• 9.371.038 stemmen

Vampyres (1974)

Horror / Erotiek | 87 minuten / 84 minuten (gecensureerd) / 82 minuten (R-rated version)

Genre: Horror / Erotiek

Speelduur: 87 minuten / 84 minuten (gecensureerd) / 82 minuten (R-rated version)

Alternatieve titels: Blood Hunger / Vampyres, Daughters of Dracula / Satan's Daughters / Vampyre Orgy / Daughters of Dracula / Vampyres: Daughters of Darkness

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Spanje

Geregisseerd door: José Ramón Larraz

Met onder meer: Marianne Morris, Anulka Dziubinska en Murray Brown

Plot Vampyres

"They shared the pleasures of the flesh, and the horrors of the grave!"

Twee mooie lesbische vampieren leven in een luxe leventje in een groot huis, waar ze mannen heen lokken om hun lusten te bevredigen en voor hun bloed. Wanneer één van de dames verliefd wordt op een potentieel slachtoffer besluit hij te blijven.

avatar van ichi

ichi

Dit schijnt een erg sexy en sfeervolle chick flick te zijn. Veel goeie dingen over gelezen.

avatar van FisherKing

FisherKing

Erotische Vampire film , vandaar die goeie dingen

avatar van as

as

best mooi al die tieten op je scherm maar geil wordt je er niet van. Wel bij vlagen een mooi decadent en barok sfeertje met mooie leading ladies.

avatar van Friac

Friac

Ze mogen hun cultklassiekers houden wat mij betreft. Deze film was echt niet goed, en laat je vooral denken dat het nieuwsgierige bioscooppubliek uit die tijd al blij genoeg was wanneer er wat horror met erotiek vermengd werd. Of het an sich een goede film was doet er niet veel toe, naakte vrouwen en enkele makke vrijscènes volstonden blijkbaar.

Het tempo van deze film ligt tergend traag, ik heb me er echt moeten doorworstelen en heb enkele keren overwogen om vooruit te beginnen spoelen. De acteurs spelen ook erg slecht vond ik, al zal deze indruk voor een deel wel versterkt zijn door de onnodige dubbing.

Erotische spanning zat er ook niet meteen in, en spanning die we bij een goede horrorfilm mogen verwachten al helemaal niet.

Het verhaal is veel te mager en je voelt dat de regisseur het allemaal zo lang mogelijk probeert te rekken, om te eindigen met een flets en clichématig einde.

Enige pluspuntjes waren het huis waarin de vampieren verbleven (heerlijk creepy herenhuis, exterieur werd ook gebruikt bij The Rocky Horror Picture Show), met vooral het heerlijke schuine dreigende shot van het zwarte silhouet van het huis tegen het zonlicht, en enkele sfeervolle en mooi gekadreerde shots. Deze paar positieve zaken houden de film weg van een barslechte 1*, al blijft hij wel steken op een bijna net zo slechte 1,5*. Te mijden.

avatar van PascaL

PascaL

as schreef:

maar meer ook nie x)

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Cool vampierenfilmpje.

Engels stadje heeft nogal wat verkeersongelukken waarbij de bestuurders naakt achter het stuur zitten. Blijken twee lesbische vampieren in het kasteel te huizen die mannen meelokken voor de sex en vervolgens hun bloed te drinken....eigenlijk is hier dus sprake van biseksuele vampiers!

Beetje horror, beetje sex, lekker tempo en met name Marianne Morris mag er wezen!

avatar van Insignificance

Insignificance

Dacht met een soort exploitatiefilmpje van doen te hebben met lesbische vampieren die bij het minste of geringste de kleren uittrekken en het elkaar naar de zin maken, om er daarna eens flink de tanden in te zetten. Dat gebeurt ook wel, al hebben de dames niet van die vlijmscherpe slagtanden. Meer likken en zuigen aan wonden dus. Maar het filmpje krijgt meer voor elkaar dan dat alleen. Zowel het mysterie als de karakters blijven verrassend genoeg fier overeind door niet teveel prijs te geven, er is altijd wel een kleine hoeveelheid dreiging en met het kasteel en de omgeving heeft het een locatie te pakken die het een eigenaardig, sinister sfeertje meegeeft. Boeiend van start tot finish.

avatar van Fransman

Fransman

Helemaal eens met wendyvortex en Insignificance. Heb genoten en me geen moment verveeld. Met zo'n huis en twee van die dames heb je geen verhaal meer nodig. Dat huis, Oakley Court, is nu een hotel, ligt vlak bij Windsor en aan de Theems. De omgeving is prachtig en voor 250 euro per nacht weet je alles. Maar na het zien van deze film zou ik er geen oog meer dicht doen.

