Genre: Mystery / Thriller
Geregisseerd door: Afonso Poyart
Met onder meer: Anthony Hopkins, Abbie Cornish en Jeffrey Dean Morgan
Releasedatum: 26 november 2015
Plot Solace
"A serial killer who can see your future, a psychic who can save it"
John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar te vinden.
John Clancy
Mr. Ellis
David Raymond
Linus Harp
dusbaba
Veel van verwacht maar toch een beetje op mijn hoger blijven zitten... Anthony Hopkins wel zoals altijd heel goed.
Flitskikker
Vette film.
Goede "rush" doorheen de hele film, waardoor de spanning er goed in zat. Wat ik helemaal vet vond was de manier van de montage, met die knipperde beelden en geluiden (Iemand tips voor andere films met dit soort effecten?). Naast de acteurs deed ook de soundtrack van BT het goed.
Wat ik jammer vond is dat het hele verhaal geleidelijk aan al bekend werd. Ik zat echt te wachten op een plottwist tegen het einde (bijvoorbeeld dat Clancy het zelf was, hoewel voorspelbaar), maar die bleef uit. Dat Clancy zijn dochtertje zelf had "geholpen" had ik ook al verwacht.
En eOne, ontsla die FRED & ERIC KARREMAN (sic) nou eens. "Ik wordt gepromoveerd", "met hun", "Ik las je brief"... kom op nou. Net zoals bij Regression ging het ook hier weer helemaal nergens over.
Ergo: Ik heb me geen minuut verveeld, maar het kon nóg beter.
8/10
tattoobob
Degelijke thriller met een ietswat voorspelbaar verloop,maar door het spel van Sir Hopkins is het een feestje om naar te kijken en zorgt dat de negatieve punten wat weg vagen.
Ook de rest van de cast doet zijn werk aardig.....hier en daar ook visueel best geinig.
Leuke wegkijker.
filmkul
Redelijke thriller waar best meer in had kunnen zitten. De opbouw is aardig, alleen omdat de dader al snel bekend is, wordt het wel voorspelbaar, wat weer ten koste gaat van de spanning. Poyart had beter kunnen kiezen om het kat en muis spel tussen Hopkins en Farrell beter uit te werken. Verder verloopt de film lekker vlot en kijkt hij lekker weg. Het acteerniveau is gemiddeld. Zelfs Hopkins springt er niet uit. De perronscene tegen het eind is overigens fraai in beeld gebracht. 3.0
Goedgemaakte thriller, aanvankelijk nogal standaard van opzet, maar al snel weten plot en personages te boeien en wordt één en ander best spannend uitgewerkt. Grootste pluspunten: de originele beweegreden van de moordenaar en de aparte, overweldigende vormgeving van de film. Het camerawerk en de montage zijn erg gelikt en overdreven, maar het werkt wel.
Filmkriebel
Solace heeft best positieve kanten en durft af te wijken van de doorsnee serial killer film. Meer nog, prangende ethische vragen worden de kijker voorgeschoteld wat de film een licht filosoferend kantje meegeeft... Wat doe je in 's hemelsnaam met een seriemoordenaar die uit medeleven en genade mensen ombrengt ? Sommige scènes waren mooi in elkaar gestoken. Het stilstaande beeld in het station was van een grote schoonheid en de verschillende rondlopende kopieën van dat ene slachtoffer die in dat bad doodgestoken was vond ik ook een aandachtstrekker.
Ik was verder niet bepaald onder de indruk van het acteerwerk (alle acteurs hebben al betere prestaties geleverd) al is Hopkins aanwezigheid als helderziende een meerwaarde voor de film. Het einde vond ik redelijk ontgoochelend, maar ik heb in ieder geval meer gekregen dan ik verwachtte.
IH88
“I have no interest in playing God. As far as his work is concerned, I'm not impressed.”
Solace zou je eigenlijk in tweeën kunnen knippen. Het gedeelte zonder Colin Farrell en het gedeelte met Colin Farrell. Het eerste gedeelte zonder de Ierse bad boy heeft een spannende opbouw en een lekkere naargeestige sfeer (Solace wil erg graag het kleine broertje van Se7en zijn). Het gegeven van een man die de FBI helpt met het oplossen van moordzaken door zijn visioenen is natuurlijk bespottelijk en de spanning wordt op deze manier snel onderuit gehaald, maar het levert wel vermakelijke scènes op.
