• 9.373.809 stemmen

Geregisseerd door: Stacie Passon

Met onder meer: Robin Weigert, Maggie Siff en Johnathan Tchaikovsky

Plot Concussion

"Wife. Mother. Escort."

De lesbische Abby (Robin Weigert) besluit dat ze het niet meer kan. Haar leven kan niet alleen meer bestaan uit haar huis, de kinderen en de vrouw. Ze heeft meer nodig in haar leven. Overdag als de kinderen op school zitten wordt ze Eleanor, een prostituee voor vrouwen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Fransman

Fransman

Concussion (schok, botsing, hersenschudding) is geloof ik een hit in Amerika. Hier kennelijk nog niet. Krijgt op IMDb ook niet echt de handen op elkaar. Het is een zg. Indie-film, (independent production) die uit het Hollywood vaarwater wil blijven en dus meer ideeën en creativiteit, eigenheid in de Amerikaanse film wil brengen. Vaak valt dat tegen. Want zowel regisseurs, acteurs als het publiek zijn 'opgevoed' door Hollywood, dus zoveel verschilt het vaak niet.

In dit geval gaat het om een 42-jarige huisvrouw die vastzit in een uitgeblust huwelijk, met kinderen, de supermarkt, vriendinnen en andere dagelijkse beslommeringen. Ze besluit wat leven in de brouwerij van haar ontbrekende seksleven te brengen door zich als callgirl c.q. escort te verhuren. Waar hebben we dat meer gezien? Inderdaad, talloze keren. Alleen in dit geval gaat het om een lesbische vrouw, getrouwd met een vrouw, die haar diensten beschikbaar stelt aan onvervulde lesbische vrouwen. Nou, dat vinden die Amerikanen natuurlijk wel wat. Vooral de mannelijke Amerikanen, vermoed ik.

Het levert allemaal een heel erg Amerikaanse film op, met veel fitness en wat 'Seks-in-the-City'-trekjes. Over de precieze beweegredenen van Abby (Robin Weigert) verkeren we vaak in het ongewisse. Waardoor haar huwelijk nu precies zo is uitgeblust horen we niet. Waarom ze niet gewoon weggaat en een nieuwe partner zoekt, god mag het weten. Een heel appartement verbouwen en inrichten en vervolgens als prostituee gaan werken lijkt me niet de meest voor de hand liggende oplossing. Maar goed, zonder dat heb je geen film.

Die gaat dan ook voor een groot deel over deze seksuele ontmoetingen. De Amerikanen vinden die nogal expliciet, begreep ik. Nou, dat valt nogal mee. Maar Amerikanen zijn nu eenmaal niet veel gewend en vinden het al gauw ver gaan. Erg erotisch is het allemaal niet en of Abby er erg blij van wordt, je krijgt niet die indruk Robin Weigert kijkt af en toe heel erg vermoeid. Aan het einde is Abby nog net zo ver als in het begin. Want ook qua moraal is het een gewone Amerikaanse film. Indie film of niet..

avatar van gauke

gauke

Een intrigerend en boeiend verhaal over een midlifecrisis binnen een relatie (wat de oorzaak daarvan ook is) waarbij het paar in kwestie toevallig lesbisch is. Het gevoel van onzekerheid is de kracht van deze film, het script begint dramatisch, maar lijkt op een gegeven moment te verzanden in een soort vage zelfgenoegzaamheid. De personages hadden meer uitgediept mogen worden. Robin Weigert speelt een sterke, rauwe en uitgebalanceerde rol; de seksscènes zijn erotisch maar geen moment expliciet.

avatar van Noodless

Noodless

Interessant verhaal over een midlifecrisis binnen een lesbische relatie waarbij de plot zich langzaam ontplooit van drama naar een soort seksuele voldoening zonder al te veel gevolgen.
De hoofdrolspeelster Robin Weigert weet haar rol goed te brengen. Het verhaal biedt erotiek, maar verwacht geen expliciete seksscènes. De oorzaak van de problemen in hun relatie vond ik wel duidelijk, want meermaals werd het egoïsme van haar partner aangekaart. 6/10

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Leuke invalshoek wordt in deze film belicht, maar het kost wel moeite om de aandacht erbij te houden. Meermaals werd ik afgeleid daar andere factoren wat bij een goeie film niet voorkomt.