• 9.371.622 stemmen

Chissà Perché... Capitano Tutte a Me (1980)

Komedie / Sciencefiction | 99 minuten

Genre: Komedie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Everything Happens to Me / Why Did You Pick on Me? / De Sheriff Maakt Zich Kwaad

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Michele Lupo

Met onder meer: Bud Spencer, Cary Guffey en Ferruccio Amendola

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 april 1981

Plot Chissà Perché... Capitano Tutte a Me

Sheriff Craft moet iedere keer een nieuwe baan zoeken wanneer zijn pleegzoon Charly weer eens problemen heeft veroorzaakt. Want Charly is niet zomaar een jongen. Hij is een buitenaards wezen met buitengewone vaardigheden. Uiteindelijk belanden Craft en Charly in een dorpje dat al jaren geen sheriff meer gehad heeft en wordt beheerst door diverse bendes.

Sheriff Hall

H7-25 (aka Charlie Warren)

Howard, City Mayor

Police Chief

Lieutenant Turner

One of the Brother's Dynamite / Masked Hooligan / Alien

One of the Brother's Dynamite

thunderball

Dit was destijds ook weer lachen.

Ik weet nog dat ik en mijn vriendjes elkaar wijs maakte dat het toch het fijnst was om in de bios helemaal op de voorste rij te gaan zitten (wat een koppijn iedere keer!)

Lachen deze film!

Dit is toch die film dat Spencer het tegen zo'n Hell's Angels achtige bende opneemt, maar wanneer er dan aliens verschijnen om het jongetje te ontvoeren komt die bende er aan, knikken naar Spencer om aan te geven: wij staan aan jou kant! en helpen mee met de knokpartij!Briljant!

Dit is de tweede met Cary Guffey. Eerst was deze er:

En in mijn herinnering was die iets beter.

Zou ze nog wel eens willen zien.

thunderball

Ja die eerste was beter, dit was meer vh zelfde en super slechte special effects, maar wel weer melige knokparijen en daar ging je toch voor naar de bios?!

Zag ze op video...

thunderball

ik ging er eind jaren zeventig/eerste helft jaren tachtig voor naar de bioscoop. Vaak waren dat toen ook al re-releases. De meesten stamden uit de jaren zeventig!

Maar dat had je als kinderen/tieners al helemaal niet door, je ging dan naar de "NIEUWSTE" Bud Spencer/Terence Hill film!!!

avatar van Wouter

Ik zag sommige in de bioscoop, maar een aantal ook op kindermiddagen op 16 mm.

thunderball

aha, nouja, maakt ook niet uit waar, wanneer en hoe:

ze hebben ons vermaakt en het was ontzettende lol!!

avatar van Marcootje

Marcootje

Inderdaad, dit is echt jeugd sentiment.

Ging toen zondagmiddags samen met mijn vader Bud Spencer films kijken.

Leuke tijd.

Waar blijft de dvd...?

avatar van Legan

Legan

Voor de verandering eens een vervolg dat qua niveau redelijk hetzelfde is, en misschien zelfs beter is dan het eerste deel. Hoewel nog steeds melig heeft het verhaal heeft meer inhoud gekregen en zijn de dialogen beter. Minpunt waren de knokpartijen, welke in het eerste deel beter waren. Over het geheel genomen een volwassenere film ban 'The Sheriff and the Satellite Kid'.

avatar van Ramon K

Ramon K

Wouter schreef:

Waar blijft de dvd...?

Ik heb vernomen dat deze film en zijn voorganger onlangs op dvd zijn uitgebracht (regio1) maar ik weet niet of de kwaliteit goed is. Iemand?

Ik vind niks....

avatar van Ramon K

Ramon K

4:3, verkeerde beeldverhoudingen?

avatar van FatMike

FatMike

• 1976 stemmen

Zag 'm als kleine Mike in de bios en was super spannend.

Pas op video gekocht! Weer gekeken en wat tof!

Bud Spencer is koel....met of zonder Terence Hill!

4 Sterren

avatar van Phantasm

Phantasm

Het blijft een geweldige, genietbare komedie. Verveelt geen moment.

thunderball

Deze laatst aangeschaft (de Zweedse regio 2 dvd) en dit is toch een van de weinige Bud Spencer films, die jaren later nu behoorlijk tegen valt.