De "flashes" die deze John Clancy heeft worden door regisseur Afonso Poyart op een leuke manier gebracht maar hij weet jammer genoeg geen maat te houden. Naarmate de film vordert komen er steeds meer visoenen en de schokkerige camerabewegingen en snelle beelden waar je een migraine aanval van zou krijgen gaan op een gegeven moment irriteren. Maar het is allemaal uitermate sfeervol en Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan en Abby Cornish zijn goed op dreef. Hopkins heeft zijn gebruikelijke modus operandi en Cornish is een prachtige actrice. Wanneer Farrell in beeld verschijnt gaat het een beetje mis. Farrell heeft duidelijk lol maar is geen match voor Hopkins. De ijzingwekkende en naargeestige sfeer wordt ingeruild voor het standaard "wie is het slimst, de psychopaat of de politie" verhaaltje en er zijn nu dubbel zoveel visioenen. Het einde is wel lekker ambigu. Solace weet een mooie sfeer te creëren maar spannend wil het allemaal niet worden.
Leno
Typische B film met matig uitgewerkte karakters en een middelmatig verhaal. Hopkins lijkt zich dit te beseffen en speelt op de automatische piloot, al is hij ook dan nog best oké. Het verhaal vermaakt mede gezien het prima tempo, al vliegt de film toch wel uit de bocht na ongeveer een uur.
john mcclane 2
Een film,met als doel de klop jacht op een serie moordenaar .
Met een psychedelisch tintje.Een combi die vaak werkt.
Het had wat rauwer en wat meer duister mogen zijn.
maar de vormgeving door middel van de visie,s en slowmotion scènes waren erg mooi.
Goed.
Flat Eric
Matig kat en muisverhaal ondergedompeld in een moreel-etisch sausje.
Op zich een boeiend uitgangspunt maar ergens kon het mij toch niet helemaal bekoren. Het kabbelt maar voort, visioen na visioen en haalde voor mij de vaart en voortgang er uit.
baspls
Het einde gezien. Beetje teveel spektakel voor een dergelijke film. Hopkins was wel aardig maar ik vond de andere acteurs zeer matig acteren en dan met name Colin Farrell. En al die CGI is natuurlijk helemaal niet nodig bij Mystery/Thriller. Verder doe ik geen beoordeling omdat ik de film niet helemaal heb gezien.
jippie2010
Een simpele maar gedegen thriller die keurig binnen de lijntjes blijft, en daardoor zich nergens onderscheid. Jammer dat de film de genre Mysterie meegekregen heeft, wat mij betreft misleidend. Waarschijnlijk gekoppeld aan de helderziendheid van Clancy, maar het heeft nergens een mysterieus karakter. Alles wordt keurig uitgelegd, genoeg mogelijkheden om er een verrassende plotwending in te stoppen maar daar waagt de film zich niet aan. Hopkins wordt oud maar blijft leuk om naar te kijken. Uiteindelijk een grijze middenmoter geworden. *3.0
Redelijke film waarin een oudere, helderziende man weer voor de politie gaat werken na een reeds onopgeloste moorden. Een vrij standaard maar toch wel degelijke psychologische thriller. De eerste helft is onderhoudend en weet het plot wel te boeien. Hierna zakt het soms wat in. Verder altijd een plezier om Anthony Hopkins aan het werk te zien.
Hoewel dit zeker geen hoogstaande en originele Mystery / Thriller film is en het verhaal en het verloop ervan misschien ook wel dertien in een dozijn is, heb ik me er toch aardig mee vermaakt en dat komt vooral op conto van de bekende cast en in het bijzonder Anthony Hopkins (inmiddels bijna 80 jaar oud), die me altijd wel kan bekoren.
