• 9.372.109 stemmen

The Bucks County Massacre (2010)

Horror / Thriller | 84 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: Jason Sherman

Met onder meer: Brian Affleck en Nikki Bell

Plot The Bucks County Massacre

"True Story. Real Footage"

Een groep vrienden komt samen voor een verjaardagsfeest in een afgelegen huis in Bucks County, Pennsylvania. Nadat iemand van hen wordt vermist, onderzoekt de politie het pand. De andere feestgangers wordt gevraagd te wachten tot de ochtend om te vertrekken. Met vrijwel geen ontvangst voor mobiele telefoon en geen enkele vaste lijn escaleert de situatie, wanneer een opvliegende vriend de zaken zelf in handen neemt om in het woud op zoek te gaan naar zijn vriendin. Maar wat ze niet weten, is dat iets of iemand jacht op hen wil maken, één voor één...

avatar van Elineloves

Elineloves

Verschrikkelijk.

Die stukken '5 uur show' ertussen, waarbij de ouders met het hondje op schoot op de bank zitten en in de camera hun verhaal doen heeft een ontzettend hoog Dr Phil gehalte. Dan schakelt het weer over naar 'het feest', dat evenmin interessant is.

Weer een found footage film. Als je het doet, doe het dan goed, en hou het spannend. Spanning is hier niet te vinden. Vooral het eerste uur is het een worsteling om er doorheen te komen. Er gebeurde amper iets. Het is meer een docu waar je kunt zien hoe mensen drinken en praten, en waar twee mensen op een bank hun verhaaltje afsteken. Wanneer er dan eindelijk verandering in lijkt te komen, is de film bijna afgelopen.

Ik neem mijn Dr Phil opmerking trouwens terug, een gemiddelde aflevering van hem is interessanter dan dit mormel.

avatar van Shaky

Shaky

Er valt helaas weinig goeds te vertellen over deze film. Het komt eigenlijk neer op een kleine 90 minuten geschreeuw en mensen die incoherent door elkaar heen praten. Toch snap ik de relatief hoge IMDB score wel; de zogenaamde found footage films 'hebben wel iets', hoe slecht sommige (deze dus) ook zijn. Ook ik was toch stiekem wel benieuwd hoe dit zou gaan aflopen gedurende heel de film.

Wat het geheel trouwens wel nog eens extra cheesy maakte, was het feit dat de enige overlevende, die ook nog eens tegelijkertijd kanker overwon, Hope heette... wauw... seriously guys.....

Al met al één grote doffe ellende maar voor de liefhebber van found footage toch weer een prima filmje.