Genre: Horror / Mystery
Italië
Geregisseerd door: Umberto Lenzi
Met onder meer: Lara Wendel, Greg Rhodes en Mary Sellers
Plot La Casa 3
"We dare you to go inside..."
De film begint in 1967, een man hoort een kat janken, hij gaat op het geluid af en in de kelder van zijn huis vindt hij op de trap de dode kat, even verderop in de kelder staat zijn dochtertje met een bebloede schaar in haar handen. Als straf sluit de man haar op in de donkere kelder. Een moment later worden hij en zijn vrouw op brute wijze vermoord. 20 jaar later hoort een radioamateur een schreeuw om hulp over zijn radio, hij zoekt samen met zijn vriendin uit waar het signaal vandaan komt.
Martha
Paul Rogers (as Greg Scott)
Susan
Mark
Jim
Tina
Valkos
Mortician
Henriett
- 2023 stemmen
ik heb deze film bij mijn thuis liggen, een pure b-film. Op het einde is hij wel wat belachelijk met dat skelet en zo, ma vond de pop wel eng, alhoewel de atack scene wel zwak gemaakt was
niethie
Vroeger vond ik dit echt geweldig gister echter weer eens herzien en ik vond het toch beduidend minder. Het is zeker geen onaardig filmpje maar ik vond het allemaal nogal knullig en ongeloofwaardig allemaal plus de acteerprestaties waren erg ondermaats, verder was er niet veel mis mee, heeft de film mede omdat het toch jeugdsentiment is een hoog entertainment waarde en was de sfeer af en toe lekker creepy.
2,5 sterren
2,5 sterren
Inderdaad, was ook in mijn kindertijd één van mijn favoriete slashers. Heb hem op een oude VHS liggen.
Het ziet er natuurlijk erg low budget uit, maar de sfeer werkt wel vind ik. Zeker de guillotine-scène is een hoogtepunt in deze film.
niethie
Dat geluidje wat die clown maakt en dan dat muziekje erbij en dat dan telkens in herhaling blijft erg creepy vind ik.
- 2023 stemmen
Inderdaad. Volgens mij heb ik ooit op Amazon (2de hands) de soundtrack gevonden. Dat rijmpje stond er ook bij. Erg creepy inderdaad, maar bijna niet vindbaar.
Vascago
Ik snap de lage score hier en op Imdb niet zo goed. Ik vond het een heerlijk sfeervol en vooral creepy film. Het geluidje dat de clown maakt is behoorlijk scary en de special effects zijn gewoon goed. De score zorgt voor een fijne spanning. Mooi einde van de film ook. Ik heb hier van genoten.
- 2023 stemmen
Inderdaad, ik ben hem ook meer en meer gaan waarderen. Ik verhoog hem met 1 ster.
Weer zo een typische Italiaanse horror met gore moorden, een eng huis en een creepy clownpop met een soundtrack die je eeuwen zal blijven achtervolgen.
Deze ingrediënten plaatsen deze horrorfilm toch op een hoger niveau, ook al ziet het er soms echt wel te low budget uit. Ook enkele enorme cheesy dialogen.
TheProwler020
Ik heb zoveel films gekeken in mijn leven(ben uit 1980) maar deze was de enige waar ik bang voor was geworden.
Weet niet waar het aan ligt want Excorsist is op zich veel enger maar de clown uit deze film had zo een beangstigend affect op mij.
Nou heb ik hem via Play.com besteld, dus het is even afwachten als ik hem herzie.
TheProwler020
Ik heb hem gisteren opnieuw gekeken na zoveel jaren ....enne hij valt me echt tegen.
Slechte acteerwerk en een kleine meisje die eng/boos probeert te kijken.
Ik verlaag mijn stem naar een 2,0
Glacius
Wat een slechte film zeg, ongelofelijk. Dat dit de italiaanse titel van Evil Dead 1 & 2 heeft overgenomen en er vervolgens een 3tje achter hebben gezet, is op z'n minst schandelijk te noemen.