Heb me lekker laten meeslepen. Genoeg seks en bloed en gore. Heb me vermaakt met die lul in de caravan die voor iedere vreemde gebeurtenis een logische verklaring wist te vinden. Hij had beter naar zijn vrouw moeten luisteren. Overigens, zeer zorgvuldig gemaakt. Alle details kloppen en de interieurs zijn prachtig (veel jugendstil). De dames zijn trouwens ook prachtig en laten genoeg zien om je daarvan te overtuigen. Vooral Marianne Morris is een stuk, met twee prachtige borsten. Veel films heeft ze niet gemaakt. In 1976 hield ze het voor gezien.

Misschien moest ik toch maar een paar nachtjes boeken. Haar geest schijnt daar nog rond te waren. Neem ik wel een crucifix mee...

avatar van scorsese

Matige film over twee lesbische vampieren die in een groot kasteel wonen. Deze erotische horrorfilm heeft maar weinig te bieden. Spannend wordt het nergens en het is vooral veel te traag allemaal. Hier en daar wel sfeervol en de naakte dames en mooie locatie maken dit nog net 2.5 sterren waard.

avatar van mikey

mikey

Verhaal lijkt ergens op de nieuwe film Grave (of Raw) omdat daarin ook verkeersongelukken zitten die iets te maken hebben met vampirische gebeurtenissen. Zijn de dames in Grave wat interessanter maar minder rondborstig dan hier.De donkere vampier is nogal een weirdo, de blonde is wel appetijtelijk. Helaas zit hier geen spanningsopbouw in en de horror is nogal van kinderlijk nivoo. Dat telkens dezelfde camerastand,punten worden gebruikt, getuigt van bloedeloze creativiteit. De lelijke overacting tijdens de erotiek nekt alsnog de film. Zet je tanden liever in wat anders.

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Een verhaal over lesbische vampieren triggert wel mijn aandacht maar op vlak van lesbische erotiek valt deze toch behoorlijk tegen. De openingsscène is erg erotisch ja, maar dan had ik dus het beste op dat vlak al gezien. Nog andere positieve elementen zijn de setting en de duistere sfeer, de dames zijn wel mooi met en zonder kleren aan al had ik liever wat meer van de dame met de korte haren gezien. En tot mijn verrassing waren de gore scènes eigenlijk best wel goed, explicieter dan verwacht. Daar tegenover staat echter een zwak script dat zich nogal tergend traag voortsleept. Het is duidelijk dat de regisseur moeite had om de 90 minuten vol te krijgen dus krijgen we een subplotje met een reizend koppeltje die eigenlijk pas naar het einde toe enige belang krijgt naar het geheel toe. Niet al te best acteerwerk, slappe dialogen, trage bewegingen want ze zouden anders wel eens de tijd niet vol kunnen krijgen. En waarom zijn de prooien mannen, het zijn verdorie lesbische vampieren! Toch nog een kleine voldoende omwille van de positieve punten. Fransman willen wij anders eens een trip maken naar daar, lijkt me boeiender dan deze film opnieuw te bekijken haha

avatar van Fransman

Fransman

Lijkt me een goed plan alexspyforever, die trip dan. Zorg jij er dan voor dat die dames er ook logeren....

avatar van Rickyman

Rickyman

Lijkt me best geinig inderdaad, een paar nachtjes in dat kasteeltje...

Maar erg mooi filmpje en die traagheid paste er prima bij.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Nothing's too good to be true, it's just that life is too short.”

