Genre: Komedie / Misdaad
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Richard Shepard
Met onder meer: Jude Law, Richard E. Grant en Emilia Clarke
Plot Dom Hemingway
"I want my money plus interest… and a present"
Dom Hemingway (Jude Law) is grappig, profaan, gevaarlijk, opvliegend en een expert in het kraken van kluizen. Nadat hij twaalf jaar in de gevangenis heeft doorgebracht wordt hij weer teruggeplaatst in de maatschappij. Terug in de straten van Londen heeft hij maar één doel, het terughalen van wat hij verschuldigd is omdat hij twaalf jaar lang zijn mond heeft gehouden.
Dom Hemingway
Actress
Pedestrian
schram101
jarno1975 (moderator series)
Die met die aap is wel cool.
Jude Law is Dom Hemingway, and you're not
assowise
Is deze film iets voor jou? Als de openingsmonoloog niet binnenkomt, dan nee. Zo ja, dan heb je een hele fijne anderhalf uur voor de boeg. Vooral grappig, maar ook spannend en zelfs ontroerend. Een kwajongen met een erudiete grote bek en een heel klein hartje. Niet altijd de snuggerste maar zeer leuk om tijd mee door te brengen. Jude Law laat wederom zien dat hij echt kan acteren. Ik had de Khaleesi niet herkend als de dochter maar zij heeft, net als Richard E. Grant een bijrol. Jude Law is Dom Hemingway, and you are not.
HALVE TAMME. (moderator series)
Vette trailer hoor,vanavond maar eens opzetten dan.
tattoobob
Vette trailer hoor,vanavond maar eens opzetten dan.
Dan lees ik over drie weken wel wat je er van vond
hihi
John Milton
Waar het theatrale en schreeuwerige in Bronson wel werkte, doet dat het hier voor mij niet. Jammer, Law is niet slecht, maar het doet het hem niet voor mij.
gauke
Een (niet correcte) gangsterfilm zonder actie waarin, de met kilo's aangekomen, Jude Law grandioos was. En toch viel deze misdaadkomedie me tegen: ik miste een afgerond verhaal. De film was meer een reeks van gebeurtenissen over een in de gevangenis oud geworden gewelddadige zuiplap, die probeerde om het juiste te doen, maar dat eindigde steeds weer in een mislukking. Eigenlijk was het gebodene, met gevloek, drugs en veel bier, tragisch, maar door de zware humor wel grappig. Echter ook de dialogen stelde teleur.
vranque
voor mij was ie afgerond. En inderdaad met een geweldige Jude Law.
HALVE TAMME. (moderator series)
Helemaal niks aan toe te voegen.
Pazmaster
Prima acteerwerk, redelijk verhaal. Einde is wel een beetje slap. 3 sterren
Barry83
In 1 woord VERSCHRIKKELIJK
Zoals hierboven iemand zeer terecht zegt. Als de openingsdialoog niks met je doet stop dan heel snel met kijken!
Mondragon
Erg leuke film met een geweldige rol voor Jude Law en echt een aantal super oneliners van Dom Hemingway.
tules12345
Toen ik de trailer zag dacht ik meteen; Wow dit is echt iets voor mij.
Ik kijk graag dit soort films.
Het viel echter héél zwaar tegen.
Ik denk dat de trailer alle leuke stukjes wel heeft laten zien want verder was het een slappe hap.
Acteerwerk is wel super goed maar dit maakt film helaas niet veel beter.
1,5 ster Maar dit is puur vanwege het goede acteerwerk. Had grote moeite deze film helemaal uit te zitten....
mock turtle
met moeite uitgekeken. niet echt grappig, over de top geacteerd. aparte film, ook niet echt slecht
feenah
In 1 woord VERSCHRIKKELIJK
Het is eerder een openingsmonoloog.
LPereboom
heb me toch goed vermaakt met deze Britse misdaad film, Jude Law die zijn rol als Dom Hemmingway super speelt! de film bevat meer leuke en grappige scenes en dialogen, die mij in ieder geval niet vervelen, daarbij komt ook nog eens de zieke geest van dom bij
met 90 min verveel je u zekers niet.
flowers4you
heerlijke rauwe Britse film, Jude Law op zijn best ! Wat kan die man acteren, fantastisch
schumacher
Vermakelijk filmpje en sterk geacteerd.
Vervelen heb ik me alvast niet gedaan.
Insignificance
Potig ventje, die Hemingway. Ik kon wel lachen om die opening en die afranseling is ook veelbelovend, maar uiteindelijk is het allemaal toch wat te flauwtjes. Iets dat in het pulletje moet vallen en dat doet het gaandeweg steeds iets minder. Vaak leuk, dat Britse venijn, Law bruist en briest wat dat betreft.
Fraai uitgedost ook, een soort menselijk relikwie, maar er is nogal wat van zijn verbale vuur dat het doel mist. Vond het flamboyante steeds een beetje irritanter worden en als dan blijkt dat er een goedzak onder het ruige exterieur schuilgaat, werkt dat niet meer. Z'n sidekick komt ook niet echt uit de verf.
Tot en met Fontaine gaat het nog wel, maar als het Franse deel wordt afgesloten, zit het beste er op. De Senegalezen zijn nog een aardige vondst, maar via de dochter en Lestor kwakkelt de film eigenlijk op dezelfde manier als z'n hoofdrol dat doet. Film in een neergaande lijn, de welbekende nachtkaars.
ralfsjam
Vaak lees je wel eens op sites als deze: "lekker tussendoortje". Ik schrijf het ook wel eens, en meen het dan ook wel. Maar deze film past wel heel erg in deze omschrijving. "Lekker" als de humor, snelheid, hardheid, ruwheid.... Aardig verhaal, prima cast! "Tussendoortje" als lengte, diepgang, impact....
Ik heb genoten, en raad iedereen aan deze een keer op te zetten....
Engelese rauwe humor misdaad!
Noodless
De film weet zowel op gebied van humor als misdaadverhaal niet te boeien. Een redelijke vermoeiende zit die sporadisch wat leuke momenten biedt. Maar globaal gezien veel te weinig en vooral naar het einde een te gemakkelijke en flauwe afronding. 4/10
steventje
Begint leuk, uit de gevangenis, de trip naar Zuid-Frankrijk, op zoek naar zijn geld maar dan is de magie eigenlijk verdwenen uit de film. Zijn partner (Richard E Grant) mocht wat meer betrokken worden bij het verhaal. Gaf in het begin hilarische momenten, daarna zwakte het af. Het leek me soms allemaal wat te dramatisch voor een misdaad komedie.
komerad
Sterk begin.
Het lijkt een beetje een typische britse gangsterfilm te worden maar halverwege slaat de film een hele andere weg in en kreeg ik toch wat een wtf gevoel.
TM Scarface
Gewoon een leuk filmpje tussendoor om bijvoorbeeld een keer op tv te zien. Je mist niets als je hem niet gezien hebt.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen