• 9.375.132 stemmen

Alternatieve titel: Scream Bloody Murder

Geregisseerd door: Ralph E. Portillo

Met onder meer: Jessica Morris, Peter Guillemette en Patrick Cavanaugh

Plot Bloody Murder

"Ready Or Not, Here He Comes!"

Ze hebben er zin in: de studenten die een zomer lang een vakantiekamp gaan leiden. Maar al voordat ze arriveren horen ze angstaanjagende verhalen over de gemaskerde seriemoordenaar Trevor Moorehouse. In alle verdwijningen van vakantiegangers en kampleiders de afgelopen tientallen jaren zou hij de hand, of beter: de motorzaag, hebben gehad. Op hun eerste avond spelen de studenten traditiegetrouw het spel 'Bloody Murder'. Laat dat nou net het favoriete spel zijn van Trevor Moorehouse. Maar hij hanteert wel zijn eigen regels.

Julie 'Jewels' McConnel

Jason 'Jas' Hathaway

Sheriff Williams

avatar van darkcity

darkcity

Oh, jee, op het plaatje staat '1' !

avatar van Hobbes

Hobbes

wat een belachelijke rip-off! ijshockeymasker, zomerkamp. schande!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Mijn GoT, das wel heel erg rip-off zeg. En de titel is ook zo achterlijk als een aap met een banaan in zn reet, die de horlepiep danst terwijl ie de 1e symphonie van beethoven aan het longreutelen is. Maar is dit geen stv film?

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Eigenlijk mag de film uit de database, want zoweel deze als de sequel( god beware) zijn straight-to-video ...

Brr, rip-off!!!

avatar van Jordy

Jordy

dat is geen criterium meer

MaTtIeBoY

Niet Erg Originele film en erg clichematig maar wel erg spannend!!!! *** sterren

avatar van Diesel

Diesel

Ik heb in tijden niet zo een belachelijke film gezien. Het script is ongezien slecht, het acteerwerk is niet om aan te zien en ik hoopte steeds dat al die lompe tieners gruwelijk afgeslacht zouden worden. Trouwens, de moordenaar Trevor Moorehouse is een mislukte mix van Jason Voorhees, Leatherface en Michael Myers.

Kortom, troep van de bovenste plank.

avatar van Quentin

BoordAppel schreef:

lolz

avatar van sash!

sash!

wa was dat voor een cutfilm spanning????????????????????????????????????? dat was er absolut niet en da voor horrorfilm nie echt zwak 0.5 geef ik voor de eerste scene thas it

avatar van HALLOWEEN

HALLOWEEN

Wat het is gewoon na aperij van friday the 13th.

0.5 ster

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Mwah, deze was wel slecht maar lang niet zo slecht als grim weekend en The Fear ressurection. Deze film hangt van jatwerk aan mekaar maar is nog best vermakelijk doordat er genoeg gore in zit.

avatar van dinky

dinky

ze hebben jason z'n masker gejat en Leatherface z'n kettingzaag, dat is pas echt zielig.

avatar van Horrorfanaat

Horrorfanaat

Diesel schreef:

Kortom, troep van de bovenste plank.

Had je veel van de film verwacht dan. Kom ff, je weet van tevoren dat het een goedkope Horrorfilm gaat worden met veel jatwerk dat is altijd met dit soort films. Ik snap daarom niet waarom jij in godsnaam deze film hebt gezien als je er zo'n kijk op hebt.

avatar van Rene1971

Rene1971

Gejat of niet gejat etc. BAR en BOOS deze film. Deel 2 vond ik ietsje beter.

avatar van pinhead-fan

pinhead-fan

Ik vind het wel lachen. Friday the 13th reeks na apen hebben ze gedaan omdat de reeks toch niet veel te bieden heeft.Maar toch is het steeds barslecht.

0.5 ster omdat ik er een beetje mee heb gelacht.

Zo oerslecht!!

avatar van Friac

Friac

Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België (vermoedelijk dezelfde dvd-versie) staat er een totaal ander masker op de hoes. Eerder een Michael Myers-touch (naar verluidt het masker uit Bloody Murder 2?) dan het Jason-hockeymasker...

Gezien ik een grote fan ben van de originele Halloween-film, en deze film maar 2 euro kostte, heb ik hem maar meegenomen.

Mensen: zelfs 2 euro is te duur voor deze film. Ik stoorde me niet aan het feit of het al dan niet een rip-off van Friday the 13th in (in mijn ogen is het één grote hommage/grap ipv een bedoelde rip-off), maar wel aan de ondermaatse kwaliteit van de film.

