• 9.375.093 stemmen

Geregisseerd door: Klay Hall

Met onder meer: Dane Cook, Stacy Keach en Brad Garrett

Releasedatum: 9 oktober 2013

Plot Planes

"From above the world of Cars"

Planes gaat over het kleine vliegtuigje Dusty Crophopper. Dusty belandt onverwachts in een "air race", ondanks dat hij last heeft van hoogtevrees en niet echt de bouw heeft voor zo'n gevaarlijke race. Met hulp van zijn mentor Skipper en wat andere vrienden gaat hij de spannende uitdaging toch aan.

Dusty Crophopper (stemrol)

Ishani (stemrol)

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Vliegtuigen... o ja, die hebben we nog niet gehad.

Benieuwd wanneer de animatiefilm over naakte molratten komt.

avatar van galaxydriver32

galaxydriver32

Dit is ongeveer hetzelfde als ´Cars´ maar dan in de wolken.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik krijg het verontrustende idee dat Pixar een verkeerde richting op aan het gaan is. Bij mijn weten hebben ze alleen nog maar sequels op het programma staan, en niet de eigenzinnige en unieke films waar ze ooit bekend mee zijn geworden.

Werkende link:

Teaser (YouTube)

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Eerlijk is eerlijk, ... die trailer ziet er prima uit, en de muziek is geweldig!

mjk87 (moderator films)

Muziek is inderdaad mooi, van die luchtvaartmuziek die je ook in FSX hebt.

De animatie ook trouwens bij tijd en wijlen. Pixar vind ik vaak esthetisch niet heel mooi. Technisch goed, maar meer ook niet. Ben alleen bang dat de inhoud minder wordt, iets waar Pixar het vooral van moet hebben.

avatar van dr channard

dr channard

Waarom Planes? Ik zou veel liever Crafts kijken. Daar valt nog iets van te maken, vooral met de sequels;

- Watercrafts

- Sailcrafts

- Aircrafts

- Hovercrafts

- Spacecrafts

avatar van The One Ring

The One Ring

Donkerwoud schreef:

Ik vind het ook jammer, maar de gouden jaren van Pixar lijken helaas achter ze te liggen en ze beginnen meer als Dreamworks te worden. Ik vind iets op over dat vanaf Cars 2 Disney een groter aandeel heeft in het proces van Pixar. Precies waar de val lijkt te zijn begonnen.

Even aan iedereen hier voor de duidelijkheid... Pixar heeft niets met deze film te maken. Het is dus ook niet Pixar die deze film geproduceerd of gemaakt heeft, maar Disney Toons.

Ook wat ik hier lees dat het production schedule van Pixar alleen sequels heeft staan klopt niet. Voor 2014 staat Good Dinosaur op de rol, Inside out en Finding Dory voor 2015. Dit zijn allemaal nieuwe originals. De strategie van Pixar is om ieder jaar een nieuwe originele film uit te brengen, en om het jaar een sequal.

avatar van Esp

Esp

Kunnen ze hier na ook nog net zo goed ook nog ''Boats'' of ''Trains'' maken.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Tequilaerik schreef:

Finding Dory is toch een sequel van Finding Nemo?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Volgens IMDB zit Jon Cryer hier niet meer in, maar spreekt ene Dane Cook nu de stem in van het hoofdpersonage.

avatar van predator

predator

• 1951 stemmen

Eigenlijk gewoon Cars 3. Niet verrassend of vernieuwend, maar wel goed gemaakt. De vliegbeelden leveren prima vermaak voor de kinderen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van filmkul

filmkul

Vrij vlakke tekenfilm van Disney Toons. Echt op routine gemaakt. Je mist de diepgang en de karakters worden slecht uitgewerkt. Daarnaast mist de film de humor, bijvoorbeeld een grappige site kick. De film ziet er verder mooi uit, maar is niet verniewend. Toch is het een vermakelijke film voor jong en oud. De vlieg scenes zien er fraai uit en de muziek is goed gekozen.

