• 9.369.458 stemmen

A Perfect Ending (2012)

Geregisseerd door: Nicole Conn

Met onder meer: Barbara Niven, Jessica Clark en John Heard

Plot A Perfect Ending

Huisvrouw Rebecca zou gelukkig moeten zijn: ze heeft de beschikking over geld, ze is slim, ze is mooi en de moeder van drie gezonde kinderen. Maar Rebecca heeft een geheim en is de laatste tijd wat depressief. Haar vriendinnen denken dat ze in een midlife crisis zit en ze krijgt het advies om een minnares te nemen. Na wat aarzeling neemt ze een kloek besluit en callgirl Paris belt bij haar aan. Dan begint een onverwachte erotische reis, met als einddoel dat Rebecca ontdekt wat haar werkelijk beweegt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Vanaf 29 maart te koop op dvd (Homescreen)

avatar van mielke

mielke

Al online te bekijken via OML+ en dat tegen een goeie 3 €

Meer dan de moeite waard ! Ik vertel er hier geen details over, want wil niets verklappen....., maar wat een film!

avatar van Flopmop

Flopmop

Heel prachtig!

Barbara Niven heeft ongelofelijk goed gespeeld!

avatar van Gwen80

Gwen80

Deze raakt me niet zo, wel goede muziek.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Een redelijke dramafilm met Barbara Niven en Jessica Clark in de hoofdrol.

De recensies zijn over het algemeen positief. Deze film zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar weet op sommige momenten de gevoelige snaar te raken. Toch vond ik het tempo te traag, maar bewijst Barbara Niven dat je ook op 59-jarige leeftijd nog steeds gezien mag worden! Dit geldt eveneens voor Jessica Clark.

Producente Marina Rice Bader won in 2012 een LA Femme Filmmaker Award.

2,5 *

avatar van Gucci57

Gucci57

Via Netflix gekeken de moeite waard .

Goed gespeeld door Barbara Niven en die laat duidelijk zien dat ook vrouwen van 50+ er nog mogen zijn .

Wat een passie het spatte eraf .

Film wel een beetje traag maar de erotische scènes maakte dit goed

avatar van Theunissen

Na het afgelopen zaterdagavond zien van de Komedie / Horror film "Suburban Gothic (2014)", wilde ik nog een film zien waarin Barbara Niven ook een rol had en toen kwam ik al snel uit op deze RTL4-achtige Drama film, die vooral bedoeld zal zijn voor vrouwen.

In dit verhaal draait het om de welgestelde vrouw Rebecca Westridge (Barbara Niven), die verslaafd is aan perfectie en controle. Samen met haar man Mason (John Heard) en haar drie volwassen kinderen, woont ze in een gigantisch huis. Haar leven lijkt ideaal, maar van binnen is ze diep ongelukkig. Haar liefdesleven hangt aan een zijden draadje, haar man toont weinig tot geen affectie, en ze heeft nog nooit een orgasme gehad. Ze wil passie en romantiek, maar vindt dit niet bij hem. Ze besluit haar geluk dan ook ergens anders te zoeken. Haar vriendinnen stellen voor dat ze met een callgirl afspreekt. Op die manier ontmoet ze Paris (Jessica Clark), een mooie en slimme vrouw die graag tekent en die tevens een escort is. Rebecca spreekt steeds vaker af met Paris en ontdekt een hoop nieuwe gevoelens en passies waar ze al die tijd naar had verlangt. Totdat er onverwachts een einde aan komt.

Kijk je naar de filmposter, dan zal je ongetwijfeld de indruk hebben dat het hier misschien wel om een Drama / Erotiek film gaat, maar dat valt wel reuze me. De film bevat inderdaad een aantal seksscènes en daarbij is ook wat naaktheid (borsten) te zien van Barbara Niven (de blonde vrouw op de filmposter) en Jessica Clark (de zwartharige vrouw op de filmposter), maar deze overheersen het verhaal niet. Het verhaal van een welgestelde en ongelukkige vrouw die haar perfecte leven loslaat voor een verhouding met een callgirl, is namelijk de hoofdlijn in deze film, die ik vooral saai, flauw, clichématig en langdradig (de film duurt bijna twee uur en dat is gewoon te lang in verhouding met de gebeurtenissen) vond. Misschien dat een vrouw (de doelgroep) daar misschien anders over denkt.

