• 9.377.215 stemmen

Geregisseerd door: Allan Dwan

Met onder meer: Douglas Fairbanks, Wallace Beery en Sam De Grasse

Gesproken taal:

Plot Robin Hood

Als de Engelse koning Richard op kruistocht gaat, laat hij de troon in handen van zijn broer John, die direct uitgroeit tot een wrede tiran. De moedige Robin Hood komt op voor het onderdrukte volk, wat leidt tot een groot conflict tussen hem en prins John.

Lady Marian

Sir Guy of Gisbourne

The High Sheriff of Nottingham

avatar van Flavio

Flavio

Aardige vroege verfilming van het bekende Robin Hood verhaal. Ik ben vooral bekend met de latere verfilmingen (en de Disney-versie), opvallend dat de naam Robin Hood pas na een uur valt. Eerst krijg je een lange aanloop met een vrij prominente rol voor King Richard (prima rol van Wallace Beery), in latere versies zou zijn rol minimaal zijn. Fairbanks was energiek maar ook wel erg dartel in de titelrol, met een hoop gehuppel en jongensachtig gestoei. Een leuke scene is als Robin wordt achtervolgd door tientallen mooie jonkvrouwen, bijna Keaton-achtig.

Naast Beery vielen me ook Sam de Grasse en Willard Louis als de archetypische Prins John en Friar Tuck positief op. Je kunt wel zien dat latere acteurs hen als inspiratie gebruikten. Verder komen alle bekende elementen voorbij, met een toernooi, een hoop zwaardgevechten, trucjes met de pijl en boog en dat alles in mooie gedetailleerde sets.

Binnenkort de versie met Errol Flynn nog eens kijken en dan heb ik mijn portie Robin Hood wel weer even gehad.