Geen topper als Cars, maar wel vermakelijk. 2.5/3.0

avatar van soom

soom

Mijn eerste kennismaking met Cars en dergelijke vriendjes. Mede dankzij schitterende achtergronden meer dan een ruime voldoende, want het verhaaltje is eigenlijk zeg maar om te spugen, heel moralistisch, zeker voor semi/quasi volwassen mensen. Maar ondanks het dus te moralistische verhaal, de personages zijn wel grappig. Met name door een paar leuke bijpersonages wordt het geheel wat rechtgetrokken. Maar Cars is, weet ik nu met volle zekerheid, niets voor mij. Ik probeerde hem weleens te kijken via dvd, maar ik begon er niet eens aan om hem af te kijken, en ik ga er dus ook nooit meer aan beginnen. Denk ik...

avatar van Movieborst

Movieborst

Geinig filmpje!

avatar van MacHop

MacHop

Leuke onderhoudende film, maar voor de goede orde nog heel even voor iedereen die het niet begrijpt: Dit is GEEN Pixar film maar een DISNEY film.

Pixar maakt sinds 2006 wel onderdeel uit van Disney en zelfs Pixar directeur Catmull is nu ook directeur van Disney Feature Animation. Dus er zullen ongetwijfeld een aantal zaken het zelfde lijkt.

Pixar blijft een zelfstandig bedrijf binnen Disney met als eerst volgende release The Good Dinosaur.

Dus voor alle criticasters die nu lopen te schreeuwen dat het hard achteruit gaat met Pixar, deze productie is NIET van Pixar dus dat is onterechte kritiek.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een vermakelijke animatie welke hetzelfde uitgangspunt heeft als Cars; voertuigen zijn in levende wezens verandert. Dusty is een sproeivliegtuig die zijn leventje boven de landbouwgronden onderhand zat begint te worden en hij besluit om zich klaar te maken voor een race rondom de wereld die maar door één vliegtuig gewonnen kan worden. Na wat intensieve trainingen staat hij naast zijn concurrenten op de startbaan, op weg naar IJsland waar de eerste overnachting gepland staat. Hij moet diverse obstakels overbruggen en hij ontmoet enkele (on)sympathieke collega's. De trip brengt hen door mooie landschappen en de vrolijke sfeer maakt hier een prima kinderfeestje van.

avatar van The Oceanic Six

Planes heeft de pech dat ik deze week ook Turbo (2013) heb gezien en ik eigenlijk wel klaar ben met animatiefilms rondom auto's, vliegtuigen, races en meer van die snelheidsdingen. Turbo was niet eens slecht, maar ook verre van bijzonder. Wel ieder geval leuker dan Planes.

Planes brengt ons een film uit de wereld van Cars (2006), wat al de minste franchise van Pixar was. Deze film doet ook helemaal niks bijzonders. Een super voorspelbaar verhaaltje in een kleurrijke wereld waarbij alles exact verloopt zoals je het verwacht. In plaats van de auto's van Car's krijg je nu vliegtuigen. Het is gewoon saai. Natuurlijk wint dat klote vliegtuigje vlak voor tijd zijn race, wat had je anders verwacht. Pixar is erg lui geworden en Disney was dat vaak al. Ze poepen tegenwoordig alleen nog maar prequels, sequels en spin-off films uit. Ik mis de tijd dat ze met unieke films als Toy Story, Finding Nemo, Up of Wall-E kwamen. En daarbij heb ik ook erg het gevoel alsof ze geen zin meer hebben wat leuks te bedenken. De humor is duf en flauw, waar dat ooit top was.

Ik geef minpunten voor het gebrek aan originaliteit en omdat ik van Pixar gewoon echt beter verwacht. Het is vast leuk voor kinderen, die zullen de film vast voldoende vinden, maar als volwassene kon ik in het verleden ook altijd enorm van de Pixar films genieten. Dat wordt als ze op dit niveau door gaan steeds minder.

