• 9.372.312 stemmen

Met onder meer: Shin Ha-kyun, Lee Tae-ri en Kim Sang-ho

Gesproken taal: Koreaans

Plot Reonningmaen

"Running Man"

Jong-Woo, een onvolwassen vader voor zijn zeventienjarige zoon Gi-Hyuk, is overdag een doodnormale automonteur en 's nachts verdient hij wat bij als taxichauffeur. Als er op een dag een klant van Jong-Woo dood wordt aangetroffen, wordt hij als hoofdverdachte gezien. Hij wordt door iedereen achterna gezeten. Ondertussen is Gi-Hyuk, die niet kan geloven dat zijn vader verdachte is in een moordzaak, bezig om de waarheid achter de moord te ontrafelen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Cha Jong-woo

Cha Gi-hyuk

Ahn Sang-ki

Park Sun-young

Jang Do-sik

Pastor Moon

avatar van Shinobi

Shinobi

Rennen met een vleugje drama.

Dit is zo een typische productie dat alleen maar uit Zuid-Korea kan komen.

Het verhaal lijkt op zich vrij clichématig, maar door de opzet komt het niet zo over. Het eerste uur is namelijk gevuld met de nodige actie- en achtervolgingsscènes die met een dosis humor gebracht worden. Dit is mede te danken aan de verscheidene personages die op een grappige manier worden neergezet, zo heb je o.a. een sullige politieagent die op basis van zijn acties - bij wijze van spreken - nog geen eens parkeerbonnen zou mogen uitschrijven. En daarnaast uiteraard de protagonist Cha Jong-woo die zonder het te weten verzeild raakt in een groots complot.

Alleen is het jammer te noemen dat de vlotte pacing in het tweede uur nergens meer te bekennen is. De film neemt een iets meer dramatische wending aan en kabbelt maar wat voort. Hierdoor voelde ik mij als kijker een beetje bedrogen, omdat de trailer er zo spectaculair uitziet. Gelukkig eindigt het wel met een grootse finale.

Al met al best vermakelijk om eens gezien te hebben door de redelijk geslaagde mix van: actie, comedy en drama. Helaas is de lange speelduur een minpunt voor zo een dergelijke film, hierdoor gaat de opgebouwde explosiviteit ietwat verloren. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor een extra scène.

3,0 Sterren.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze nog steeds niet gezien, maar wat ik ervan gehoord heb moet het toch een redelijke film zijn. De meeste Koreaanse films vind ik toch wel heel goed.