• 9.379.405 stemmen

Geregisseerd door: Afonso Poyart

Met onder meer: Anthony Hopkins, Abbie Cornish en Jeffrey Dean Morgan

Releasedatum: 26 november 2015

Plot Solace

"A serial killer who can see your future, a psychic who can save it"

John Clancy (Anthony Hopkins) is een gepensioneerde helderziende misdaadanalist. Wanneer een FBI-agent (Jeffrey Dean Morgan) en zijn partner (Abbie Cornish) te maken krijgt met een reeks bizarre moorden wordt Clancy erbij geroepen om te helpen bij het oplossen van de zaak en de seriemoordenaar te vinden.

Agent Joe Merriweather

Agent Katherine Cowles

Charles Ambrose

Laura Merriwether

David Raymond

Linus Harp

avatar van Ziegler

Ziegler

Matige film. Vage wedstrijd tussen twee helderzienden.

avatar van jippie2010

jippie2010

Een simpele maar gedegen thriller die keurig binnen de lijntjes blijft, en daardoor zich nergens onderscheid. Jammer dat de film de genre Mysterie meegekregen heeft, wat mij betreft misleidend. Waarschijnlijk gekoppeld aan de helderziendheid van Clancy, maar het heeft nergens een mysterieus karakter. Alles wordt keurig uitgelegd, genoeg mogelijkheden om er een verrassende plotwending in te stoppen maar daar waagt de film zich niet aan. Hopkins wordt oud maar blijft leuk om naar te kijken. Uiteindelijk een grijze middenmoter geworden. *3.0

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Dit is letterlijk één van de slechtste films die ik heb gezien het afgelopen jaar.

Ik bedoel er dan ook één waarvan de verwachtingen een stuk hoger waren dan wat er uiteindelijk uit kwam. Er zijn misschien nog slechtere maar deze kan goed in het rijtje.

Hoe kan deze film zo hoog scoren? Omdat Anthony Hopkins meespeelt of zo? Ik sta werkelijk perplex. Het is niet meer dan een slap aftreksel van Seven of Silence of the lambs.

Of althans dat lijkt de bedoeling te zijn. Het is een B- film met een B-acrtice in de hoofdrol.

Vervelend geregiseerd en geknipt. Ik zag notabene fouten. Als zij een keer uit de auto stapt heeft ze de volgende scene andere kleren aan.

Hopkins acteert totaal ongeinteresseerd. Ik dacht nog van wat jammer dat je hier aan mee doet.

Ga er verder geen woorden aan vuil maken.

Dit is voor mij niet meer dan 1 ster waard zo teleurstellend vond ik het.

avatar van Tarkus

Tarkus

Mysterieus verhaal in deze film, die dankzij de aanwezigheid van Anthony Hopkins wel de moeite waard is om te bekijken.

Hopkins draagt de hele film op zijn schouders, en maar goed ook, want ik vermoed dat dit anders een flop zou zijn geweest.

Echt voor de liefhebbers van veel mysterie deze film.

De vergelijkingen op de hoes met Silence of the Lambs en Seven, dat is er wel helemaal over, deze film komt niet eens in de buurt van die twee toppers.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een oudere, helderziende man weer voor de politie gaat werken na een reeds onopgeloste moorden. Een vrij standaard maar toch wel degelijke psychologische thriller. De eerste helft is onderhoudend en weet het plot wel te boeien. Hierna zakt het soms wat in. Verder altijd een plezier om Anthony Hopkins aan het werk te zien.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Ondanks de aanwezigheid van Anthony Hopkins betreft het geen hoogvlieger van een thriller.

avatar van keimpeS

keimpeS

Het is geen top thriller, die me ook wel een beetje deed denken aan Silence of the Lambs, Anthony Hopkins weer als de ervaren persoon die de politie kan begeleiden bij een zoektocht naar seriemoordenaar. Hij pakt deze rol ook weer heel goed op, moet ik zeggen. (een echte top acteur). Ook hier is weer een vrouwelijke personage/politie agente waarmee hij te maken krijgt......

Gewoon een leuke over de top film met wel bijzonder goede paragnosten, toch wel beetje ongeloofwaardig maar dat is ook film!

avatar van wimaroca

wimaroca

Ik vind het geen geslaagde film,beetje raar gefilmd allemaal,en Hopkins vond ik ook ongeinteresseerd.

