• 9.372.496 stemmen

Incident at Loch Ness (2004)

Mockumentary / Avontuur | 94 minuten

Genre: Mockumentary / Avontuur

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Zak Penn

Met onder meer: Werner Herzog, Jeff Goldblum en Zak Penn

Plot Incident at Loch Ness

"This fall... there's something in the water."

Filmmaker Werner Herzog wordt tijdens het filmen van de film "Enigma of Loch Ness" geportretteerd voor de documentaire "Herzog in Wonderland" van John Bailey. De film "Enigma of Loch Ness" wordt echter nooit afgerond aangezien Herzog tijdens een bootongeluk op Loch Ness tijdens opnames verongelukt. Deze alvast gemaakte opnamens worden gecombineerd met de opnamens die Bailey gemaakt heeft worden gecombineerd tot "Incident at Loch Ness".

avatar van Justice4All

Justice4All

Volgens mij bestaan er meer documentaires over Loch Ness.

avatar van Minotrax

Minotrax

Zo ongeveer wel ja. Ik vind dit niet echt een film

avatar van Master Blaster

Master Blaster

is dit wel een film?

ken hem verder niet hoor

avatar van samiro

samiro

Ik ken hem ook niet

avatar van poko

poko

• 2074 stemmen

Een vriend van mij had deze voor een paar euro's van ebay gehaald, in de veronderstelling dat het een Herzog documentaire betrof. Dat is het niet, dus. Het is een mockumentary, een beetje in de stijl van Christopher Guest. Het uitgangspunt is het volgende: Er wordt een documentaire gemaakt over Werner Herzog, die zichzelf speelt, 'Werner Herzog in Wonderland'. Herzog bereidt zich voor op een docu over Loch Ness, die geproduceerd wordt door Zak Penn (regisseur van deze film, en schrijver van blockbusters als Last Action Hero en X-Men2, speelt ook zichzelf) die probeert zo eens een keer artistieke waardering te krijgen. Penn doet er alles aan om Herzog's film zo spectaculair mogelijk te maken, Herzog is er niet van gediend. Dan loopt alles stevig uit de hand..

Genoeg lagen voor een hoop meligheid, die, denk ik vooral leuk is als je enigszins bekend bent met Herzog en zijn films. Filmisch stelt het allemaal niet veel voor, maar daarvoor zou je de mockumentary-vorm als verzachtende omstandigheid kunnen aanvoeren.

Het audiocommentaar is hilarisch

avatar van JurassicPark

JurassicPark

zie je dat beest een beetje goed

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Bijzoner interessant uitgangspunt wat de gehele tijd zeer boeiend is. Herzog speelt zijn rol uitermate goed, ik vind dit prijswaardig materiaal en sta er dan ook van versteld dat hij als acteur vrijwel niks doet. Zijn houding en blik is met momenten zo authentiek dat ik me haast niet kan indenken dat het gespeeld is. Verhaal werkt prima en de vele karakters zijn herkenbaar en vaak overtuigend. Helaas bouwt de film toe naar een ander soort klimax dan dat je als kijker eigenlijk wil. We worden in feite 70 minuten lang geboeid door een heerlijk verhaal wat in de laatste 20 minuten toch een McGuffin blijkt te zijn voor iets wat veel minder interessant is. Incident at Loch Ness had gezien het laatste deel veel sterker gekunt maar werkt voor de rest prima.

avatar van Hansiro

Hansiro

Een documentaire in een mockumentary, waar Herzog duidelijk veel plezier heeft aan de trip op Loch Ness. Meer een comedy dan horror, al komt er in het laatste half uur toch nog wel een beetje spanning kijken, maar de spanningen onderling aan boord maken de film.