Het acteerwerk is oerslecht en zo ongeloofwaardig dat het eerder lachwekkend is als je in een melige bui bent. Helaas heb je dat na 10 min ook wel gezien. De pop is het enige miniscule pluspuntje van deze film.
Savatage
Ik vond vroeger toen ik op m'n eentje horrorfilms bekeek (leeftijd 11-12) deze toch verdomd eng. Nu nog eens vluchtig bekeken, en moet toegeven, er is weinig aan.
- 2023 stemmen
Je moet deze film ook waarderen voor wat hij is. Het is een cultfilm. Lekkere cheesy lines, plot holes tot en met , een enge pop, een eng meisje in het wit, een eng kinderliedje....niemand heeft ooit gezegd dagt dit oscar materiaal is. Gewoon van genieten.
Glacius
Nee je beoordeelt een film op basis van je beleving. Is het spannend, diepgaand, grappig, verassend, mooi (visueel), sfeervol etc. Als de beleving niet positief is dan ga je geen hoger cijfer geven omdat het cultfilm is. Zijn genoeg "cultfilms" die ik wel leuk vind. Deze niet dus.
DThuis
Dat gezeur op dit forum van mensen die dit soort films vindt tegenvallen slaat helemaal nergens op. Als je nou eens wat onderzoek zou doen naar wat voor film het is dan zou je er misschien achterkomen dat het niks voor jou is.
Als je ziet dat de film van Umberto Lenzi is weet je al wat voor film het gaat zijn,
Glacius
Oh dus alleen mensen die voldoendes geven mogen stemmen. A-ha, zo zit dat dus.
mettemax
Ik heb deze film gisteren weer eens na jaren gekeken. Een tijdje geleden heb ik 2 van Lenzi's andere horror films gekeken, Nightmare City en Demoni 3. Geen hoogstaande films, maar ik kon me deze eerlijk gezegd niet meer herinneren. Helaas viel het allemaal zwaar tegen. Na de lekker bloederige openingsscene hoopte ik op een lekker splatterfeestje, maar helaas is het daaropvolgende uur zoooooooo saai. Veel geleuter en een aantal hysterisch schreeuwende (zeer slecht acterende) vrouwen. De laatste 20 minuten wordt het ietsje beter, maar echte gore is er niet en het einde is ronduit dom, en waarschijnlijk om budgetaire redenen zo vluchtig. Voor een leuke spookfilm kijk ik liever Amityville, Poltergeist of zelfs House want die zijn allemaal stukken beter dan die supergoedkope vluchtig gemaakte Italiaanse broddelwerkje. 1,0
dutchtuga
Typische 80's Italiaanse horror, d.w.z. slecht acteerwerk en een rommelig script, maar die pop en de muziek maken deze film echt.
Langere recensie:
slam1975
Wel heel slecht geacteerd hoor, help roepen zonder enige vorm van emotie, totaal niet geloofwaardig, eerder lachwekkend. Verder hou ik wel van dit soort films hoor. Maar dat acteren, echt alles opgezegd.
PEN15
Heb je dat ook wel eens? Denk je een onbekende film in te halen waarvan je de hoesafbeelding herkent, is het ineens een al eerder geziene onder een andere naam.
La Casa 3 is dus ook Ghousthouse en onderdeel van de grootste uit de hand gelopen naamswijzigingen in de Italiaanse filmwereld. Ze hernoemden niet alleen House uit 1986 Chi È Sepolto in Quella Casa? (wie is er in dat huis begraven?~niet echt een bijster pientere vertaling) omdat ze Evil Dead al La Casa hadden genoemd, maar voegden ook nog house 2 en 3 toe als La Casa 6 en 7. En het kan al niet verwarrender als House 3: the horror show, eigenlijk geen officieel vervolgdeel was in de House-reeks.
Nu lijkt het me geen toeval dat dit in Italië Evil Dead 3 was, maar ik vraag me af of Sam Raimi hier van op de hoogte was en daardoor een totaal afwijkende titel had bedacht? In zijn volledigheid, Bruce Campbell versus the Army of Darkness.
Lenzi regiseerde hier onder een schuilnaam die ook op de poster staat: Humprey Humbert, om onbekende redenen. De film begint inderdaad heel aardig met de dubbele moord. Daarna is het verhaal eigenlijk nog moeilijk te volgen met situaties die gewoon niet kloppen of geen hout snijden. Er zijn legio plot holes en onverklaarbare momenten, maar het opvallenst is dat de hoofdrolspelers eigenlijk geen invloed hebben op wat er in de film gebeurt. Hadden ze die noodkreet genegeerd dan was er natuurlijk geen film, maar ze hadden al meerdere malen weg kunnen gaan en weg kunnen blijven. Toch gaan die jongeren die ze ontmoeten voor onlogische redenen telkens maar terug naar het huis. En als ze niet op die noodkreet waren afgekomen had Pepe ook nooit een lift gekregen die een van de overbodigste rollen vervulde die ik ooit gezien heb. Kan daar even mee doorblijven gaan, maar ook de filmmontage was veelal lachwekkend. Je kon zo zien dat het in een bepaalde volgorde is gefilmd aan het weer en dat omgevingen er meerdere keren precies hetzelfde uitzagen. En die verdwijneffecten van magere hein en de geest van het meisje waren van het niveau TiTa Tovenaar. Oh, wat heb ik moeten lachen, zo niet nog meer om dat geweldige einde. En deze Umberto Lenzi is zo'n geweldenaar beweren jullie??
Ontdekte onlangs dat die Evil Dead 3 en 4,(Ghosthouse en Witchery) als dubbelfilm zijn uitgebracht op BluRay. Alleen dan niet meer onder La Casa 3 en 4.. want wie geloofde dat eigenlijk?
baspls
La Casa 3 is een typisch voorbeeld van een Italiaans nep-vervolg. In Italië werd Evil Dead uitgebracht als La Casa en om Lenzi's Ghosthouse een voorsprong te geven qua box-office veranderden ze de naam in La Casa 3, dat de film niets met Evil Dead te maken heeft was de producers om het even. Om het hele nep-vervolg schandaal nog ingewikkelder te maken werden ook de House-films als La Casa-delen uitgebracht.
Een meisje met een clownspop vermoord de huiskat en word door haar vader in de kelder opgesloten. Jaren laten ontdekt een radioamateur het huis van het meisje en gebeuren er vreemde dingen...
Ghosthouse is een Italiaanse film die heel erg zijn best doet om Amerikaans te zijn. Onbedoeld zorgt dat voor Troll 2-achtige taferelen. Zo heeft regisseur Umberto Lenzi zijn naam veranderd in Humphrey Humbert, hangen er overal Amerikaanse vlaggen en bevat de film een hoop derderangs Amerikaanse acteurs en Duits/Franse-acteurs die door kunnen gaan voor Amerikaans met een kleine wijziging in garderobe. De film is overigens opgenomen in het zelfde huis in Massachusetts als Fulci's The House by the Cemetery.
De muziek van Ghosthouse zou gemaakt zijn door Piero Montanari, in werkelijkheid zijn een hoop tracks gejat uit Soavi's Deliria en dus van de hand van Simon Boswell. Op Boswell's muziek na was de muziek echt tenenkrommend slecht, mateloos irritant dat stomme circusmuziekje van die pop.
De kills waren best geinig uitgevoerd en daarnaast kregen we ook een aantal bizarre verschijningen te zien (het is immers een spookhuisfilm) de tijd daartussen is redelijk saai omdat het script zo'n rommeltje is en de acteurs niet heel slecht maar ook niet heel goed acteren. De over- (of juist onder-) acting en bizarre Italiaanse ideeën maken de film bij vlagen onbedoeld grappig en daardoor nog wel enigsinds vermakelijk. Verder was het nogal cliché en sfeerloos uitgevoerd, met name omdat ze de film perse Amerikaans wilde laten overkomen en de belichting en muziek niet goed verzorgd waren.
alexspyforever
Ik weet niet of ik hier nog veel zelf over moet zeggen. baspls heeft het eigenlijk al perfect verwoord. Het idee vond ik best wel interessant maar de uitvoering ervan was een rommeltje. De gebeurtenissen leken wel ter plaatse verzonnen door de regisseur. Met andere woorden het hield allemaal geen steek, totaal geen logica. Enkele leuke kills dat wel maar daartussen zaten lange saaie stukken en wat een suffe personages. Creepy doll dat wel.