Inderdaad wil het steunen op wel geslaagde films , maar dan had ik niet meegedaan als ik Hopkins was geweest,maar die zal ook wel voortaan blij zijn dat ze 'm nog vragen

avatar van nightbreed

nightbreed

B-film met een uitgebluste Hopkins in de winter van z'n carrière.

avatar van Theunissen

Hoewel dit zeker geen hoogstaande en originele Mystery / Thriller film is en het verhaal en het verloop ervan misschien ook wel dertien in een dozijn is, heb ik me er toch aardig mee vermaakt en dat komt vooral op conto van de bekende cast en in het bijzonder Anthony Hopkins (inmiddels bijna 80 jaar oud), die me altijd wel kan bekoren.

Het verhaal (heeft inderdaad wel iets weg van The Silence of the Lambs en draait ook om een seriemoordenaar) weet opzicht wel te vermaken en zit ook best aardig in elkaar (zeker de eerste helft van het verhaal waarbij alles omtrent de seriemoordenaar nog vaag is, zodra dat echter vrij snel duidelijk wordt, wordt het enigszins een ietwat flauw en clichématig verhaal) met hier en daar ook wat leuke en verrassende (zoals het doodgaan van Agent Joe Merriwether gespeeld door Jeffrey Dean Morgan) wendingen. Ondanks dat het verhaal weet te boeien, vond ik het wel nergens spannend worden en het einde vond ik best flauw. Visueel gezien werd alles fraai en op een leuke manier (zo zie je personen soms meerdere keren in beeld in dezelfde opname) in beeld gebracht en dat was zeker van toepassing op de fraaie Luisa Moraes (in de korte rol van Victoria Raymond) als ze haar rode jurk (waaronder ze niets aanheeft) uittrekt en daarna in bad gaat zitten. Helaas kan ze daar wel door omstandigheden niet lang van genieten

Hoewel de bekende cast misschien niet hoogstaand acteert en vooral op routine en de automatische piloot speelt, maken zij wel vooral deze film genietbaar om naar te kijken en dan doel ik op de vier hoofdrolspelers Anthony Hopkins (in de rol van de gepensioneerde helderziende misdaadanalist John Clancy met een verleden), Jeffrey Dean Morgan (in de rol van zieke FBI-agent Agent Joe Merriwether, die John Clancy inschakelt bij het oplossen van de zaak en om de seriemoordenaar te vinden), Abbie Cornish (in de rol van FBI-agente Katherine Cowles met eveneens een verleden en waar John Clancy een band meekrijgt) en Colin Farrell (in de rol van de helderziende seriemoordenaar Charles Ambrose die het heeft gemunt op dodelijk zieke personen, die het zelf nog niet weten en waarmee hun lijden en dat van hun geliefden dus wordt bespaard. Althans dat vindt de seriemoordenaar).

Al met al niet meer dan een aardige Mystery / Thriller film om eens gezien (via de televisiezender "Film 1" heb ik deze overigens gezien) te hebben en meer ook niet. Ik verwacht ook niet dat deze film me lang zal bijblijven (misschien alleen de scene met Luisa Moraes).

avatar van Decec

Decec

Een goede misdaad/drama/mysterie/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel een bekende acteurs Anthony Hopkins, Jeffrey Dean Morgan en

Colin Farrell spelen goed...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Aapje81

Aapje81

Solace start vrij sterk en heeft voldoende in de aanbieding om er een spannende film van te maken maar door het nogal vage scenario stranden alle goede bedoelingen en wordt het uiteindelijk best wel een teleurstelling.

Aan de acteurs ligt het niet maar een behoorlijk scenario is toch wel een absolute voorwaarde om een film als deze te laten slagen.

Matig.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Geen topper maar gaandeweg steeds interessanter

avatar van cor1946

cor1946

Goede film met Hopkins op zijn best. Einde wat rommelig maar ik heb met plezier gekeken.

avatar van Megakater

Megakater

Wat een onzin weer. Niet geloofwaardig. Paranormale mensen die de toekomst en het verleden kunnen zien van iedereen. Niet alleen van mensen die zij aanraken, maar ook mensen die zij blijkbaar zien of hoe dan ook en ook nog van hun afstammelingen. Ik wist niet dat ik een superheldenfilm ging kijken.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Megakater schreef:

Wat een onzin weer. Niet geloofwaardig.

Tja, het is daarom ook een film. Badman, Superman enz. bestaan ook niet in het echt immers!

Btw. Sinterklaas, weet je daar al iets van?

avatar van Ziegler

Ziegler

Maar die films zijn wel geloofwaardig. En dat is deze inderdaad niet.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Er valt best het één en ander af te dingen op deze politie aktie met paranormale trekjes, maar in ieder geval de tweede film die ik dit jaar zag waar ik me mee vermaakt heb ... en ja ik weet dat het al half februari is. De aktie is lekker, Anthony Hopkins een tijd ontweken vanwege teveel van het goede en nu toch weer fijn in een typische Hopkins-rol. Tempo is lekker vlot.

