman
allemaal goeie acteurs , maar echt een saaie film, na een uur nog geen actie, heel jammer!
johnhendrikos
De film is erg teleurstellend. Heeeeeel lang wachten en hoop gezwets, dan is er blijkbaar ineens iets aan de hand ( wat weet ik nog steeds niet), dan verwacht je dus nu gaat de film beginnen, maar helaas nee hoor. De film blijft traag voortkabbelen. En het einde, ik weet niet wat dat nu moest voorstellen. Zou dat ( meest voor de hand liggende gebeuren) nu als plotwending bedoelt zijn?
Hoe dan ook, weinig boeiends.
De extended cut gezien, die ruim twintig minuten langer is dan de bioscoopversie. Ik weet niet precies wat de nieuwe scenes zijn, maar feit is wel dat de film bijzonder langzaam op gang komt. Het eerste uur is behoorlijk langdradig en vaag, met een aantal scenes die er amper toe doen. Halverwege wordt één en ander gelukkig een stuk interessanter, met naar het einde toe een aantal behoorlijk grimmige en gruwelijke scenes. De laatste paar scenes zal ik in ieder geval niet snel vergeten. De prima cast weet wel raad met de geweldige dialogen van schrijver Cormac McCarthy, maar toch voelen sommige akteurs een beetje miscast aan. Visueel natuurlijk weer dik in orde, zoals we van Ridley Scott gewend zijn.
Hoodini
Ik heb ongeveer 100 minuten van deze film zitten slapen in de bioscoop... Dat zegt dat ik misschien wel wat moe was, alleen ook dat de film erg saai en slaapverwekkend was! Vriend die mee was en wel wakker bleef die kon na afloop ook niet echt duidelijk zeggen waar het verhaal nu precies over ging...
tattoobob
Zeker een film om nog een keer rustig te bekijken en het nogmaals rustig op mij in te laten werken niet alle stukjes vallen bij mij op z'n plek.
Ik vind dit wel een unieke film te noemen voor sommige medegebruikers hier op MM in de negatieve zin denk ik.
Ik vond het tof om Cameron Diaz in deze rol te zien dat ging haar verdomd goed af.....wel een film waar je zeker ff voor moet gaan zitten en met je koppie erbij blijven.
Ja het jaar begint al lekker met goede films!!!
HALVE TAMME. (moderator series)
Verklaar je nader getatoeëerde vriend.
Vanavond de film maar eens zelf kijken,je hebt me nieuwsgierig gemaakt aan de hand van jou recensie.
ghostman
Ik raad iedereen aan om gewoon de normale versie te downloaden en niet de extended versie , want de extended versie is minder ritmisch & levendig en duurt bovendien ook nog eens volkomen onnodig zo'n 20 minuten langer !
Brabants
Op zich is de thematiek omtrent de penoze altijd een boeiend schouwspel, als je het hebt over de filmindustrie. De onomkeerbare gevolgen van de clandestiene handelingen worden nadrukkelijk gepresenteerd. Het dringt met ongecensureerde beelden diep binnen, en is ook dankzij de uitstekende acteerprestatie van Michael Fassbender goed voelbaar. De keerzijde van het script, is het te diep inzoomen op de karakters aan het begin van de film. Het voegt niets toe aan het geheel, en maakt het dat je in het begin maar geen grip krijgt op de intenties van het plot.
tattoobob
Verklaar je nader getatoeëerde vriend.
o.a Het duurt lang voordat de film op gang komt,en de gesprekken tussen bepaalde personages is soms erg lang...ik denk een love or hate film.
Is ook wel een beetje te zien in de stemmen,mensen moeten ook geen knal actie of thriller verwachten.
Beco!
Wat een ongelooflijke saaie film, na 45 minuten afgezet. Niet doorheen te komen en ook niet verwacht van zo' n regisseur. Heel jammer, hier had ik naar uitgekeken.
