• 9.369.514 stemmen

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Robert M. Young

Met onder meer: Edward James Olmos, María Conchita Alonso en Arie Verveen

Plot Caught

De dakloze Ier Nick weet niet wat hij meemaakt, als de visboer Joe hem aanbiedt bij hem in te trekken. Joe's vrouw Betty is bereid heel wat meer te bieden dan alleen kost en inwoning.

renske

Was een aantal jaren geleden op tv. Heb maanden gezocht naar de titel, uiteindelijk gevonden op IMDb via het specialistische zoeken op allerlei trefwoorden zoals 'Jersey' want het speelt zich af aan de overkant van New York, en 'fish' want het speelt zich grotendeels af in een viswinkel. Ik heb destijds het begin gemist van de film maar ik heb toch gestemd hoor. De sfeer van de film vond ik namelijk geweldig. Die klopte helemaal. Ik zat er helemaal in. Wat een vaag gelul maar zo is het toch. Het verhaal kan ik me niet herinneren. Overspel enzo en de befaamde vreemdeling.

avatar van hugohei

hugohei

De postbode belt weer twee keer aan - maar nu bij de visboer.

En de postbode heet Arie. Arie Verveen.

renske

Niet gezien, Hugohei? Arie Verveen schijnt trouwens Iers te zijn, ondanks de vertrouwde naam. Heb het opgezocht op IMDb, maar heel veel info was er niet. Dan moeten wij Nederlanders maar opscheppen met Krabbé, De Lint of Janssen.

renske

Ondanks dat de meeste acteurs erg goed spelen, viel de film me tegen bij herziening. Caught duurt te lang, heeft te veel onnodige close-ups en de 'verteller' heeft meer voice-over dan tekst en wordt daarmee een soort Sly Stallone (maar dan zonder spieren). 'Verteller' dus tussen aanhalingstekens want de voice-over is wel zó karig dat ze 'm net zo goed hadden kunnen weglaten. Hij is een tamelijk nietszeggend personage: wat duidelijk wordt is dat hij hard werkt en dat hij, ondanks dat het vlees zwak is, een aardige jongen is.

Betty is degene met het grootste conflict. Het is moeilijk om me tot haar te verhouden omdat ze enigszins wordt neergezet als iemand die zichzelf te belangrijk vindt voor een wisvinkel. Maar haar man (hoe sympathiek hij dan ook doet tegen de vreemdeling - maar ja, mannen onder mekaar, wat wil je) licht haar steeds wel erg laat in over zijn plannen. Wat ontzettend macho is dat, zeg. Geen wonder dat ze niet echt gelukkig is bij hem.

De aantrekkingskracht tussen Betty en Nick is dan ook volkomen begrijpelijk. De zoon, Danny, is fijn duivels, donker, onvoorspelbaar. Het einde is raar.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Ik vond dit zeker een verrassend goede ero-thriller. Werd ook redelijk hoog gewaardeerd in de gids.

De close-ups (met name die van Maria Conchita Alonso, om uit te beelden hoe oud zij eigenlijk al is) vond ik juist iets toevoegen. Mooi camerawerk van de man die ook de cinematografie deed bij "Heavy" van James Mangold.

Steven Schub als zoon Danny speelde lekker gemeen, erg goed.

Verder hangt er een lekker sfeertje rond de film. 4*

avatar van nachtschade

nachtschade

Als drama vrij aardig, als thriller ronduit matig, met een uitermate teleurstellend einde.

avatar van 606

Vond het nog niet zo slecht en het einde vond ik juist best aardig.

Mooi opbouwend verhaal, en goed acteerwerk.

Sfeer was ook redelijk zelfs.

avatar van centurion81

centurion81

• 2066 berichten
  • 1986 stemmen

Aardige film, verveelde niet en er was de hele tijd wel een soort spanning waarvan je op ontlading wachtte...Acteurs deden het aardig, ik kon me wel in ze inleven. Als er niets beters op is zul je je naar mijn mening geen buil vallen aan deze film!

avatar van marloespsv7

marloespsv7

Begin was wel leuk, maar daarna was alles zo voorspelbaar!

En het einde vond ik heel slecht.

avatar van gauke

gauke

Een combinatie van een somber en intrigerend psychologisch en emotioneel (oedipus) familie(melo)drama met onder meer de ingrediënten rivaliteit, jaloezie en erotiek. De cast speelde goed. Jammer dat de personage Joe wat onderbelicht bleef (had meer speeltijd mogen hebben).