Genre: Thriller / Misdaad
Speelduur: 117 minuten / 138 minuten (extended cut)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Michael Fassbender, Brad Pitt en Cameron Diaz
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 november 2013
Plot The Counselor
"Sin is a choice."
Een gerespecteerde advocaat (Fassbender) uit het Zuidwesten denkt dat hij slim genoeg is om zich aan de drugshandel te wagen zonder in de criminaliteit te verzeilen. Maar de realiteit geeft hem al snel ongelijk. Hij probeert alles om te overleven en uit de uitzichtloze situatie te komen, maar zal hem dit lukken?
The Counselor
Wireman
Tony
Priest
schram101
Je link werkt niet meer, jarno. Hier een werkende link, maar van een Russische teaser.
YouTube - The Counselor Russian Trailer (2013) HD
Ziet er behoorlijk sterk uit moet ik zeggen. Maar met Fassbender, Pitt en Javier Bardem heb je dan ook een cast met de allergrootsten in huis zeg, damn! Diaz en Cruz nog van het andere geslacht.. Als een nieuwe Ridley Scott niet sowieso al ontzettend interessant is doet deze cast het wel!
Plot klinkt niet eens zo bijzonder trouwens, maar ik heb alle vertrouwen in Scott, dat die er wat moois van weet te maken.
cordiacovens
Heb het idee dat Diaz het heel goed gaat doen in deze film.
jacobine_rodijk
Plot klinkt niet eens zo bijzonder trouwens, maar ik heb alle vertrouwen in McCarthy, dat die er wat moois van weet te maken.
Fixed
schram101
Vaak geeft je de credits automatisch aan de regisseur maar je hebt gelijk, die gaan in het geval van het plot natuurlijk naar de scenarist
schram101
In het Engels is ie nog beter
Zie nu trouwens ook dat 'McCarthy' de schrijver is van No Country For Old Men.. Tja dan stijgen de verwachtingen verder en verder natuurlijk!
Leland Palmer
Kijk hier, net als de nieuwe Scorsese, zeer naar uit. Laat maar komen.
Eraser2
Zo hé! De hoge verwachtingen zijn bij deze bij mij gekweekt. Dit lijkt me echt een gave prent.
wimnoot
Fassbender en Pitt, (alweer) onder regie van Ridley Scott. Dit wordt minstens een 4.
cordiacovens
Heb er hele hoge verwachtingen van, ben alleen vang dat die niet kunnen worden waargemaakt
NYSe
Fassbender, Pitt, Bardem en Cruz onder regie van Scott naar een scenario van McCarthy. Ik verlies heel wat vertrouwen in Hollywood als dit inderdaad niet minstens vier sterren van mij gaat krijgen...
robboroom
Nieuwe internationale trailer online:
YouTube - The Counsellor -- New Trailer -- 20th Century Fox Official HD
robboroom
En het lijkt erop dat de titel met dubbel 'l' moet worden geschreven. The Counsellor, dus.
Dat is de Britse titel.
Counselor vs. counsellor - Grammarist
YouTube - The Counselor - Nieuwe Trailer Nederlands Ondertiteld
Rmie
"Hij probeert alles om te overleven en uit de uitzichtloze situatie te komen, maar zal hem dit lukken?"
antwoord: nee
DownBusiness
Gister trailer gezien in bios.
Heeft mijn interesse gewekt. Soort GTA achtige stijl hing er aan haha.
Helemaal gewjeldig!
Breur
Heel benieuwd naar deze, nog een klein maandje. Trailers (3!) een maand geleden gezien op de film1 app. Vooral benieuwd hoe Javier Bardem dit excentrieke karakter invulling gaat geven. Maak direct een vergelijking met zijn rol in Skyfall.
Macmanus
Blijkt aan de hand van de eerste reviews weinig soeps te zijn.
NYSe
Schijnt volgens de meesten vooral aan McCarthy's script te liggen. Dat wordt spannend, want juist daar had ik m'n zinnen op gezet.
tattoobob
Trailer gezien in de bios gisteren....lijkt mij wel een knaller van een film.