Ik heb in mijn leven al heel wat horrorfilms gezien, en zoals elke horrorfan weet vind je heel wat rommel binnen het genre. Dit is er zeker ééntje van: lang geleden dat ik echt moeite heb moeten doen om een film uit te kijken...

Onbegrijpelijk overigens dat deze film een vervolg heeft gekregen!

Om mijn mening even kort te staven: geen spanning (veel moorden gebeuren overdag, maar op zo'n manier dat ze niet akelig zijn; je moet een zeker vakmanschap hebben om de dag akelig te kunnen maken, kijk maar naar John Carpenter), flauwe acteerprestraties, de clou is veel te voorspelbaar en de gore is zwaar ondermaats (dit element kan een slechte horrorfilm alsnog een beetje aantrekkelijk maken).

Geloof me en de mensen die hieraan vooraf gingen: triestig.

avatar van davy_p

davy_p

HALLOWEEN schreef:

Wat het is gewoon na aperij van friday the 13th.

0.5 ster

dit is een vd zieligste rip offs van friday the 13th die ik ooit gezien heb.Maar goed dat deel 2 ietsje beter is, maar dat is niet moeilijk.

avatar van davy_p

davy_p

Friac schreef:

Onbegrijpelijk overigens dat deze film een vervolg heeft gekregen!

Geloof me en de mensen die hieraan vooraf gingen: triestig.

dat is het woord wat ik zocht ja triestig bij ons in belgie staat er een soort mislukt michael meyers masker op de dvd cover bij de us versie heb je dan weer iets van jason-achtig hockeymasker. deel 2 is echt wel beter en is teminste het bekijken waard

avatar van film_kaza

film_kaza

effecten zijn van amateur niveau

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Belachelijk filmpje natuurlijk, maar een bonuspunt voor de leuke Jessica Morris.

Geen gore, geen spanning, suf. Er wordt ook nooit echt uitgelegd wat er nou precies met die Trevor Moorehouse aan de hand was, wat ervoor zorgt dat er een mytische / 'mysterieuze' sfeer ontbrak die Friday the 13th juist zo leuk maakte. Overigens is Crazy Ralph uit Friday the 13th hier weer letterlijk gejat, net zoals de kettingzaag uit TCM en het masker van Jason. Suf, maar als ik deel 2 zie liggen huur ik hem wel. 1,5*

avatar van Friac

Friac

Ik snap niet dat mensen er meteen van uitgaan dat de regisseur 100% zou stelen van films als Friday the 13th en The Texas Chainsaw Massacre.

Ik beschouw het eerder als een hommage van een fan aan de 'groten' van het genre.

avatar van the catcher

the catcher

Friac schreef:

Vergeet sleep away camp niet. Ik vond deze film verre van goed.Voordeel was wel dat de film wat gespaard bleef van donkere stukken.De meeste "actie" kwam er op klaar lichte dag. Dacht ik toch, t'is ook al een tijd geleden dat ik hem heb gezien.

avatar van somebody

somebody

goh hockeymasker en vakantiekamp waar doet me dat nou aan denken mmm..

ik heb weer mijn kostbare tijd en geld

(geld niet het was een cadeau) er aan verspild

nou zo een grote verspilling is het niet want hij brand net zo lekker als een goed boek

avatar van duffman

duffman

Dat men zo iets durft maken dit is gewoon een slechte versie van friday the 13th waarschijnlijk, heb hem nog niet gezien maar ben dat ook niet van plan. Jammer dat je geen nul punten kan geven.

avatar van smetje

Is dit een grapje????!

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

duffman schreef:

Dat was dus ook het eerste wat ik dacht als ik de samenvatting las ik doe zelfs de moeite niet om hem te bekijken !

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Dit is zo duidelijk een ripp-off...

Een moordenaar met een hockeymasker op een zomerkamp(het begint duidelijk te worden) en ten slotte ook nog eens was een van de slachtoffers vroeger bijna verdronken(Did somewhone say Friday The 13th)..Alsof dat nog niet erg genoeg is gaan ze ook nog eens Scream nadoen met een nerd die alles over horrorfilms weet!

Doe er nog een hoop domme Cliché's bij en een verschrikkelijk slechte cast en nog slechter acteerwerk en dan heb je Bloody Murder!

avatar van Schiedammer

Schiedammer

Zeer slechte B-Film die ook geen enkele keer spannend werd. Verhaal is inderdaad een rip-off en de acteurs waren stuk voor stuk slecht. Het beeld op dvd was ook niet echt goed kan beter voor een film uit 2000 en het geluid was wel 5.1 maar zonder echt een surroundgevoel te geven. Kortom voor mij niet meer waard dan 1,5*.