Dit is denk ik een primeur van mij hier op ‘MovieMeter’ want tot zoverre ik mij kan heugen is dit de eerste film die ik gezien heb waar de ‘Erotiek’ genre aangekoppeld is. Normaal gesproken liggen deze films mij nooit heel erg maar aangezien ‘De 70s challenge’ nu gaande is en deze film toch aardig wat thema’s kan raken heb ik hem mee genomen. En eens moet de eerste keer zijn want tot zoverre is het me niet zozeer tegen gevallen, het was wel vermakelijk maar ik weet wel dat ik ze niet veel ga zien, misschien in de toekomst: wie weet.

Ik moest wennen maar had wel een totaal andere film voor mij. De film start overigens best leuk en gaat gelijk van start, hoe de film startte beloofde veel goeds, wellicht een moordend tempo ( ) en daarbij natuurlijk het nodige naakt. Ik had ergens wel verwacht dat de dames bij het minste geringste uit de kleren gingen, en dat bleek wel het geval te zijn. Nou, mij hoor je daar niet over klagen omdat het prachtige dames waren waar ik toch wel de nodige horror mis, wat gelukkig iets later in de film wat meer in de film voor kwam. Zo vond ik het wel erg gaaf hoe die beste man al leidend op het bed lag en daarna nog even na gestoken werd, waarna de dames zijn bloed willen hebben. Daarna nog een gelokte man in de kelder die brutaal werd gestoken nadat hij was gelokt en op het einde de vrouw uit de caravan die neergestoken werd, waarbij haar armen door één werd vastgehouden en de andere pakte het mes.

Marianne Morris en Anulka Dziubinska speelden beiden leuke rollen als de twee vampiers en beiden erg knappe dames (voor die tijd natuurlijk). Ook de rest van de cast deed het aardig, alleen sprong men er niet zo goed uit als de twee dames die er blijkbaar ook wel zin in hadden.

Toch ben ik van mening dat de film op veel vlakken echt heel veel beter kon. Na een kleine twintig minuten begon ik namelijk wat in te kakken en werd de film steeds minder boeiend. De seks scenes had ik wel gezien maar nou vond ik het eens tijd voor meer horror. In deze setting had ‘José Ramón Larraz’ veel meer uit kunnen halen. Deze oud Engelse kerk (leek het wel) bracht een mooie en vooral een heel duistere sfeer met zich mee. Prachtig voor een film als dit maar doe er dan ook wat mee want voor mijn gevoel waren de laatste dertig minuten pas echt boeiend om te zien.

Daardoor viel het verhaal wel weg en vond ik de zit (zelfs met nog geen anderhalf uur) erg langdradig worden. Dit was wel spijtig omdat er meer uit gehaald kon worden (wat ik al zei) en dat had de film in mijn ogen een positievere boost gegeven dat ik er ook meer van kon genieten. Nu was het meer worstelen om door de film te komen. Het verhaal was matig, en acteerwerk was wel aan de slappe kant. Maar wanneer de vampiers aan het werk gingen, gingen ze ook goed te werk en daar kon ik wel van genieten.

avatar van VanRippestein

VanRippestein

Erg sferische film over 2 vampierchicks. Ja euhh, eigenlijk is alles al gezegd. Het is een lekker lome film met dromerige beelden, heel europees allemaal.

avatar van Film Pegasus

Uit een tijd waarin erotiek nog een weg vond in ruwe B-films. Een film over vampieren was sowieso iets voor volwassenen, zodat het ook geen probleem was om er het nodige naakt bij te sleuren. We zijn ondertussen al wel wat gewoon en veel shockerend is dit ook niet. Vampyres is een b-film met een laag budget en onbekende gezichten. Maar de sfeer zit wel goed in een mix tussen een dromerige mist en barok gothiek. Met passende muziek. Niet dat het ineens een sterke film is, maar het maakt wel veel goed.

avatar van shrink

shrink

Aardige erotisch filmpje. De hoofrolspeelster is een hele mooie dame. Verhaal was ook wel aardig. Prima vermaakt.

avatar van Theunissen

Na een week op vakantie te zijn geweest in Normandië (heel veel gezien m.b.t. D-Day) is dit weer mijn eerste film die ik gezien heb en deze Horror / Erotiek film heb ik gekeken vanwege de "Horrorfilm Challenge". Deze film lag ook al een jaar bij mij op de plank (sinds de vorige "Horrorfilm Challenge") en leek me wel leuk om mee te starten.