Het duurt ook even voordat het verhaal op gang komt en in het eerste uur gebeurt er vrij weinig. Pas na circa 60 minuten (als je dan nog niet in slaap bent gevallen) wordt het wat interessanter als Paris Rebecca (nadat ze van te voren al een aantal keren bij elkaar zijn geweest) begint uit te kleden, waarna je beide vrouwen naakt ziet. Daarbij beft (je ziet er overigens niets van) Paris Rebecca ook tot een hoogtepunt en later in het verhaal doet Rebecca dat ook bij Paris. De vrijscènes tussen de twee vrouwen zijn zeer romantisch en tegen het erotische aan en er is zeker ook sprake van chemie tussen de twee actrices.

Hoewel hoofdrolspeelster Barbara Niven goed speelde en er ook best mooi uitzag (ze was toen bijna 60 jaar oud) vond ik haar rol behoorlijk voorspelbaar en wist je ook al vrij snel (ondanks dat ze een groot geheim met zich meedraagt) wat er met haar zou gebeuren (ze sterft namelijk op het einde aan kanker) en wat ze daarbij doet (zorgt o.a. dat Paris geld krijgt en ook dat haar dochter Jessica hetzelfde aandeel in erfenis krijgt als haar broers). De jonge vrouw Paris was juist het meest interessantere personage en dat mede omdat ze een traumatische ervaring heeft meegemaakt. Naarmate de film vordert kom je erachter wat er zich in haar verleden heeft afgespeeld (o.a. door middel van flashbacks) en waarom ze zich zo schuldig voelt. Zodoende ontdek je haar geheimen en haar verborgen talent.

Hoewel het in deze film vooral draait om Barbara Niven en Jessica Clark, hebben buiten familieleden ook nog wat andere personages een rolletje in het verhaal zoals Morgan Fairchild in de rol van Valentina, die de escort-service "Better Service" runt en één van die escorts is de oudere Sylvie gespeeld door Rebecca Staab, die ongeveer in dezelfde leeftijd is als Rebecca en die ook eigenlijk in eerste instantie gestuurd werd naar Rebecca. Als Sylvie daarna toch naar Rebecca gaat (die dan eigenlijk Paris weer verwacht, omdat die namelijk de eerste keer kwam), zegt ze o.a. tegen Rebecca:

"Ik heb dildo's met riemen. We kunnen het veranderen.. We kunnen een 69 dubbele doen. Uhm, vingers zijn prima, maar ik heb er dan liever twee of drie, geen vuist Ik heb een cyste."

Rebecca hoort het verbaasd en afwijzend aan en zegt daarna tegen Sylvie.

"Uhm, dat gaat niet gebeuren."

Verder hebben ook nog wat vriendinnen van Rebecca een klein rolletje, maar die zijn niet verder noemenswaardig. Ze geven haar wel advies en zeggen dan o.a.:

"Wat jij nodig hebt is een vibrator."

De manier waarop de film in elkaar stak, de artistieke uitstraling en de dialogen, geven aan dat dit wel een film van niveau is. De vreselijke achtergrond muziek die regelmatig aanwezig is, vond ik daarentegen van geen niveau. Als je meer van de Romantiek / Komedie films bent met luchtige grapjes en humor, dan kan je deze film beter overslaan. Ben je wel in voor een verhaal met een diepere laag en heb je een keer een avond niets te doen, dan is "A Perfect Ending" het kijken nog wel waard en zeker als je een vrouw bent.

P.S. ik weet niet of Barbara Niven echt haar borsten heeft laten aanpassen, maar in deze film is dat wel te zien (je ziet dan een litteken op de onderkant van haar borsten) en ze zegt daarover tegen Paris dat het een verjaardagscadeau voor Mason was en dat ze er spijt van heeft dat ze het gedaan heeft.