Weet je wat het is met deze film? Hij doet precies wat hij moet doen. Ga je em vergelijken met het betere werk van Pixar (wat overigens een geheel andere studio is dan Disney zelf) dan kom je inderdaad bedrogen uit. Tenslotte was deze film bestemd voor een direct to dvd release. Maar ga je puur kijken naar de doelgroep, kinderen, dan scoort de film erg goed. Ik vind persoonlijk de magere score op IMDb en hier onterecht. Ook ik heb me vermaakt met deze film en hij komt er op blu-ray ook gewoon in. Nee, de film is niet bijster origineel en nee de animatie is niet van het niveau van Pixar (stop nu toch eens met die vergelijking ), maar kijkend naar het ogenschijnlijke doel, verdient deze film gewoon een dikke voldoende...

Wanneer je denkt dat het niet slechter kan ...

Geen idee wat Planes nu moet voorstellen. Qua production values lijkt het een straight-to-DVD Disney sequel, behalve dat het meer een spin-off is van Cars. Die dan ook nog eens in de bioscoop terecht gekomen is? Terwijl Cars toch eigenlijk van Pixar komt. Beetje een puinhoop, die zich vol doorzet in de film zelf.

Een boerenvliegtuigje dat zich opwerkt tot racebak en zonder boe of bah de grootste race wint. Veel tijd zal er niet in het verhaal gestoken zijn, na Turbo kan je het meedromen. Alleen wordt het hier waarschijnlijk nog ongeloofwaardiger gebracht, voor zover dat nog mogelijk was.

Stemmencast is erg slecht, visueel oogt het goedkoop, de stijl (vliegtuigjes als personages) slaat nergens op en is lelijk, de soundtrack armtierig. En met z'n 90 minuten duurt de film nog steeds veel te lang. Voor dit soort moraliserend gezemel is een minuut of 60-70 méér dan genoeg.

Weer eentje om zo snel mogelijk te vergeten, al zal me dat niet al te veel moeite kosten heb ik zo het idee.

PS: wat ik me ondertussen nog wel afvroeg (bij gebrek aan een leuke film om te volgen): wtf is het nut van een cropduster in een wereld zonder mensen?

Onderhond schreef:

biodiesel

avatar van Layla!

Layla!

Toen mijn zoontje van 6 1/2 zei tegen mij: Mamma dit is eigenlijk gewoon Cars, alleen met vliegtuigen en hij daarna in slaap is gevallen in de bioscoop, wist ik dat ik was opgelicht.

Cars in een ander jasje. Nieuweling doet mee aan een race, wordt getraind door een oldtimer, oldtimer heeft issues met zichzelf en verleden, nieuweling heeft een probleem met een bepaald aspect in de race (Cars: Lighting McQueen kon geen bochten maken, Planes: Dusty kan niet hoogvliegen), nieuweling overkomt het probleem, maakt nieuwe vrienden. wint race.

Letterlijk en figuurlijk script overgenomen en een ander uiterlijk gegeven. Geldklopperij op het hoogste niveau.

mjk87 (moderator films)

Ladies and Gentleplanes! Als dit je humor is, net als een cropduster de naam Dusty Crophopper geven, dan is de film aan te raden. Ergert je dit al, blijf dan ver weg van dit onding eerste klas.

De plot lijkt een beetje op Turbo (of eender welke film waarin iemand iets wil bereiken); de wereld is die van Cars of Budgie de Kleine Helikopter. Je kan vinden van Cars wat je wil, maar zo clichérijk was de film gelukkig niet. Maar zorg in elk geval voor een goede aankleding. Het is alleen dat de personages zo vervelend en nietszeggend zijn, met ook geen al te bijzonder stemmenwerk. Dat houdt de aandacht er niet bij.

Visueel is het pover. Af en toe een shot op het platteland is aardig met de ondergaande zon over de velden, maar met de weinige detail en zeker met de scènes op de grond is alles van bedenkelijk niveau; het oogt goedkoop en als een doorsneeproduct voor een serie op Disney Channel. Alleen de muziek is fraai te noemen.

Al met al een weinig originele, vervelende en saaie film. En dan is dit product wel van de goedkopere Toon Studio's, dat betekent niet dat je je er met gemak vanaf kan maken.1,0*

avatar van Minotaures

Minotaures

Hm. Voor een Disney begint die niet echt goed.