• 9.372.317 stemmen

Genre: Horror / Mystery

Geregisseerd door: Daric Gates

Met onder meer: Will Wallace, Dean Cain en Don Swayze

Plot The Appearing

"It took her soul. You're next."

Rechercheur Michael verhuist vanuit de grote stad naar een leuk klein plaatsje met zijn vrouw Rachel, nadat ze emotioneel ingestort zijn door de plotselinge dood van hun dochter. Michael neemt een baan op het kantoor van de sheriff, denkende dat er niet veel zal gebeuren in het rustige dorpje. Echter, op zijn eerste dag wordt Michael gevraagd om samen met sheriff Hendricks de mysterieuze verdwijning van een tienermeisje te onderzoeken. Ze blijkt opgesloten te zijn in een psychiatrische inrichting. Wanneer ze haar arts ontmoeten blijkt, tot ongeloof van Michael, het meisje om te kunnen gaan met een duistere, bovennatuurlijke entiteit.

avatar van Husseltje

Husseltje

Vandaag maar eens checken! Ben erg benieuwd!

Poster alert!

Het meeste werk/geld is in de poster en/of de trailer gaan zitten. Al moet ik toegeven dat uit de horrorscenes zelf ook nog wel enig talent bleek. Gates wist zelfs wat acteurs van de derde rij te strikken. Het broertje van Patrick Swayze en Dean Cain die even komt langszwaaien. Ik kan ze alvast verklappen dat deze film hun carriere niet (opnieuw) gaat lanceren.

Daar waar de horrorscenes, hoewel allemaal al honderd keer eerder en beter gedaan, er nog wel mee door kunnen, is het vooral het tergend slechte acteerwerk dat deze film compleet idioot maakt. Zwaar amateuristisch, extra in de verf gezet door de harde en directe visuele stijl van de film. Vaak genant.

Verder een script dat ik ondertussen ook wel zou kunnen schrijven. Exorcisme, geesten en wat mentale problemen in het verleden. Oh, en een oud huis natuurlijk. Mooi samengeraapt, maar het geheel smaakt nog steeds als ouwe pap.

Mnee, gewoon links laten liggen dit. Hoewel sommige scenes potentieel toonden kan je beter wachten op Gates' volgende film. Komt die er niet ... dan heb je aan deze echt niks gemist.

avatar van J filmrecent

J filmrecent

Dit is een goede thriller/horror.

Gewoon het standaard verhaal.

Ondanks niet bekende acteurs heb ik mij vermaakt.

avatar van m1701

m1701

hihi grappig.

De dokter uit het gesticht is van volgens mij Clark (van Superman, Lois & Clark )

avatar van m1701

m1701

Heb de film halverwege afgezet.... niks aan helaas.

avatar van PlaysWithMatches

PlaysWithMatches

Wat Onderhond zegt: veel scenes al eerder gezien in andere veel betere films. Niet origineel dus, bovendien tergend traag, matig acteerwerk en geen spanning (en dat is dodelijk voor een horror).

Leuk detail, het oude landhuis komt uit de film Psycho (Hitchcock 1960) en die film is vele malen beter als deze The Appearing.

avatar van mixmaster

mixmaster

saaie B-film met slecht acteerwerk en geen spanning, kortom ... zwak.

avatar van bjerik76

bjerik76

begon slecht, de tieners acteren vreselijk bij het kampvuur dat op zich hoe leuk het verhaallijntje ook is , het kijken minder leuk word.

door het mysterie blijf je kijken hoe het in elkaar zit, maar toch word het saai/langdradig en zit je naar een vreselijke gecaste film te kijken.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, inderdaad zwakke film. Nochtans is de plot niet echt het grote minpunt, maar vooral de cast en het ontbreken van spanning. Het verhaal is wat langdradig en hoe verder de film vordert, wordt het afhaken van de kijker bevordert. Tegenvaller ! 4/10

avatar van Rickyman

Rickyman

Een erg zwakke B-film, slecht acteerwerk en vreemd gecast.

Het cliché verhaalje word enigszins verwarrend gemaakt door korte horrorscènes en fragmenten, die er soms aardig uitzagen, maar vaak ook goedkoop (groen licht van boven).

avatar van Joeviemama

Joeviemama

Eerste poging in slaap gevallen... tweede poging blijven wachten op goeie scenes tot de laatste seconde maar helaas... niets gekregen...

avatar van Phantasm

Phantasm

Zwak en vervelend, totaal geen spanning.