menu

Cut Bank (2014)

mijn stem
2,80 (179)
179 stemmen

Verenigde Staten
Thriller
93 minuten

geregisseerd door Matt Shakman
met Teresa Palmer, Liam Hemsworth en John Malkovich

Sinds hij enkele jaren geleden afgestudeerd is, is Dwayne McLaren op zoek naar een manier om weg te komen uit het kleine stadje Cut Bank waar hij is opgegroeid. Wanneer hij zich op het goede moment op de verkeerde plaats bevindt grijpt hij samen met zijn vriendin Cassandra de kans op een beter leven in de grote stad. Maar geluk bestaat niet in Cut Bank, en zijn geluk wordt al snel gevolgd door een stortvloed aan slecht karma.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=YbxeU62FDwg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van mcdaktari
Dit ziet eruit als een hele redelijke thriller. ff pindakazen want ik zag hem net al op het web, dus vanavond eens kijken of ie echt zo goed is.

avatar van Norman Mailer
3,0
In Cut Bank, Montana – "the coldest spot in the nation" – heeft men geen haast. De gelijknamige film aanvankelijk evenmin. Niet verwonderlijk dat Dwayne McLaren (Liam Hemsworth) het stadje graag de rug toe wil keren.

Echter heeft dit de nodige voeten in de aarde. Vanzelfsprekend nemen de problemen van Dwayne enkel toe. En daarmee het tempo van Cut Bank eveneens – ten goede.

Overeenkomsten met het meesterlijke Fargo zijn van meet af aan onmiskenbaar. Het slome stadje, de soms inktzwarte humor, het onverhoeds lompe geweld en de markante personages. Náást de aanwezigheid van Billy Bob Thornton en Michael Stuhlbarg – beiden werkten in het verleden immers met de Coen's.

Maar Cut Bank verbleekt bij Fargo. Evenals die Liam Hemsworth bij de rest van de cast. Stelselmatig wordt de hoofdpersoon overvleugeld – deed soms wat sneu aan.
John Malkovich als licht neurotische sheriff met een zwakke maag, Billy Bob Thornton als uiterst humeurige schoonvader en Michael Stuhlbarg in de rol van stotterende sociopaat. Ook Oliver Platt weet in een bescheiden bijrol die Hemsworth te overklassen. Bruce Dern als bejaarde postbode eveneens.

Een fraaie cast aldus, me dunkt. Met Liam Hemsworth uiteindelijk als de achilleshiel van Cut Bank. Nu weet de film nog genoeg vermaak te bieden hoor. Moet je wél eerst over de conceptie dat je naar een Fargo knockoff ligt te koekeloeren heenstappen.

avatar van gauke
1,5
In een Fargo- en neonoir-achtige misdaadthrillermysterie op het platteland, raakte de hoofdpersoon steeds dieper in de problemen, nadat hij getuige was geweest van een moord. Wat allereerst opviel was dat het gegeven voor een mysterie te overduidelijk was en voor mij was de gecreëerde sfeer te alledaags of liever gezegd: afgezaagd. De cast kon niet tot nauwelijks overtuigen en ook de zwart bedoelde humor kwam niet- en veel dialogen kwamen stompzinnig over.

avatar van Norman Mailer
3,0
Ben je streng zeg.

avatar van Pazmaster
2,5
Tsja, wat moet ik hier over zeggen? Deed me ook aan Fargo denken alleen minder geslaagd. Het verhaal is nou niet wat je noemt spannend, het wist me (vooral in het begin) niet te boeien. Dit komt waarschijnlijk door het wat trage tempo en de oninteressante dialogen. Het acteerwerk, met onder andere John Malkovich, Billy Bob Thornton, Bruce Dern en Oliver Platt, vond ik niet heel erg sterk maar dat komt waarschijnlijk doordat de personages vrij suf en/of niet interessant waren.

avatar van Brabants
2,5
Met de vergelijking van een misdaad en een klein stadje is Fargo al snel een film die in je opkomt. Zo kent deze film zeker vergelijkingen met een slecht doordachte misdaad en een hoop onbedoelde moorden als gevolg. John Malkovich, Bruce Dern en Billy Bob Thornton in een film, ik zeg wauw!! Wat toch jammer genoeg opvalt zijn de afgrijselijke personages en de saaie subplots. Malkovich en Dern waren toch bijzonder sterk, maar kunnen deze film niet redden en Liam Hemsworth laat duidelijk blijken dat hij niet thuis hoort tussen zoveel grootmachten.

avatar van DragQueen
3,5
Toch een alleraardigste Thriller. Het is niet zo gek dat velen onder het kijken ervan overeenkomsten zullen zien met bijvoorbeeld Fargo. Al is die laatstgenoemde natuurlijk van een ander level, maar Cut Bank is toch lekker sfeervol. De karakters in de film worden goed ingevuld door de sterke cast. 3,5 Ster.

avatar van weberanja
3,5
Mooi in elkaar gezette film, de onderhuidse spanning is goed voelbaar. Billy Bob speelt weer geweldig, en John Malkovisch is weer ongeevenaard. Liam Hemsworth speelt uitdrukkingsloos zn gezicht staat de hele film hetzelfde, ik persoonlijk vind het een miscasting. Echt de moeite waard om te kijken.

