• 9.369.453 stemmen

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mark Simon Hewis

Met onder meer: Tom Hughes, Ophelia Lovibond en Antonia Thomas

Plot 8 Minutes Idle

"You can't put life on hold"

Dan heeft het makkelijkste kantoorbaantje uitgezocht dat hij kon vinden, denkt daarom dat niemand enige verwachtingen van hem zal hebben en hoopt zo zijn makkelijke leventje zonder ambities voort te kunnen zetten. Maar een misverstand tussen zijn moeder en hem resulteert in een plotselinge huisuitzetting en hij en zijn kat gaan heimelijk wonen in het callcenter waar hij werkt. Een complex web van geheimen en leugens brengt een reeks bizarre en compromisloze situaties met zich mee. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Matt Thorne.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van nightbreed

nightbreed

Vermakelijk werkje.

avatar van david bohm

david bohm

Fijn filmpje met stuk voor stuk geinige personages een tamelijk origineel verhaaltje en onderkoelde humor. Zeker geen dijenkletser dit.

Heb m gezien op Film1 waar de speelduur hooguit 80 minuten was.

avatar van Aapje81

Aapje81

Vooraf had ik me best wat voorgesteld van deze film maar jammer genoeg viel dat toch een beetje tegen. Het voornaamste probleem vond ik dat de film nogal onsympathiek en ook onsmakkelijk was.

Al met al voelde alles nogal onsamenhangend aan en wist het verhaal nergenst te beklijven.

Middelmatig.

avatar van mrklm

mrklm

Het gemakzuchtige leven van Steve [Paul Kaye] komt op zijn kop te staan wanneer zijn ouders ruzie krijgen over een verdwenen (winnend) loterijticket en besluiten uit elkaar te gaan. Want dat blijkt tevens het moment waarop Steve niet langer meer thuis kan wonen en zijn eigen boontjes moet zien te doppen. Uit noodzaak ‘woont’ hij enige tijd in het Call Center waar hij werkt en Hewis’ speelfilmdebuut beschrijft Steves perikelen op het werk en buiten kantooruren. Steve heeft een oogje op collega Teri [Ophelia Lovibond], maar zijn bitchy leidinggevende Alice [Montserrat Lombard], die juist haar zinnen op Steve heeft gezet, stelt hem voor een onmogelijk keuze: promotie als hij Teri vertelt dat ze is ontslagen, of zijn eigen ontslag. De onderkoelde humor en het vlotte tempo dragen bij aan een onderhoudende, veelal vermakelijke tragikomedie.