Het verhaal (heeft inderdaad wel iets weg van The Silence of the Lambs en draait ook om een seriemoordenaar) weet opzicht wel te vermaken en zit ook best aardig in elkaar (zeker de eerste helft van het verhaal waarbij alles omtrent de seriemoordenaar nog vaag is, zodra dat echter vrij snel duidelijk wordt, wordt het enigszins een ietwat flauw en clichématig verhaal) met hier en daar ook wat leuke en verrassende (zoals het doodgaan van Agent Joe Merriwether gespeeld door Jeffrey Dean Morgan) wendingen. Ondanks dat het verhaal weet te boeien, vond ik het wel nergens spannend worden en het einde vond ik best flauw. Visueel gezien werd alles fraai en op een leuke manier (zo zie je personen soms meerdere keren in beeld in dezelfde opname) in beeld gebracht en dat was zeker van toepassing op de fraaie Luisa Moraes (in de korte rol van Victoria Raymond) als ze haar rode jurk (waaronder ze niets aanheeft) uittrekt en daarna in bad gaat zitten. Helaas kan ze daar wel door omstandigheden niet lang van genieten
Hoewel de bekende cast misschien niet hoogstaand acteert en vooral op routine en de automatische piloot speelt, maken zij wel vooral deze film genietbaar om naar te kijken en dan doel ik op de vier hoofdrolspelers Anthony Hopkins (in de rol van de gepensioneerde helderziende misdaadanalist John Clancy met een verleden), Jeffrey Dean Morgan (in de rol van zieke FBI-agent Agent Joe Merriwether, die John Clancy inschakelt bij het oplossen van de zaak en om de seriemoordenaar te vinden), Abbie Cornish (in de rol van FBI-agente Katherine Cowles met eveneens een verleden en waar John Clancy een band meekrijgt) en Colin Farrell (in de rol van de helderziende seriemoordenaar Charles Ambrose die het heeft gemunt op dodelijk zieke personen, die het zelf nog niet weten en waarmee hun lijden en dat van hun geliefden dus wordt bespaard. Althans dat vindt de seriemoordenaar).
Al met al niet meer dan een aardige Mystery / Thriller film om eens gezien (via de televisiezender "Film 1" heb ik deze overigens gezien) te hebben en meer ook niet. Ik verwacht ook niet dat deze film me lang zal bijblijven (misschien alleen de scene met Luisa Moraes).
Decec
Een goede misdaad/drama/mysterie/thriller film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel een bekende acteurs Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan en
Colin Farrell spelen goed...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Aapje81
Solace start vrij sterk en heeft voldoende in de aanbieding om er een spannende film van te maken maar door het nogal vage scenario stranden alle goede bedoelingen en wordt het uiteindelijk best wel een teleurstelling.
Aan de acteurs ligt het niet maar een behoorlijk scenario is toch wel een absolute voorwaarde om een film als deze te laten slagen.
Matig.
cor1946
Goede film met Hopkins op zijn best. Einde wat rommelig maar ik heb met plezier gekeken.
wendyvortex
Er valt best het één en ander af te dingen op deze politie aktie met paranormale trekjes, maar in ieder geval de tweede film die ik dit jaar zag waar ik me mee vermaakt heb ... en ja ik weet dat het al half februari is. De aktie is lekker, Anthony Hopkins een tijd ontweken vanwege teveel van het goede en nu toch weer fijn in een typische Hopkins-rol. Tempo is lekker vlot.
Makers wisten waarschijnlijk ook best dat het geen Oscar-materiaal was, maar verder perfect doordeweekse thriller.
K. V.
De volgende in het rijtje was deze. 'k vond het geen slechte film die me wel wist te boeien van begin tot einde. De film blinkt niet uit in schrikeffecten of erg spannend, maar saai was hij evenmin. De cast deed het ook prima.
Een leuk filmpje die wel de moeite was om eens te bekijken.
sinterklaas
Verrassend vette film die prima op ritme blijft en waarbij onze oude Anthony Hopkins weer al zijn krachten bundelt in deze buitengewone serieal killer-film.