Collins
Behoorlijk verhaal met een magere invulling.
Het meest stoorde ik me aan de acteurs. Het acteergeweld is zeer povertjes. Theatraal gegil bij elk stompzinnig wissewasje en zichtbare overdrijving in het uitdrukken van gevoelens van vertwijfeling en ontsteltenis. Met van die verdwaasd rondkijkende blikken die bij elke mogelijke dreiging de kop opsteken waardoor het hele wezen van het personage belachelijk overkomt. Personages die vervolgens bijna zonder uitzondering bij binnenkomst in een ruimte overdreven rondkijken naar mogelijk gevaar dat in iedere hoek op de loer kan liggen. Personages die bovendien ook nog waardeloze teksten uitspreken op een manier alsof de tekst wordt opgelezen. Kortom, ergerlijk toneelspel dat een hoop filmplezier wegneemt.
De effecten zijn low budget maar op zich redelijk goed gedaan. De kills zien er ondanks de beperkte middelen ook overtuigend genoeg uit. Goed getimede geluidseffecten en de duistere setting zorgen daarnaast voor een donker sfeertje. Dat klinkt niet slecht en dat is het ook niet, maar ingebed in veel lange scènes die weinig enerverend zijn, houdt het allemaal niet over.
Waar in eerdere berichten het slaapliedje, dat als aankondiging van iets macabers op verschillende momenten in de hele film te beluisteren is, als irritant of vervelend werd ervaren, had ik juist het tegengestelde gevoel. Eigenlijk vond ik dit deuntje het enige element in de film dat een goed geslaagd creepy effect wist op te roepen. Ik werd er zelfs zodanig door begeesterd dat ik het deuntje op een bepaald moment als een soort schorre Donald Duck begon mee te brommen.
Verder onderging ik weinig opwinding bij het kijken naar deze eigenlijk wel saaie film.
mikey
Amateuristisch gedoe (sfx, acteerwerk, script en regie) rondom een bouwval waar jongeren nutteloos rondhangen om zo het noodlot te ...... tarten. Onbegrijpelijk bovendien. Toch enkele komische fragmenten: knul met hooivork. Het hoofd op centrifuge-stand. Je gezicht wassen met rood water. Meisje vs guillotine.
jordandejong
Zeer vermakelijke 80's troep van Lenzi. Begint gelijk lekker met een behoorlijk gory dubbel kill. Ook daarna blijft de vaart er aardig inzitten, en minstens zo belangrijk is dat de sfeer erg fijn is.
De über jaren 80 soundtrack is heerlijk. De deathscenes worden niet meer zo gory als in de openingsscène, maar er zijn op dat gebied toch genoeg leuke vondsten. De cast kan er niks van maar is enthousiast.
De film doet in vele opzichten erg denken aan Zombie 5 Killing Birds. Zowel qua setting, qua soundtrack en qua filmlook. En ook Killing Birds kon ik destijds goed waarderen.
In het midden kakt het een beetje in, maar de ontknoping met een met maden bedekt wandelen skelet, een kokend bad met bijtende vloeistof en een heggenschaar die voor een "Oh nee!" Momentje zorgt maakt dat meer dan goed.
Erg fijne film. Geen moment eng overigens. Zonder de gory kills was dit een spannende kinderfilm geweest. Overigens wel een met een enorme toffe soundtrack.
Als ik mij Deliria goed herinner wordt er trouwens behoorlijk wat muziek uit die film geleend hier.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Fortress
Thriller, 1985

Communion
Horror / Mystery, 1976

The House on Sorority Row
Horror / Thriller, 1982

A Stranger among Us