Grappig hoe je die poster door dat kapotgeschoten brillenglas meteen met Peckinpah's Straw Dogs associeert. Geeft nog maar eens aan hoe sterk die poster is.

avatar van Mood Indigo
3,5
duidelijk een ode aan fargo, met een overwhelming cast.
de laidback society of the mid-north americans, dealing with heavy crime.
wat allereerst opviel was Northon die de baas van de hoofdpersoon speelde, en
ook een hoofdrol had in de serie Fargo.

avatar van PKlijnstra
2,0
'Cut Bank' is een film met een duidelijk Amerikaans tintje.
Film moet doorgaan als een 'thriller', maar wordt mijn inziens eigenlijk nergens, echt, spannend.
Casting is prima, verhaal mist zeker tempo.
Nee, van deze film zit je zeker niet op het puntje van je stoel.

avatar van perceived
2,0
Film doet titel eer aan. Heeft beetje hetzelfde effect als (te lang) zitten op een kut bank

avatar van cor1946
2,0
Wat een stomme film, Malkovich en Dern waren de enige die de boel nog enig zins de film het aanzicht gaven. Verder een raar verhaal niet spannend jammer is dat.

avatar van blurp194
2,5
Plank mis.

Het grote voorbeeld van Fargo wordt nageaapt, maar zonder voldoende over de top typetjes werkt het toch niet echt. Daar kan de beroemde cast ook niets meer aan doen. Het tempo ligt ook wel erg laag, dat had gecompenseerd kunnen worden door net wat meer spanning en een net wat hoger gehalte aan absurditeit, maar de film blijft daarin te vlak.

Hemsworth vind ik wat weinig credits krijgen, hij wordt wel overvleugeld door de grote namen maar hij heeft dan ook de rol van speelbal in het spel. Zo slecht doet hij het niet wat mij betreft.

avatar van ikkegoemikke
3,0
Hi! Welcome to Cut Bank, Montana, where the Rockies meet the Plains.
My name’s Cassandra Steeley, and I’d like to show you my town full of cheer and wonted kindness.


Als je alle recensies er op naleest (wat ik normaal gezien ostentatief weiger te doen om beïnvloeding te mijden) zou “Cut bank” veel gelijkenis vertonen met de roemruchte Film “Fargo” van de Coen broers. Ondanks dat ik zo’n enorme filmliefhebber ben en redelijk wat films voor ogen heb gekregen, moet ik toch toegeven dat ik deze befaamde film nooit heb gezien. Gat in mijn cultuur ? Ik vrees het wel, maar anderzijds heb ik dan wel onbevooroordeeld gekeken naar deze vreemd aanvoelende film. Het feit dat er twee hoofdacteurs dan ook nog eens hebben meegespeeld in de televisieserie die gebaseerd is op het Coen paradepaardje, zal dan ook nog eens meegespeeld hebben bij het vormen van een mening voor sommigen. Als onverzettelijke tegenstander van alles wat ook maar naar feuilleton ruikt, betekent dit ook alweer een pluspunt. Het is geen kunstwerk met een grote K geworden, maar het heeft toch een enorm hoog entertainmentgehalte.

Lees verder hier ...

3,0
Ze weten niet echt de juiste toon te vinden; het verloop van het verhaal is (zwart)komisch, maar de film is veel te serieus. Daarnaast wordt de sterke bijrol cast matig ingezet, zeker Thornton komt er bekaaid vanaf. De saaie hoofdrol van Hemsworth doet de film ook geen goed, al brengt Palmer wat kleur en is de killer veruit het leukste karakter.

keimpeS
Ik vond het een leuke thriller, apart verhaal en deed me een beetje denken aan Fargo. (Fargo is wel veel beter). Toch heb ik me wel vermaakt met al die personages in het stadje Cut Bank, allen hebben ze iets mysterieus en onverwachts. Je blijft steeds kijken want telkens gaat het mis of loopt het anders dan je denkt.

avatar van schumacher
1,5
Saai en slap gedoe.

avatar van aSMoDeuS
3,0
Soms zeggen de cijfers die gebruikers aan andere films geven meer over ze dan hun stem voor de film waar je in eerste instantie naar keek.

