500 MPH Storm (2013)
Geregisseerd door: Daniel Lusko
Met onder meer: Michael Beach, Casper Van Dien en Bryan Head
Gesproken taal: Duits en Engels
Plot 500 MPH Storm
"A tornado is 100 mph. A hurricane is 150. This is something else!"
Een experiment in energie gaat helemaal mis. Daardoor razen verschillende gevaarlijke orkanen door Noord-Amerika. Een leraar die les geeft in wetenschap moet zijn familie in veiligheid stellen, voordat de orkanen op elkaars pad komen en samen één worden. Als dat gebeurt, zal heel Amerika verwoest worden...
Nathan Sims
Johnny Sims
Specialist Tudor
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11900 berichten
Na nog geen half uur uitgezet. Ik kan heel veel hebben van The Asylum - meer dan de meesten volgens mij - maar ik ben dit soort films ondertussen meer dan zat. Jammer omdat The Asylum met films als Hold Your Breath wel degelijk kwaliteit kunnen leveren.
Mr. Chiel
En gaat weer eens een wetenschappelijk experiment mis waardoor er een grote storm ontstaat. Voor het originele verhaal hoef je dus niet te kijken, Vermakelijk, veel natuurgeweld, best aardige effecten. Kan slechter. Een zes.
tramplingman
Wil deze film groeperen onder genre humor want je kan deze film gewoonweg niet serieus nemen. Special effects zijn zo speciaal dat ze volledig de plank mis slaan. Bij elke tornado zie je bijna dezelfde stukken hout (in de vorm van lucifers) ronddraaien. De tornado volgt de hoofdrolspelers op de voet ongeacht welke richting ze met de auto rijden. Mooi is wel dat tijdens de ontsnapping aan de tornado het wegdek plots verandert van een betonnen B-weg in een geasfalteerde 2-baans autoweg.
Kortom de actie is ver te zoeken maar het humorgehalte is vrij hoog. Wat te denken van het feit dat ze ontsnapt zijn aan de tornado en gevlucht zijn naar hoger gelegen gebied maar dat ze de nacht doorbrengen in de auto i.v.m. gevaar van wilde dieren, slangen e.d. maar dat ze dan wel met geopende autoramen slapen......
Wilde de film na een kleine 15 minuten al afzetten maar heb de film toch uitgekeken. En jawel, buikpijn van het lachen om de meest knullige taferelen en situaties die je maar kunt verzinnen.
Een 0,5 voor de actie.
angryflirt
Wat moet je hier nog op zeggen, Ik heb hem tenenkrommend af zitten kijken, wat een trieste film is dit. Ik dacht dat sharknado 1 van de dieptepunten was maar deze doet het ook niet slecht. Snel vergeten deze film.
Moviestar1979
Wederom een rampenfilm van The Asylum met de nadruk op "Ramp."
En dan te bedenken dat er kijkers zijn die de special effects geweldig vinden.
Bijna alles wat je kunt bedenken is wel slecht aan deze film.
Het verhaal, de special effects en de acteerprestaties.
Op sommige momenten lijkt het alsof Casper Van Dien, Sarah Lieving en Bryan Head hun lachen niet kunnen inhouden.
Nee, een schande voor de liefhebbers van rampenfilms.
1,0 *
xxERWINxx
Vandaag bekeken, snap de negatieve commentaren hier niet, want de film is best goed.
Vanaf begin tot eind spanning en dan denk je dat het afgelopen is maar dan moet het ergste nog komen. Mooie beelden ook van de storm zelf en een familie dat moet zien te overleven.
Al met al zeer aardig, deze film doet me denken aan twister en de nieuwe film uit 2014 '' into the storm'' ! TOP
Mr. Chiel
Eens. Prima film!
Moviestar1979
Tja, smaken verschillen en iedereen mag een persoonlijke mening hebben.
Als ik echter naar de rating op IMDB ga kijken, dan snap ik de slechte recensies juist wel.
Ik kan ze niet anders dan gelijk geven.
Petina
Wat een ongelofelijke K*Tfilm was dit. Echt tenenkrommend geacteerd, vooral dat vervelende zoontje, dad, dad, mom, mom.
Maar ja, dat had ik kunnen weten van de Asylum. Ik ga geen film van deze club meer kijken.
Zonde van mijn tijd.
Rasputin
Wat een slechte film. slecht geacteerd, slechte effecten, b.v. auto rijd in de regen en heeft geen wissers aan, zonde van het geld om zo een film te maken, zonde van de tijd om er naar te kijken.
The Eagle
Diep droevige onzin met knullig acteerwerk; het leek meer een opgezegd lesje met pruleffecten.