Ontzettend kinderachtig, weinig vaart (bij vlagen saai) en zeer matige effecten.

Heb vandaag net de eerste film binnen gekregen, hopelijk is die stukken beter!

avatar van Metalfist

Metalfist

Minder als zijn voorganger

Ik heb ooit eens een reeks Bud Spencer (en Terence Hill) films gekocht op een rommelmarkt en daar bleken de twee sheriff meets E.T. films tussen te zitten. De eerste was een onverwachte meevaller en ik was dan ook benieuwd wat een vervolg zou brengen. Zowel acteurs Spencer en Guffey namen hun oorspronkelijke rollen weer op en ook de regie was terug in de handen van Michele Lupo dus in de hoop een evenwaardige film voorgeschoteld te krijgen, deze gisteren eens opgezet.

Maar net zoals zo vaak is de opvolger toch van een iets minder niveau. Het is moeilijk om uit te leggen waar het verschil tussen beide films nu juist zit maar in dit vervolg wordt er veel meer op het verhaal geconcentreerd. En juist op dat punt stelt de film nogal teleur doordat er werkelijk geen enkele vaart aan te pas komt. Het is mij nog altijd redelijk onduidelijk wat nu eigenlijk de rol was van de cyborg-achtige toestanden naar dat is gelukkig maar een kleine smet op een voor de rest wel leuke film. Vooral het moment wanneer onze geliefde sheriff op zoek gaat naar de ontvoerders van H7-25 en hij wordt gesteund door alle bendes in het stadje is een erg leuk moment. Sowieso is het gebruik van een stad zonder politie, sheriff of enige andere vorm van de wet de perfecte voedingsbodem voor een paar geweldige knokscènes met Spencer in de hoofdrol.

Want dat blijft toch een heerlijk figuur! In geen enkele film heeft hij me tot nu toe weten teleurstellen en ook hier is dat wederom niet het geval. Toegegeven, zijn rollen zijn wel altijd hetzelfde maar zijn er daarom niet minder vermakelijk. Ik vind het dan ook altijd schitterend dat hij in eender welke setting de boel kan beginnen slopen. De climax in het amusementspark is dan ook typisch Spencer en is een mooie kers op de taart na gevechten bij de kapper en de wasserij. Zijn vechtscènes blijven dus even amusant als altijd en ook de wisselwerking met Cary Guffey blijft nog altijd vermakelijk om te zien. Sowieso wel een pluspunt dat er niet voor een ander kind is gekozen want Guffey doet dit best wel goed.

Het had op zich slechter kunnen uitdraaien maar toch is dit 2e deel minder als zijn voorganger. Heel het charmante sci-fi sfeertje is grotendeels verdwenen en het einde stelt wat teleur. Gelukkig maken de vele knokpartijen van Spencer veel goed en is de wisselwerking met Guffey geslaagd te noemen.

avatar van Theunissen

In deze film is snotaap Cary Guffey een paar jaar ouder, maar dat wil nog niet zeggen beter genietbaar. Ook deze film moet het weer hebben van Bud Spencer want de rest is het kijken niet waard. Het is inderdaad jeugdsentiment (als we vroeger ergens met de school heengingen dan werd in de bus vaak dit soort films opgezet) deze film maar meer ook niet en hij behoort toch ook wel tot de slechtste Bud Spencer film. Eigenlijk was hij alleen echt leuk in combinatie met Terence Hill. Ik vergeleek ze vaak met de "Laurel en Hardy" van de jaren 80.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Dit vervolg benaderd niet zijn voorganger" De Sheriff ziet ze Vliegen uit 1979", maar is zeker amusant kijkvoer. Gewoon lekker ouderwets knokpartijen kijken met de hamerslag van Spencer. Het verhaal is bagger zoals vaak in dit soort films. Weer bekende gezichten, die in veel Spender / Hill opdraven en wederom klappen krijgen en niet naar de tandarts hoeven om van hun tanden af te komen. Voor mij lekker kijkvoer wat mij niet verveelt.