En met wat voor seriemoordenaar hebben we hier nu te maken? Dat is nog onbekend... wat de slachtoffers wel met elkaar gemeen hebben is het feit dat het, na onderzoekt blijkt, dat ze allemaal een ongeneselijke ziekte bij zich droegen. Mmmh, het begint al interessanter te worden. Hopkins kunnen ze mooi gebruiken als helderziende die zelf ook kampt met de trauma's omtrent het verlies van zijn zieke dochter. De helderziende voorstellingen zijn hierbij ook erg mooi neergezet. Naast het thrillerverhaaltje is er ook voldoende plek voor een paar tof gemonteerde actiescene's en wordt de boel ook steeds sterker (en duidelijker) wanneer we te maken krijgen met Charles Ambrose... weer een prachtig rolletje van Colin Farrel... Het climax was ook... nouja... ook gewoon goed! Ervaar het zelf.
Conclusie: Sinds jaren heb ik hier weer eens naar een toffe killerthriller gekeken, waarbij je kan zeggen dat hij wel origineel is.
Mark de Jong
Film begint wel spannend maar maakt wat grote sprongen en eindigt onwerkelijk.
PCTERN
Bovengemiddelde film over een seriemoordenaar met Hopkins een keer in een good guy rol. Colin Farrell doet het wat minder als de bad guy, ik denk ook niet de meest optimale casting.
Verhaal is aangenaam qua tempo en verhaallijn maar blinkt niet uit in spanning en visualisatie.
Film kijkt lekker weg en is zeker bovengemiddeld goed. Heb een groot aantal slechtere films in dit genre gezien.
Alathir
Eigenlijk vrij goed. In het begin stoorde ik me een beetje aan de snelle montage, beetje overbodig veel knip-en plakwerk voor mensen die in een vergaderzaal zitten te converseren. De keuze van de verschillende shots vond ik dus niet altijd gerechtvaardigd, maar hoe verder de film vordert hoe interessanter het visuele ook wel oogt. Zeer leuke close-ups en zelfs freezen van de tijd met onder meer een flesje melk en een krant die in de lucht hangt.
Het verhaal vond ik bovendien ook best goed met een origineel idee. Het mist hier en daar wat spanning, maar mijn interesse verloor het niet. Wat ik fijn had gevonden was dat er verschillende ziektes explicieter werden uitgelegd, eventueel ziektes die een normale kijker niet eens kent. Het hoeft niet altijd kanker te zijn waarop de focus moet liggen. Elke ziekte verdient aandacht en dan leer je er als filmkijker ook weer wat mee bij.
De muziek is op verschillende vlakken echt wel vet moet ik zeggen. Hopkins doet het zoals altijd prima, Jeffrey Dean Morgan kan je moeilijk losdenken als Negan maar hij slaagt er wel in. Abbie Cornish zag ik onlangs in Geostorm, rollen in de FBI liggen haar wel. Farrell vond ik een wat vreemde keuze en miste misschien wat achtergrond. Voor de acteerprestaties hoef je Solace op zich niet te kijken maar, de stijl, het verhaal en de soundtrack zijn bovengemiddeld.
Ach ja.
Weer een seriemoordenaar, ditmaal wat spannender gemaakt door een FBI agent die de toekomst kan zien. Volgens mij zijn er ook wel wat brakke series met hetzelfde uitgangspunt, zo geweldig boeiend is het allemaal niet. Het verloop van de film wordt er in ieder geval niet verrassender op.
Poyart is wel een meerwaarde. Hij weet het hier en daar toch net wat stijlvoller te maken, jammer dat het niet genoeg is om de film écht naar een hoger niveau te tillen. Mede dankzij Hopkins, die echt rampzalig is in z'n rol hier, maar ook Cornish is niet bepaald sterk.
Verhaaltje is verder ook aan de saaie kant. Een uur lang een FBI team dan dichter en dichter komt, dan de uiteindelijke stand-off. Eerlijk is eerlijk, het is ook zo m'n genre niet, maar het voegt erg weinig toe aan wat er reeds voor handen is.
david bohm
Ondanks wat acteerkanonnen toch vooral losse flodders in deze battle tussen helderzienden, op zichzelf al een vrij stupide uitgangspunt. Het ziet er allemaal goed en flitsend uit in deze film en naar Abbie Cornish is het plezant kijken. Maar verder heb ik me weinig vermaakt met deze film.
flaphead
Best een aardige thriller. Er zijn genoeg standaard dingen te tellen en het voelt zeker alsof we het allemaal al wel eens gezien hebben. Toch is de spanningsboog prima, Hopkins altijd fijn om naar te kijken, goed geschoten, een paar leuke visuele trucjes en je hebt een meer dan prima tussendoortje.