Captain Pervert
Dat is niet het probleem. Explosies hoeven niet. Niet iedereen die deze film ruk vindt, is een puber die explosies en auto-achtervolgingen wil.
Een film kan heel goed character-driven zijn. Met goeie dialogen. En/of onderhuidse spanning. Neem nou No Country for Old Men. Of Prisoners. Of Changeling. Of Drive. Of Gran Torino. Of The Wrestler. Allemaal films waarin niet bijster veel gebeurt maar de personages dragen de film. Iedere beweging is een genot om naar te kijken.
Deze film had geen spanning, geen interessante personages en dialogen die nergens over gingen, misschien een beetje over de zin van het leven uitgebeeld in vergezochte metaforen binnen metaforen. Vreselijk.
tattoobob
Dat ben ik gedeeltelijk met je eens....maar dat betekent niet dat iedereen het daarmee eens is.
Ik geef alleen maar aan dat dit een struikelblok voor iemand zou kunnen zijn.....ik vond het namelijk wel boeiend!
schumacher
Slechte film.
Blablablabla, blablabla, nog eens blablabla en dan nog eens blablabla dan een heel klein stukje die iets was en dan nadien blablablabla geeuw, moest het nu nog interessante en vooral boeiende blablabla zijn oke, goed, ik heb al zo'n films gezien en die vond ik goed maar die film hier, miljaarde zeg, trekt op niks, tijdverspilling.
bounze
Langdradig, saai verhaal. Een half punt voor de cast, met hun lange nutteloze dialogen.
Snoops55
Wat een flut film, echt niet het kijken waard!! Dit had ik echt niet verwacht van Ridley Scott dat hij zo'n slecht werk zou afleveren.. Ja echt een film die nooit op gang gekomen is. Jammer
Brabants
Dat het verhaal voor sommigen hier niet overtuigend genoeg is, wil niet zeggen dat het zo bestempelt kan worden. De dialogen zijn zeker wel fraai, en daarmee wordt zeker wel naar een kookpunt toegewerkt. Los daarvan zijn de flamboyante personages een genot om naar te kijken.
rubenhendriksen
kwam erg traag op gang. halverwege afgezet, maar ben blij dat ik hem toch heb afgekeken. Goede dialogen, wel te veel, waardoor de film vaart mist, tot het einde, waar het echt wel spanning en sensatie biedt. Sterk geacteerd, coole personages en alles ziet er strak uit.
Vreselijk saaie en nietszeggende film je wacht en wacht maar het werd nergens interessant laat staan spannend.
Ceeda7
Ik heb een topic geopend omtrent het personage neergezet door Cameron Diaz. Wat was zei voor iemand?
Verder op imdb door flickfix een mooie inschijn gezien over het onderwerp van de film:
She is dead the very second he stepped into that world. A seed that started even before the film begun. But we only notice the gears moving towards that end when shiet hit the fan, even though it's been moving the whole time.
Reiner had tried to lure him into this world way back, tempting him with greed, and he rejected. An offer far better than the one he was dealing with in the film. He then took up a different offer, the one in this film, because he's in trouble and needed this deal to bail him out.
The very second he took that offer, his loved one is dead. It's just a matter of time. But his naivety prevented him from seeing that truth.
That's the motif.
And if you insist in getting into plots, the cartel didn't care about truth. They cared about their image, sending messages that they can't be messed with. Your way of thinking does not apply to that world.
Scott al een tijdje de weg kwijt.
Zo blijkt maar weer eens. "Dure" film, in die zin dat Scott hier nogal loopt te pronken met opzichtige banaliteiten. Paar dure autotjes, rijke personages, mooie villas. Een ideale achtergrond voor een drugsverhaaltje.