Fran (Marianne Morris) en Miriam (Anulka Dziubinska) zijn twee bloedmooie vrouwen, die door liften langs de weg mannen meelokken naar hun riante oude kasteel. Hier worden de mannen verleid en geconsumeerd: de vrouwen zijn namelijk bloeddorstige vampiers!

De film opent opzicht best aardig, want na circa 17 seconden krijg je al Fran en Miriam naakt te zien in bed, die dan met elkaar vrijen (zoenen). Dan gaat opeens de deur open en schiet iemand ze op onverklaarbare wijze dood. Daarna begint eigenlijk ook pas de film en maken we snel kennis met de andere drie hoofdrolspelers, namelijk met de reiziger Ted (Murray Brown) die incheckt in een hotel en het jonge stel John (Brian Deacon) en Harriet (Sally Faulkner), die besluiten te gaan kamperen met hun caravan in de buurt van het kasteel. Als het stel onderweg is naar hun campingplaats, zien ze ook de twee bloedmooie vrouwen liften langs de weg, waarbij Miriam zich verstopt heeft in het bos achter een boom en waarbij er door het stel gezegd wordt:

John: Did you see that woman?
Harriet: There were two.
John: l only saw one.
Harriet: Yeah, there was another one. She was hiding behind the trees.
John: Really?
Harriet: Sure, she was hiding.
John: Perhaps you're seeing things.
Harriet: No. I'm sure.

Naarmate het verhaal vordert, begint Harriet te merken dat er vreemde dingen gebeuren in en rond het kasteel. Als ze namelijk aankomen en gaan slapen (dan droomt Harriet ook over de twee vrouwen), ziet Harriet in de nacht tijdens een regenbui lichten in het kasteel en wordt ze opgeschrikt door iemand die in de caravan kijkt. Als John op onderzoek gaat, vindt hij niets en denkt hij dat ze het verbeeld heeft. In de ochtend erna ziet Harriet vanuit de caravan de twee vrouwen lopen en als ze later zelf op onderzoek gaat in het kasteel, vindt ze Fran slapend in de wijnkelder op klaarlichte dag en verstopt de eveneens slapende Miriam zich in de wijnkelder voor haar.

Ondertussen pikt Ted na circa 14 minuten de liftende Fran op langs de weg en brengt haar dan naar het kasteel. Ze nodigt hem uit om binnen te komen, waar ze dan samen wijn drinken (dat wordt overigens zeer veel gedaan in de film), praten (Ted stelt namelijk veel vragen) en met elkaar vrijen / neuken en daarbij krijg je wederom Fran (of beter gezegd Marianne Morris) naakt te zien na circa 23 minuten. Ted blijft ook slapen en als hij in de ochtend wakker wordt, merkt hij dat zijn horloge is gestopt, dat hij een snee in zijn arm heeft door een gebroken wijnglas en dat hij zich erg moe voelt. Oftewel Fran zuigt langzaam het leven uit hem.

Er zijn ook nog een paar andere mannen, zoals de jonge man Rupert (Karl Lanchbury) en een wijnexpert (Michael Byrne), die de twee liftende vrouwen oppikken en met hen loopt het altijd slecht af. De film is noch eng, noch sexy, noch intrigerend en het verhaal is saai, zeer oncreatief, oninteressant en het ontbreekt ook van enige logica. Zo vraag je je af waarom Ted, John en Harriet eigenlijk in het verhaal zitten, want ze worden totaal niet uitgediept en ze hebben ook geen connectie met de twee lesbische vampieren. De enige connectie die Ted heeft met hen, is dat hij regelmatig vrijt / neukt met Fran. Dat de twee vrouwen lesbisch zijn, krijg je dus gelijk al te zien in de eerste minuut en dat ze vampieren zijn, kom je na circa 60 minuten te weten als Ted bewusteloos in bed ligt en Fran dan aan de gesneden arm van Ted begint te likken en te zuigen, als Miriam dan ook de slaapkamer binnenkomt, begint zij ook aan de gesneden arm te likken en te zuigen.