Diederik58
Geweldige film. Complex, spannend, mysterieus. Je moet er goed bijblijven.
De acteurs met Hopkins in de hoofdrol, doen het erg goed. Hopkins is beter in Silence of the Lambs. Maar dat hangt ook van de script af.
De camerabeelden zijn super. De slowmotion en dan weer de timelaps maken de tijdsfactor nog sterker.
De muziek vond ik ook goed.
des1
Au Au Auww, wat een gemankeerd script! Een hoop hoepla (onzin). Zondigt tegen het elementaire beginsel dat de hoofdrolspelers niet het verhaal voortstuwen, maar het vooropgezette scriptschema, met een vleugje Seven. Hopkins redt het nog enigszins, maar zijn mede acteurs zijn teveel bezig met acteren, iets te willen projectereen, en onder de indruk zijn van Hopkins. Een zeeeeeer matige FBI agente die vlak voor haar promotie aan Stanford zou zijn weggekaapt door de FBI, maar een bijna seksistisch simplistisch iemand neerzet. Ik heb het niet zo op Farrell; hij verkloot meer films met Farrell te spelen dan dat ie ze draagt. De film Bruges is de utizondering. Magere 2,5*
Black Math
Aardig. Visueel ziet het er niet slecht uit en verder is er een aardige sfeer. Hopkins is ook altijd wel fijn om te zien. Het uitgangspunt is an sich ook wel leuk al is het idee van een helderziende detective natuurlijk verre van origineel. Het grootste probleem dat ik met deze film heb is dat het duidelijk voor de Amerikaanse markt gemaakt is. In Nederland hebben we niet zo'n probleem met euthanasie, maar in de VS heerst er wel een taboe op en dat voel je in deze film, wat enigszins vreemd aanvoelt als Nederlander zijnde. Niettemin leuk om eens gezien te hebben. 3*.
Wat een bizar hoog gemiddelde.
Solace is toch echt een bijzonder matige film en vooral de editing komt echt zo amateuristisch over. Ik heb na 1 minuut de film teruggespoeld, want ik was gewoon in de war. Keek ik nou naar een 2e aflevering van een serie of heb ik iets gemist en overgeslagen per ongeluk? Maar nee, de film zit echt gewoon echt zo knullig in elkaar. Een fatsoenlijke introductie is er niet. Twee agentjes staan bij een lijk en hebben een conversatie alsof we ze al heel lang zouden moeten kennen. Er wordt over een gruwelijke moord gesproken alsof we alle details al zouden moeten kennen. Een minuut later staan ze al voor de deur van Hopkins. En zo hobbelt de film het eerste half uur van de ene naar de andere scene toe zonder dat het verhaal goed opgebouwd wordt en dat het vloeiend in elkaar is gezet. Alsof we al bekend zouden moeten zijn met deze mensen. Je voelt 0,0 met de personages mee en Hopkins kan zijn best doen, maar ook hier oogt alles zo houterig. De moorden boeien niet en voelen inspiratieloos aan, juist ook doordat er geen suspense of wat dan ook in zit. Je voelt de jacht op de dader en het daarop volgende kat en muisspel geen enkel moment.
De tweede helft van de film herstelt het zich enigszins, maar het plot met de helderziende mensjes boeit me gewoon te weinig om dit een voldoende te kunnen geven.
Heb ik anders naar de amateuristische zooi gekeken dan de rest hier op MovieMeter? Ik verbaas me dat niemand dezelfde kritieken heeft.

Mysterythriller 'Solace' met Anthony Hopkins is nog maar heel kort te streamen op Netflix

Remember

No Escape
Thriller / Actie, 2015

Pawn Sacrifice
Drama / Biografie, 2014
fbiautopsyonderzoekterminale ziektemoordthrillerkankerpremonitionseriemoordenaarpsychologistcrime sceneparanormaal begaafdintriguedark pastvision of the future