Tuckson
Ook ik heb hem niet afgekeken. Ik ben niet zo van de zeurderigheid wat kwaliteit van effecten en zo betreft, kan best wat hebben. Maar toch.... en zijn grenzen van wat acceptabel is. Die worden in deze film ruimschoots overtreden. De effecten zijn zo vreselijk nep dat het gewoon niet meer te negeren is. Nog los van een beroerde verhaallijn waar veel te grote stappen in worden gemaakt, onlogische dialogen en gewoon camerawerk wat nergens op slaat.
Phantasm
Niet echt goed en niet echt slecht, leuk om een keer gezien te hebben.
Nagelbijtend heb ik deze rampenfilm van de eerste minuut tot de laatste minuut zitten te kijken. Man man man wat was deze film boeiend en spannend en wat zag het er ook allemaal realistisch echt uit. Zelfs dertien in een dozijn acteur Casper Van Dien (vooral bekend vanwege zijn rol in de film "Starship Troopers (1997)" tilt deze rampenfilm naar een hoger niveau en speelt overtuigend.
Nee zonder gekheid, dit is natuurlijk niet meer dan de zoveelste prul van een film gemaakt door The Asylum. De film mag dan wel een rampenfilm zijn, maar de echte ramp is de uitvoering van het hele verhaal wat gewoon tenenkromend slecht is op alle gebieden (effecten en cast). Het is allemaal zo slecht, ongeloofwaardig en belachelijk (o.a. de tornado's die de hoofdrolspelers rijdend in de auto volgen en bladeren van bomen die vrijwel niet bewegen als een tornado eraan komt. Laat staan dat je een boom ziet bewegen ) dat de hele film op de lachspieren werkt (misschien is dat ook wel de bedoeling). Gelukkig duren dit soort film nooit lang en dat is ook tevens het enige goede aan deze film.
P.S. wel lachwekkend als je de hoofdrolspelers ziet vluchten met de auto en dan op de achtergrond gewoon auto's rustig voorbij ziet rijden
Uier
- 2006 berichten
slechte effecten, b.v. auto rijd in de regen en heeft geen wissers aan
Dat heeft weinig effect inderdaad.
dvdcrusher
Ik heb daar niets aan toe te voegen of te veranderen. Alleen Van Dien met een baard t is geen
zicht.
xxERWINxx
Vandaag herbekeken, van begin tot eind spanning en vermakelijke beelden van deze storm, ziet er allemaal mooi uit en ook een goed einde.
blackwolves
dat zijn films om te genieten van al de dwaze dingen die deze films laten zien rampen films moet je gewoon kijken en verder niets. is hij goed oke is hij niet goed ook oke natuurlijk kun je er geld aan uitgeven om hem te huren of zo maar gewoon gratis kijken kost u geen euro. vind je hem niets waard zoals iemand hier zegt wel dan ga je toch op een ander kanaal of kijk je toch een andere film. ik kijk films zo dat ik daarna weet of hij goed is of niet maar niet iedereen zijn smaak van films is gelijk. de ene houd meer gewoon van de film zoek er verder niets achter de anderen houden meer van verhaal lijnen en zo. ik hou het bij de effecten die de films soms voorbrengen hoe meer ongeloofwaardig de effecten zijn hoe liever ik het heb en dan heb je nog een stel dwaze die denken dat ze de natuur kunnen verslaan en randdebielen zoals hier in de film met hun stomme experimenten die voor goed spelen en dan natuurlijk gaat dat fout wel zo films zitten boodschappen voor al die dwaze mensen die met ons leven spelen. maar denk maar niet dat ze je het gaan zegen. het is maar film maar je weet dat film soms werkelijkheid kan worden. dus niets achter zoeken gewoon kijken en anders ga je naar iets anders doen of kijk je naar een andere film zo films is niet voor iedereen geschikt enkel voor mensen die er van kunnen genieten hoe stom en onnozel hij ook is.
xxERWINxx
Vandaag na 3 jaar herbekeken!
Blijft een spannende rampenfilm, best goed gemaakt, af en toe wat nep, maar over het algemeen is deze zeer goed te bekijken en vermakelijk!
Jay70
Lachwekkend of tranen trekkend, smaken verschillen. Mijn vrouw vond de film geweldig (gek op dit genre), persoonlijk; Sarah Lieving was het kijken waard en daar is alles mee gezegd.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

Men in Black 3
Actie / Sciencefiction, 2012

Overcomer
Drama / Sport, 2019
experimenttornadohurricanehot air balloonwetenschapperrampen filmforest firenuclear reactor disaster film