Na circa 80 minuten volgt dan de achterlijke ontknoping van het verhaal, waarbij de doodvermoeide Ted het kasteel verlaat en hulp vraagt bij John en Harriet (die hebben hem ook al eens eerder geholpen met de snede in zijn arm). Als John dan de auto gaat starten, wordt hij gepakt door Fran en Miriam die hem doodbijten. Als Harriet daarna John dood in de auto aantreft, schreeuwt ze en wordt ze door Fran en Miriam meegenomen naar het kasteel, waar ze haar uitkleden (geen idee waarom ze dat deden, maar ik vond het niet erg ) en daarna snijden ze haar keel door. Fran en Miriam slaan dan op de vlucht en Ted strompelt naar zijn auto.

Na circa 86 minuten staat er opeens een man, (Gerald Case), naast de auto, die tegen Ted (die inslaap was gevallen) zegt:

"Hey there! Hey! Listen! This is private property, and you shouldn't be parked here. Now, come on. wake up! Be thankful I don't run you in. Drinking and trespass. And next time, go and drinkyour wine
somewhere else.
"

De man heeft ook een ouder Amerikaans stel (Elliott Sullivan en Bessie Love) bij zich, aan wie hij het kasteel wilt verkopen en tegen hen zegt de man dan:

Man: The price being asked for the house is cheap, for the amount of land it stands on.
Stel (Man): Is there any truth in the legend they tell about this old house?
Man: Well, it seems that some years ago the bodies of two young, unidentified women were found.
Man: A sad story that hasn't helped selling the house.
Man: The murderer always returns to the scene of his crime, while the ghosts of these two poor women haunt the building.
Stel (Man): Look. my wife and I would be thrilled at the idea of having a ghost in the place.
Stel (Vrouw): Oh, darling, isn't that fascinating? We just can't miss this opportunity.

Daarna rijdt Ted weg en is de film na circa 88 minuten afgelopen en heb je zoiets van "waar heb ik naar zitten te kijken?".

"Vampyres" is namelijk een volkomen onopvallende en chaotische film (wie heeft nu de twee lesbische vrouwen vermoord in het begin? Waarom zijn ze vampieren geworden? Waarom hebben ze het op mannen voorzien terwijl ze lesbisch zijn? Waarom heeft Fran niet Ted gedood zoals ze dat met alle andere mannen doen? En waarom stoppen de horloges van de mannen spontaan?), waarin ook slecht geacteerd wordt. Zo hebben Marianne Morris (als Fran) en Anulka Dziubinska (als Miriam) geen chemie met elkaar en lijken ze eerder vreemden van elkaar dan geliefden en hetzelfde geldt min of meer voor Sally Faulkner (als Harriet) en Brian Deacon (als John).

De enige reden waarom deze film is gemaakt, zijn de seksscènes, maar zelfs die zijn op geen enkele manier opmerkelijk. Zo zie je o.a. een lesbische douchescène, zie je Ted regelmatig vrijen / neuken met Fran en ook heeft hij een keer een trio met Fran en Miriam (die het dan vooral met elkaar doen) en zie je John een keer vrijen met Harriet. Het enige positieve aan deze film is dat de drie vrouwelijke hoofdrolspelers mooie vrouwen zijn en dat ze regelmatig uit de kleren gaan en vooral de opvallende rondborstige Marianne Morris. Sally Faulkner zien we helaas maar slechts twee keren naakt (één keer als ze na circa 77 minuten gaat vrijen met John in de caravan en één keer na circa 84 minuten als ze door Fran en Miriam wordt uitgekleed) en dat is best jammer, want ze had leuke borsten.

Al met al is "Vampyres" gewoon een draak van een Horror / Erotiek film, waarbij het vooral om de seks en het bloedvergieten draait en het verhaal ondergeschikt is.