The First Wives Club (1996)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Hugh Wilson
Met onder meer: Bette Midler, Goldie Hawn en Diane Keaton
Releasedatum: 16 januari 1997
Vandaag om 20:00 uur op Paramount Network
Plot The First Wives Club
"Don't get mad. Get everything."
Het verhaal over drie middelbare rijke vrouwen uit Manhattan die meer dan alleen een zeer lange vriendschap gemeen hebben. Na jarenlang hun mannen te hebben geholpen te klimmen op de ladder van succes, zijn ze alle drie gedumpt voor een jongere, welgevormde schoonheid. Maar het trio is vastbesloten hun pijn om te zetten in geldelijk gewin! Ze bedenken een slim en duivels plan om hun ex'en te raken waar het écht pijn doet: hun portemonnee! drie vrouwen worden kwaad en nemen wraak!
Elise Elliot Atchison
Aaron Paradis
Phoebe LaVelle
geronimo
- 1955 berichten
Jordy, zet je er overheen en ga 'm zien. Kom op, he, je kùnt 't!
neo
ik durf deze eigelijk ook niet te kijken.na de trailer te hebben gezien,had ik niet veel verwachtingen van deze film.
geronimo
- 1955 berichten
Nou, als je dat stuk bagger als Barb Wire heb bekeken, dan kun je dit ook wel aan.
FisherKing
Bette Midler, Goldie Hawn en Diane Keaton.. Zucht..laat maar zitten.
Jerome-B
Lijkt me nou echt een vrouwen film, maar misschien dat ik hem vanavond toch nog ga kijken...
Peter
Er wordt meer geklets over hoe die zou zijn, dan dat er werkelijk naar gekeken wordt. Het is geen zware opgave hoor. Sterker nog, de film is goed verteerbaar... 3 sterren.
Moviestar
Sterker nog, de film is goed verteerbaar... 3 sterren.
Het bleek inderdaad een erg leuke film te zijn!!! inderdaad 3*
mister blonde
slechte prestaties van de drie hoofdrolspeelsters. vooral keaton valt in een komedie erg door de mand.
uitgangspunt is flauw, muziek is kitch, de grappen zijn vooral niet grappig. vooral dat laatste vind ik toch wel een beetje kwalijk bij een komedie.
1 ster voor de acteur die de man van midler speelt (hoe heet ie ook al weer, speelt ook in blood simple)
Flauw en voorspelbaar, waarbij het totale Hollywood-cliché archief werd geplunderd. Op een moment ging ik met mezelf het spelletje doen: "raad de gebeurtenissen in de volgende scène" en wat blijkt: ik kan zo in Hollywood als scriptschrijver aan de slag!
MoTh
Een prima maar voorspelbare en teleurstellende film.
Spijtig dat klassebakken als hawn, smith, midler, keaton en channing soms in zulke prullenfilms opdraven.
Purmerend
De vrouwtjes krijgen tegen het einde van de film weer helemaal hun eigenwaarde en zelfvertrouwen terug. En iedere keer als ik naar Diane Keaton keek dacht ik, valt er nou echt niks van jou te maken qua kleding en haarstijl. Maar dat zal wel net de bedoeling zijn geweest van de regisseur.
Twee leuke scene's: dat ze met een glazenwasserslift langs een wolkenkrabber naar beneden donderen, en het gooien van het award beeldje tegen een zelfportret.
predator
- 1948 stemmen
Ik ben helemaal niet van de vrouwenfilms, maar deze vond ik zelfs bij de tweede keer kijken erg leuk. Vooral Goldie Hawn zet een sterke rol neer.
Sifra
Hele grappige film ik heb vaak keihard gelachen. Aan het einde werd het saai, maar alsnog een hele leuke film!
Niqk
ik vond hem redelijk... goldie hawn vond ik beter in the banger sisters... maar het kan eraan liggen dat ik een jim morisson fan ben
BenicioDelToro
Aardige film, al werd ik soms erg nerveus van het hysterische spel van Diane Keaton. We zijn toch beter van haar gewend. Midler en Hawn doen het aardig, maar de bijrollen (met name Maggie Smith - altijd leuk om haar in een film te zien - Dan Hedaya en Marcia Gay Harden) waren eigenlijk beter.
Norma
Tuuterdetuut! Pffff....dat gekakel en hysterische gegil de hele tijd....niet leuk. Jammer, met iets minder overdreven gedoe was het wellicht leuker geweest. Maggie Smith vond ik uitstekend in haar bijrol en het licht(of moet ik zeggen rust)puntje in deze film.
otherfool
Ooit bij mij aanbevolen als 'de ideale film voor vrouwen als ze ongesteld zijn'. Eigenlijk reden genoeg om je er verre van te houden, maar ik heb deze dan toch maar gekeken.
Film gaat in het begin al over de schreef; een zelfmoord als startpunt in een komedie kan natuurlijk wel (denk aan The Big Chill), maar hier wordt het drama gebruikt als een soort gimmick; de club wordt naar haar vernoemd, haha, wat fijngevoelig en oprecht.
Probleem verder is dat de protagonisten in de film vervelende en verwende bitches zijn (met uitzondering dan van Keaton). Ze klagen, overtreden de wet of zorgen niet goed voor hun kinderen. Wie zou nu niet van deze vervelende vrouwen scheiden?
Film wordt een klein beetje gered door Pinchot en de fijne sing-a-long aan het eind, voor de rest frustreert het vooral.
1,5*.
mera
ach ja, deze film is geen technisch hoogstandje en het verhaal is ook niet briljant, maar evengoed toch erg vermakelijk. Je hoeft er niet bij na te denken, wat af en toe erg prettig is.
miepke
Ik vind dit nog steeds een heerlijke film.
Lekker met een aantal vriendinnen op de bank kijken, lachen.
Een avondje vermaak.
rolexa
Ik snap al die negatieve reacties niet, allemaal mannen zeker?
Okay; het zal ongetwijfeld een wijvenfilm zijn, misschien heb ik er daarom wel van genoten toen ik 'm jaren geleden in de bios zag met alleen maar vriendinnen.
En ik ben fan van Bette en haar one liners in de film waren gewoon leuk!
missl
leuke film met leuke grappen. voor de rest is dit geen meesterwerk. bij vlagen een beetje saai.

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Le Peuple Migrateur