• 9.372.440 stemmen

The Crown and the Dragon (2013)

Fantasy / Avontuur | 91 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Alternatieve titel: Paladin: The Crown and the Dragon

Geregisseerd door: Anne K. Black

Met onder meer: Amy De Bhrún en David Haydn

Plot The Crown and the Dragon

Een vreemd en ver land wordt geteisterd door bloeddorstige draken en dodelijke intriges. Te midden van deze chaos onderneemt de adellijke Ellen (Amy De Bhrún) een gevaarlijke missie. Ze moet een oud relikwie naar de geheime kroning van de rechtmatige koning van het koninkrijk brengen. Als haar tante, die haar begeleidt, vermoord wordt door vijandelijke soldaten, huurt ze smokkelaar Aiden (David Haydn) in om haar te beschermen. Op de gevaarlijke reis door het land wordt ze niet alleen achtervolgd door de vijanden van de koning, maar zit ook de duistere magiër Corvus (Tim Treloar) achter haar aan die het relikwie voor zijn eigen kwade bedoelingen wil bemachtigen. Ellen moet al haar krachten verzamelen om de duistere machten te verslaan, haar volk te bevrijden en een legendarische Paladin te worden.

avatar van Highlander12

Highlander12

Ik heb de film afgekeken. Het koste mij wel moeite. Ik ben een groot fan van " Game off Thrones" . Dit vind ik een slap aftreksel daarvan. Slecht geacteerd. Slecht verhaal.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Wij gaan de film vanavond bekijken en aangezien hier geen lengte bijstaat,

deze is ongeveer 91 minuten.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Kan niet zeggen dat ie goed is maar ook niet een slechte film.

Mijn vriendin die vond hem leuk maar dat heeft ze al snel als er een draakje door een film vliegt, grapje, maar zoals gezegd vond ik het wel aardig.

Ik viel er niet bij in slaap, zoals ik nog wel eens doe tijdens een film die mij niet boeit.

avatar van Shadowed

Shadowed

Tja.

Begon nog vrij aardig, met de shit op de door bloed overspoelde zee. Geeft een mooi droevig beeld en een best sterk begin, de draak zag er niet geweldig uit, maar (nog) geen SyFy niveau. De voice over was redelijk gedaan.

De liefde voor Fantasy spat er duidelijk vanaf. Het bevat zo'n beetje alle elementen maar ook alle cliches. Je weet al precies hoe het zo'n beetje gaat eindigen, alleen veel minder spectaculair dan je eigenlijk zal denken. De Bhrún en Haydn doen het zo slecht nog niet, maar het is vooral het amateurisme dat er ook vanaf spat.

Wat je al snel opvalt, is de matige CGI. Alles wat uit de computer komt kan je bijna niet serieus nemen omdat het er gewoon slecht uitziet. De natuuropname zijn mooi, en daarmee is alles gezegd. Weinig echte spektakel en als het er is is het zo snel en zo slecht dat het eigenlijk over je heen gaat.

Ook de acteurs kunnen duidelijk niet zwaardvechten en hebben hiermee niet geoefend. Alles komt zo'n beetje uit de lucht vallen en daardoor ontstaan er dus ook grote gaten in het verhaal. Met meer geld en meer originaliteit kon dit best een redelijke film worden.

avatar van joolstein

joolstein

Het overgrote gedeelte van Fantasie-films ontbeert een behoorlijk budget, dit genre wordt altijd al bevolkt door B-films dus... ja het CGI-werk in deze film is niet het beste, het acteerwerk werd met een beetje geluk gedaan door acteurs die te vinden zijn in bijrollen van series en films. In deze film laat zelfs de continuïteit te wensen over; Held Aiden dumpt verwende heldin Ellen in modderige beek. Uiteraard wordt de Jurk vies. Maar in de volgende scène ziet de jurk er weer perfect uit.(magische zelfreinigende kostuums?) Of kijk eens naar het zwaard van Aiden, dat is al een toverzwaard op zich! Het verdwijnt regelmatig om in andere momenten weer als wonder te verschijnen.

Ondanks dat alles heb ik een zwak voor dit soort films (kan ik ook niet uit te leggen) Het is een typisch project waarbij de producenten en regisseur weten dat ze maar een krap budget hebben. Binnen die beperkingen moet er toch een zo solide mogelijk product worden gekregen. Regisseur Anne K. Black is ook geen onbekende als het om fantasiefilms gaat. Ze regisseerde al meerdere andere fantasie low budget werkje. Ze deed het eerste deel uit deze Paladin-reeks, een paar films uit Mythica-reeks en was ook betrokken bij Orcs

De belangrijkste plotthema is de relatie die groeit tussen de heldin en haar held, en ondertussen strijden tegen kwaad, magische wezens, toverij en een duistere voorspelling. Het beproefd thema voor fantasie, maar het is hier verder best goed is gedaan. Aangezien ik met enige regelmaat dit soort werkjes kijk, valt het mij op dat deze net iets beter is geregisseerd en ook het acteren wat beter was. Ook de speciale effecten zoals; de draak en de duistere moordenaar die zich op indrukwekkende wijze verplaatst door razendsnel op te gaan in een zwerm kraaien, zijn een beetje beter dan de meeste. Memorabele moment was; het mooie shot waarin actrice Amy De Bhrún naakt (beschaafd dus niet frontaal) en volledig beschilderd met runentekens in beeld komt. Verwacht alleen geen blockbuster-actie of zwaardgevechten, dit is gewoon niet van hetzelfde niveau. Als je van fantasiefilms met zwaarden en draken houdt, is dit meer dan aardig om naar te kijken.