Cut Bank is een best vermakelijke film, maar zou beter door de Coen Brothers zijn geregisseerd om het label kwaliteit te krijgen (zie ook andere commentaren). De film komt inderdaad wat traag op gang en ook het hoofdpersonage (Liam Hemsworth; het personagen niet het acteerwerk) steekt iets te zwakjes af tegenover de andere personages. Een beetje een all American boy, tegenover meer getekende karakterfiguren zoals zeker een John Malkovich. De film voelt iets te onevenwichtig aan, hoewel en houdt het midden tussen thriller en komedie. De humor (en running jokes) mogen er wezen. Wat is Cut Bank wel: Een best vermakelijke film (met een intrinsiek sterk verhaal), die gezien mag worden. Wat is het niet: een film die je je over drie weken nog écht zal herinneren. Samenvattend: het is aangenaam tijdverdrijf, maar het beklijft te weinig.

avatar van Tarkus
2,5
Matige thriller met evenwel goede vertolkingen door een cast vol grote namen.
Maar vond het verhaal toch iets te zwak om een goede film te zijn.
Een leuk tussendoortje is het wel.

avatar van Toontje G
4,5
Alleen the song Cut Bank Montana van Hank Williams jr is al 4,5 ster waard. Maar nu zonder dollen, John Malkovich en Billy Bob Thornthon waren goed op dreef. Ik kan deze film wel waarderen.

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin de moord op een postbode bij toeval wordt vastgelegd op video door een plaatsgenoot. Een onderhoudend plot dat geen enkel moment verveeld. Ook het kleine stadje waarin het verhaal zich afspeelt wordt wel goed neergezet. Echter hadden sommige personages wel wat beter uitgewerkt mogen worden. Verder nog een fijne cast met toch flink wat bekende namen.

avatar van Filmkriebel
3,0
De sterrencast trok me naar deze film, die me totaal niet bekend was. Malkovich, Thornton, Hemsworth, Palmer, Dern... dit moest wel iets bijzonders zijn. Cut Bank is geen ontgoochelende film, en doet als plattelandsdorp-thriller in Montana, meer dan eens aan Fargo denken. Vreemde dorpsfiguren, verschillende moorden, verborgen waarheden. De ingrediënten zijn goed gekozen, de soep smaakt daarentegen wat minder. Beetje een bij het haar getrokken verhaal toch wel met dat pakketje waar Derby Milton achter zit , waar ik me wat aan ergerde.

Ach, veel van dit soort films gezien..Fargo is niet te evenaren.. Op de helft van de film wilde ik doorzappen,maar niet gedaan. Geen hoogvlieger, maar de moeite waard..Maar niet meer dan een krappe 3 sterren. Alleen al vanwege Malkovich en Thornton..Die meid is een "country blondje ,die gewoon zichzelf speelt....

3,0
Ik vond het een redelijke film, maar wat zat er nou in dat pakketje?

avatar van Filmkriebel
3,0
Dat weet niemand. Dat is een MacGuffin.

avatar van Bob Gray
2,0
Op papier een aardig verhaal en een erg goede cast, en dan toch zo'n matige film maken.

avatar van Big Chris
2,0
Zeer matige "Fargo achtige" film. Men probeert hetzelfde sfeertje te creëren, maar het verhaal evenals de hoofdpersonen blijven vrij oppervlakkig. Malkovich, Dern en Stuhlbarg spelen hun rol nog aardig, maar vooral bij Dern wordt het soms iets te dik aangezet. Thornton, Platt en Palmer stonden leuk op de filmposter waarschijnlijk, want voor die rollen hadden ze geen bekende namen hoeven kiezen. En wat de rol van Platt eigenlijk toevoegde, is mij een raadsel. Al met al, zeer matig.

avatar van Donnie Vallermee
3,5
Goeie film !

Welterusten !

avatar van IH88
2,5
“So, we got ourselves a video of the murder.”

Indrukwekkend welke acteurs er allemaal te zien zijn in Cut Bank. Vooral omdat de film zelf redelijk standaard en middelmatig is, en het script rommelig. Bruce Dern, Stuhlbarg, Malkovich, Teresa Palmer en Thornton moeten toch iets in het script gezien hebben, en waarschijnlijk hadden ze gewoon zin in een screwball-achtig misdaadverhaal dat veel gelijkenissen vertoont met Fargo. Beetje jammer dat Liam Hemsworth dan weer de hoofdrol speelt.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:46 uur

geplaatst: vandaag om 18:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.