• 9.373.511 stemmen

Geregisseerd door: Rainer Kaufmann

Met onder meer: Katja Riemann, Jürgen Vogel en Richy Müller

Gesproken taal: Duits

Plot Die Apothekerin

In Levin (Vogel) vindt Hella (Riemann) een gewillige huwelijkskandidaat. Als blijkt dat hij puur uit eigenbelang met haar getrouwd is, komt het haar goed van pas dat ze werkt in een apotheek, waar allerlei soorten gif zo voor het grijpen liggen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Hella Moormann

Alma Siebert

Kripobeamter

avatar van Manondessources

Manondessources

Geweldige, gefreakte film. Een verhaal waarvan je denkt: wie verzint dat? De ene situatie nog onwaarschijnlijker dan de ander en de vreemdste gebeurtenissen volgen elkaar in no-time op. Je kunt deze film gewoon niet niet-grappig vinden. Ook al verstond ik soms de helft van wat ze zeiden niet, het maakte geen drol uit. Het was namelijk niet de tekst die het hem deed maar de beeldende humor die er in zat. Wat ze letterlijk zeiden deed er niet zoveel toe, de grote lijnen waren goed te volgen en er zat genoeg actie in om je aandacht vast te blijven houden.

Ik denk wel dat als je de taal helemaal goed beheerst, je er nog veel meer uithaalt aan kleine grapjes en woordspelingen, maar ik heb me geen moment verveeld. Ik vraag me af of de film totaal overeenkomt met het boek. Vanwege de originaliteit en dat gewaagde, ietwat gruwelijke, doet het me een beetje denken aan de boeken van Roald Dahl.

Kortom: een goede productie met bovendien sterk acteerwerk. Een aanrader voor iedereen die van zwarte humor houdt. Grof, maar wel echt hilarisch!

4,5 sterren!