Masterbrain
Een film moet je niet beoordelen op een paar nutteloze reviews , maar op waarde van het verhaal, en gezien de plot spannend lijkt ,maar vaker op het witte doek is gebracht lijkt het meer op een stand alone ,maar het tegendeel zal het bewijzen hoop ik.
jacobine_rodijk
... en recensenten doen dat niet? Alleen omdat hun meningen gepubliceerd worden betekend niet automatisch dat 't "nutteloze" meningen zijn; zij zien immers dezelfde film als de rest van 't publiek...
TyphOn
Gisteravond gezien in voorpremière Pathe. Net als jullie had ik hoge verwachtingen van deze film, vol met topacteurs en een uitstekende regisseur. Zij hebben dan ook prima werk afgeleverd, want het acteerwerk was geloofwaardig en het camerawerk spannend.
Het is het verhaal wat zo kut is. Toevallig lees ik net hierboven een post hierboven over dat je een film op zijn verhaal moet waarderen. Zou ik niet doen bij deze. Prima schrijver hoor die Cormac McCarthy, die eerder al werk als No Country For Old Men afleverde, maar bij het schrijven van dit script had 'ie al een paar borreltjes (teveel) op denk ik.
De film begint met de introductie van de Counselor. Iedereen noemt hem zo. Geen idee waarom, daar komen we niet achter. De Counselor ligt in bed met Penelope. Daar zien er echter niks van want het speelt zich af onder witte lakens, je ziet ze als een soort mummies heen en weer kronkelen. Wat volgt zijn vijf tenenkrommende, ongemakkelijke minuten vol met slechte dialogen en vreemde shots. En da's knap, want Fassbender en Cruz zijn de twee van de meest charismatische en sexy acteurs van deze tijd.
Zo begon het. Het verhaal introduceert vervolgens Cameron Diaz en Javier Bardem samen op een prairie, die een 'getemd' jachtluipaard laten jagen op een konijntje. Ergens anders wordt een vrachtwagen met drugs overladen met stront door een paar chagrijnige Colombianen en weer ergens anders ontmoeten we Brad Pitt, inclusief staartje en fout accent. Ergens had ik het gevoel dat deze verhaallijnen nog samen zouden komen, maar niets is minder waar.
De film borduurt rustig verder op een slechte start, zodat we als kijker steeds minder binding met de personages krijgen en ons steeds meer gaan afvragen waar, wanneer en hoe deze saaie rit in vredesnaam moet gaan eindigen.
Maar het dieptepunt moet nog komen. Dacht je alle soorten seksscènes inmiddels wel gezien te hebben, dan word je onaangenaam verrast. We krijgen namelijk, ik kan het echt niet anders omschrijven, Diaz te zien die de voorruit van een Ferrari aan het neuken is. Zonder ondergoed aan, in volledige spagaat. Zomaar. Volledig uit het niets. Doodse stilte in de zaal. Ik denk dat iedereen stiekem hoopte dat Bardem, die aan de andere kant van het glas zat, perongeluk de ruitenwissers zou aanzetten. Dat gebeurde niet, noch enige uitleg of verklaring van deze bizarre afslag tijdens de film.
Uiteindelijk gaat iedereen dood, behalve het domme blondje. Die is iedereen te slim af. Hoe ze dat precies heeft gedaan en waarom ze dat heeft heeft gedaan, mag je zelf gaan raden.
Als kijker ben je dan namelijk allang afgehaakt. Het verhaal is onverklaarbare wegen ingeslagen met wat bizarre stuiptrekkingen, Ridley Scott vond het allemaal wel prima na die ene scène en werkte zo snel naar het einde toe dat het bioscooppubliek spontaan begon weg te lopen en de Counselor zelf, die zat te huilen in een hoekje. Hij zag de slechte recensies al aankomen.

Rush
Biografie / Sport, 2013