• 9.369.514 stemmen

Oorsprong: Verenigde Staten / West-Duitsland

Geregisseerd door: Paul Nicholas

Met onder meer: Linda Blair, Sybil Danning en John Vernon

Plot Chained Heat

"What these women did to get into prison is nothing compared to what they'll do to get out."

Een jonge vrouw genaamd Carol krijgt een gevangenisstraf van anderhalf jaar, nadat zij per ongeluk een man ombrengt. De gevangenis waarin zij terecht komt blijkt een ware hel te zijn: gedetineerden misbruiken elkaar en er zijn veel vechtpartijen. Daarnaast zijn de directeur en de bewaarders corrupt. Carol zal nu haar best moeten doen te om overleven.

avatar van ichi

ichi

Women-in-Prison film met Linda Blair, staat op mijn verlanglijstje.

avatar van mikey

mikey

Brute film met een nare verkrachting. De eerste in een lange serie. Niet voor iedereen geschikt. In deel 2 speelt brigitte nielsen, de ex van 'sly'! Latere serie heet: chained heat hell mountain. meen ik

avatar van Waku

Waku

Hoe presteert Blair het toch steeds weer om in goedkope

B films terecht te komen?!

Behoorlijk wrede film.

Matig geacteerd

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Hoe ben je aan deze film gekomen? Ik wil m ook zien.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze Women in Prison-film staat ook op m'n verlanglijstje.

Sybil Danning alleen al...

avatar van Theunissen

Er zijn in de jaren 70 (met name) en 80 veel vrouwengevangenisfilms gemaakt en dit is er eentje van met zeker niet de minste cast in de vorm van Linda Blair, de altijd heerlijke Sybil Danning, John Vernon en Henry Silva.

De opening waarbij een jong meisje dreigt verkracht te worden door een cipier zet gelijk de toon om wat voor een soort gevangenis het gaat. In deze vrouwengevangenis dienen de vrouwen vooral als seks speeltjes (worden o.a. uitgeleend als hoertjes) voor de perverse directeur gespeeld door John Vernon. Voor de mannelijke kijker (ik kan me haast niet voorstellen dat een vrouw een film als deze zal bekijken) is dat natuurlijk mooi meegenomen, want dan valt er meestal veel bloot te bewonderen. En dat is eigenlijk ook het geval (hoewel de hoeveelheid wat tegenvalt), want na circa 8 minuten begint een fraaie melkachtige roodharige jonge vrouw (gespeeld door Monique Gabrielle) te strippen (ze laat daarbij alles zien) voor de directeur die zit te filmen vanuit bad.

Behalve de perverse directeur en zijn hulpjes Captain Taylor (gespeeld door Stella Stevens) en Boots (gespeeld door Kendal Kaldwell) kunnen de meiden het zelf onderling ook niet altijd goed met elkaar vinden (o.a. Sybil Danning zorgt vaak voor problemen), wat soms zelfs dodelijk afloopt (o.a. voor een donkere gevangene, die het sowieso vaak moeten ontgelden en soms ook "nigger" worden genoemd. Ze slaan overigens wel hard terug). Het flauwe verhaal (draait met name om de ietwat mollige Linda Blair die zelf ook bloot te bewonderen is, tijdens de douche scene waarbij Sybil Danning haar wast ), ze is er overigens niet van gediend) stelt natuurlijk weinig voor (zoals gewoonlijk in dit soort films), maar de uitvoering is redelijk en dat komt natuurlijk vooral door het bloot wat te bewonderen is waarvan ook een aantal fraaie vrouwen. Zo is natuurlijk Sybil Danning weer bloot te bewonderen (wat altijd een genot is om te zien), maar ook de melkkleurige Sharon Hughes (met een flinke bos rode haren op haar hoofd en niet tussen de benen ) mocht er bloot wezen tijdens de bad scene met de directeur (hierbij werd hij ook vermoordt door Captain Taylor en Boots).

Uiteraard komen de meiden op het einde van de film massaal in opstand en nemen ze dodelijk wraak op o.a. Captain Taylor (wordt van het dak gegooid door Linda Blair) en Boots (wordt vermoordt). Aangezien ze ook bewijsmateriaal hebben (de moord op de directeur is namelijk door toeval opgenomen), overhandigen ze die aan de politie.

Leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet en echt bijzonder is deze vrouwengevangenisfilm eigenlijk ook weer niet.

avatar van Fransman

Fransman

Weer een mooie bespreking Theunissen, weten we tenminste wat voor vlees we in de kuip hebben

avatar van goongumpa

goongumpa

Linda komt terecht in een vrouwengevangenis waar de geïnterneerden bloedserieuze discussies houden over welke soap beter is: General Hospital, All My Children of toch The Young and the Restless? Aaarrgh, de hel!

In deze bajes wordt de plak gezwaaid door een doortrapte gevangenisdirecteur – toevallig ook directeur van Ferris Bueller’s school – die pornoflicks draait in een jacuzzi met bevallige gedetineerden, alvorens pure coca te snuiven uit het zegeltje. Zijn handlangers zijn zo mogelijk nog erger: ze draaien hun hand niet om voor een verkrachtingkje of moordje hier en daar. Onder de gevangen zijn er ook strubbelingen: zo is er het kamp van de sigaren rokende drug-kingpin Sybil Danning, maar ook de bende van de sisters, geleid door Tamara 'Cleopatra Jones' Dobson. Linda’s missie is om de kibbelende bendes te verenigen en samen het corrupte regime neer te halen!

Chained Heat zou ik niet bij de absolute top van het WIP-genre rekenen – dan denk ik toch eerder aan enkele Pam Grier en Meiko Kaji-films uit de 70’s – maar is zeker niet slecht. De film heeft een zeer goede cast, genoeg naakt, geweld en andere sleaze om iedere geperverteerde cinefiel anderhalf uur te vermaken.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Eigenlijk is de enige reden dat ik deze heb bekeken om te zien hoe Linda Blair het zou doen in een women in prison film en uiteraard omdat deze in een bepaalde challenge past. Blair speelt zelf een redelijk brave rol in tegenstelling tot haar medegevangenen die tough bitches zijn. Het verhaal stelt niet veel voor, maar deze film moet het vooral hebben van geweld en vrouwelijk naakt. Het geweld is redelijk kort maar wel krachtig. Het naakt valt op zich een beetje tegen, niet zo erg veel en vrij kort op die algemene douchescène na. Vermakelijk maar niet meteen voor herhaling vatbaar.