Makers wisten waarschijnlijk ook best dat het geen Oscar-materiaal was, maar verder perfect doordeweekse thriller.

avatar van K. V.

K. V.

De volgende in het rijtje was deze. 'k vond het geen slechte film die me wel wist te boeien van begin tot einde. De film blinkt niet uit in schrikeffecten of erg spannend, maar saai was hij evenmin. De cast deed het ook prima.

Een leuk filmpje die wel de moeite was om eens te bekijken.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Verrassend vette film die prima op ritme blijft en waarbij onze oude Anthony Hopkins weer al zijn krachten bundelt in deze buitengewone serieal killer-film.

En met wat voor seriemoordenaar hebben we hier nu te maken? Dat is nog onbekend... wat de slachtoffers wel met elkaar gemeen hebben is het feit dat het, na onderzoekt blijkt, dat ze allemaal een ongeneselijke ziekte bij zich droegen. Mmmh, het begint al interessanter te worden. Hopkins kunnen ze mooi gebruiken als helderziende die zelf ook kampt met de trauma's omtrent het verlies van zijn zieke dochter. De helderziende voorstellingen zijn hierbij ook erg mooi neergezet. Naast het thrillerverhaaltje is er ook voldoende plek voor een paar tof gemonteerde actiescene's en wordt de boel ook steeds sterker (en duidelijker) wanneer we te maken krijgen met Charles Ambrose... weer een prachtig rolletje van Colin Farrel... Het climax was ook... nouja... ook gewoon goed! Ervaar het zelf.

Conclusie: Sinds jaren heb ik hier weer eens naar een toffe killerthriller gekeken, waarbij je kan zeggen dat hij wel origineel is.

avatar van Darbie

Darbie

Sir Anthony Hopkins begint steeds meer op Aart Staartjes te lijken, viel me op.

avatar van mikey

mikey

Seven achtig project met dito deprimerende beelden, helaas onderuit gehaald door lelijke hedendaagse videoclip-kitsch zoals dezelfde persoon die 10 keer tegelijkertijd door het beeld loopt, bovendien vaker dan eens gebruikt. Een verschrikkelijke soundtrack en een ronduit belachelijk verhaal over een moordenaar en een fbi cop die beiden in de toekomst kunnen kijken. Eentje zal gelijk hebben, dus wie is de beste ziener? Niet zo boeiend eigenlijk, omdat het Hollywood is zal de good guy wel winnen.

avatar van bjerik76

bjerik76

word toch wel spannender naarmate de film vordert.

het eind is wel iets voorspelbaar, maar het was een goede wegkijker, en op zich krijg je ook begrip voor de motivatie van de seriemoordenaar.

avatar van Mark de Jong

Mark de Jong

Film begint wel spannend maar maakt wat grote sprongen en eindigt onwerkelijk.

Aapje81 schreef:

Matig.

Mijn woorden...na een uur zakt de film helemaal in elkaar.

frans123

Een soort Silence of the lambs . De killer vinden. Alles en iedereen is op de automatische piloot. Eerste uur wel aardig,maar met het opvoeren van Collin Farel ( uitstraling van een Poolse loodgieter) zakt de film tot in het oneindige weg. Een grote teleurstelling. Hadden ze voor Ambrose geen ander kunnen vinden?? Iemand met echte uitstraling en charisma??? Donald Sutherland ? ( o nee, die is dood geloof ik....Seymour Hoffman dan maar...o nee.....ook dood)....Tja.....Redford?

Megakater schreef:

Lees eens over de Nederlander Croiset!!! Dan praat je wel anders over paranormaal..... Hij hielp vanuit Amsterdam, de Chileense overheid bij het vinden van een vermist vliegtuig ergens in de bossen van Chili. Hij wees vanuit zijn kamertje, feilloos de plek aan, waar het vliegtuig zich bevond...Binnen 1 dag het vliegtuig gevonden door een team op een kaartje van Croiset....Croiset is nooit in Chili geweest.......Paranormaal ja....Nou jij.

avatar van Baggerman

Baggerman

frans123 schreef:

Donald Sutherland ? ( o nee, die is dood geloof ik....

Nee hoor, nog springlevend...

Baggerman schreef:

Nee hoor, nog springlevend...

Hahhahah thanks....bye

Darbie schreef:

Sir Anthony Hopkins begint steeds meer op Aart Staartjes te lijken, viel me op.

Ja hahahahah kan niet meer he??