De film kent een paar leuke individuele scenes, maar daar houdt het ook echt op. Een paar onbeholpen pogingen tot wat diepzinnigere dialogen die compleet belachelijk uitvallen en matig acteerwerk zorgen ervoor dat de rek snel uit deze film is. Cruz en Diaz zijn slecht, Fassbinder heeft weinig te zoeken in Scott's films en Bardem doet hier echt z'n meest slechte Robert Downey Jr immitatie (de gelijkenis leidt de hele film af).
138 is echt zwaar overdreven voor een simpel filmpje als dit. Buiten twee of drie memorabele scenes en een paar leuke details (zoals de luipaarden) eentje om snel te vergeten.
horizons
lol, vreemde film, t was eigenlijk helemaal niks en toch heb ik de film gefascineerd uitgekeken. Als je de film met 1 woord moet typeren is het wel: Wrangheid.
en de eindscene van Brad Pitt... onbedoeld grappig?....
blurp194
De onafwendbaarheid van het lot.
Een wisselvallige film met een heleboel tegenstellingen is het. De protserigheid van de dialogen, de groteskheid van het geweld dat misschien voor velen teleurstellend lang op zich laat wachten, maar dat in botheid weer inhaalt. De filosofische beschouwingen die enerzijds te ver overtrokken zijn, anderzijds toch erg goed kloppen. De onafwendbaarheid die eens de bolito genoemd is, onvermijdelijk ook zijn toepassing voorspelt - maar ook de onafwendbaarheid van dat de keuzes die gemaakt zijn hun gevolg moeten hebben.
Zowel geniaal als overtrokken slecht. Wat voor mij daar de doorslag bij geeft is vooral de door en door rotte dame die Cameron Diaz neerzet. Overtuigend. Net als Bardem overtuigt. Bruno Ganz. De hilarische cameo van Dean Norris. Maar daarbij niet te ontkennen dat Cruz miscast is - ze zou de onschuld moeten vertegenwoordigen, als tegengestelde van Diaz. Niet echt gelukt. En Fassbender valt ook nogal door de mand - zowel in de rol die hij speelt, als hoe hij hem speelt.
In de geloofwaardigheid van het verhaal zitten wel wat meer puntjes die wat moeilijk vallen, overigens. Dat moeten we dan ook maar voor lief nemen. De beelden zijn dan wel weer prima in orde. En altijd leuk om Amsterdam even langs te zien komen - ook al is dat dan niet meer dan een paar tellen.
Oh, wat ik nog bijna vergeet. Ik was best onder de indruk van de film na de eerste keer kijken, en vond dit nou echt zo'n film die ik een tweede keer wil zien voordat ik mijn mening erover opschrijf. Maar in de herkijkbaarheid zijn de dialogen minder fris, is de verrassing er een beetje af, en vallen de foutjes des te meer op.
Een film om je door te laten verrassen dus. Niet een waar je eerst alle trailers en meningen over moet kennen. En ook geen film om lang over te discussiëren - daar wordt hij niet echt beter van.
filmkul
Een wat aparte film die niet iedereen even goed zal waarderen. Het verhaal is lang uitgesponnen en niet altijd even duidelijk. Een aantal zaken wordt namelijk niet nader verklaard. Verder zetten Diaz en Bardem prima rollen neer. De aankleding ziet er verder dik in orde uit. De film is wat traag maar verveelt geen moment. Door een aantal bijzondere scenes zal de film toch de meesten bijblijven (oa de autoruit scene en de bolito).
Beetje vaag maar toch best wel lekker. 3.5
Pazmaster
Het begint al gelijk goed met de bedscène. Verder is het een prima verhaal dat mij bleef boeien. Er zitten ook een aantal meesterlijke scènes in en een paar ijzersterke dialogen waar ik echt dubbel om heb gelegen. Het acteerwerk is prima hoewel ik Diaz niet echt sterk vond spelen. Jammer van het einde dat me met een onbevredigend gevoel achter liet. Halve ster eraf daarvoor, kom ik op 3 dikke sterren

Rush
Biografie / Sport, 2013