• 9.474.291 stemmen

Geregisseerd door: Matthew Robbins

Met onder meer: Peter MacNicol, Ralph Richardson en Caitlin Clarke

Releasedatum: 14 oktober 1982

Plot Dragonslayer

"In the Dark Ages, Magic was a weapon. Love was a mystery. Adventure was everywhere... And Dragons were real."

Vroeger, toen draken nog leefden, was het altijd verstandig om ze te vriend te houden. En net als bij de man, gaat ook bij een draak de liefde door de maag. Een koning houdt regelmatig een loting onder alle maagden in zijn rijk. De maagd die wordt uitgeloot zal worden geserveerd aan de draak, om hem weg te houden uit het koninkrijk. Het is aan een magiër en zijn hulpje om de draak te doden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Lennert

Ik kan hier onmogelijk nu een score voor geven, maar wat zou ik veel overhebben om deze film nog eens te kunnen zien! Ik zag hem ongeveer 7 jaar geleden en sindsdien vervloek ik mezelf dat ik hem nooit heb opgenomen...

Geen onaardige film maar als je deze film gaat kijken moet je je wel realiseren dat het uit de begin jaren 80 komt en de speciale effecten nog niet zo hoogstaand waren als vandaag de dag. Het is het bekende verhaal, een held die het gaat opnemen tegen een draak en het uiteindelijk wint. Niet de beste film maar zeker de moeite waard om in je collectie te hebben. Het krijgt van mij een 3 uit 5.

Lennert

Met plezier zal ik hem opnieuw kijken!

avatar van Quentin

Quentin

Poster lijkt op die van Star Wars a new hope.

Lennert

Ja, dit was een heerlijke film. De spanning werd goed opgebouwt, de acteurs en settings waren mooi en de draak... kippenvel! ****

avatar van veertjebrug

veertjebrug

heb deze eens een paar jaar geleden gezien.

en als ik eerlijk moet zijn kan ik er me bijna niks meer van herrinneren

avatar van IveLoveMovies

IveLoveMovies

Vandaag heb ik deze film eens uit mijn kast getrokken. Het is inderdaad en hele leuke film. Vooral Peter MacNicol die in deze film meedoet (Waar hij nog heel jong is) is leuk. Leuke sfeer en voor in die tijd hele goede speciale effecten. Leuk om eens gezien te hebben.

Daarom 4.0/5

avatar van the new guy

the new guy

Tegenvaller. Wat een belabberde hoofdrol. Pee Wee die de draak verslaat, alsjeblieft val me niet lastig met dit soort nonsens.

avatar van as

as

Werd gisteren vertoond in Austin tijdens south by southwest. Was een avond georganiseerd door aint it cool news dude Harry Knowles. En wie loopt daar in eens binnen: Guillermo de Toro! N de screening praatten ze wat over de film en over de invloed dat het heeft gehad op de filmmaker

Dat was een leuke verrassing, zeg.

Foto's van Arien Siertsema | Facebook

Blijft een heerlijke fantasyfilm

Lennert

Ik kan me ook goed voorstellen dat Del Toro hier een groot fan van is, Vermitrax is een fantastisch nachtmerrie-creatuur zoals hij ze ook graag maakt. Meedogenloos, duivels en vooral doodeng. De draak in Dragonslayer heeft mij als kind in ieder geval enkele nachtmerries bezorgd en staat voor mij vandaag de dag nog steeds te boek als de ultieme draak in een film. De enige andere film die enigszins in de buurt lijkt te komen is Reign Of Fire, omdat de draken daar ook fantastisch ontworpen zijn en zeer goed bewegen, maar dat is het wel zo'n beetje.

Wat Dragonslayer nog meer zo'n fijn werkje maakt is de duistere sfeer die men de hele film door vol blijft houden. De wereld is chaotisch en verdeeld, je ruikt de stank bijna, je ziet het zweet op de gezichten van de boeren die onderdrukt worden door de koning. En ja, er sterven mensen, iets wat helemaal voor een Disneyfilm toch een fijne verademing is, want het gaat er in dat opzicht niet zachtzinnig aan toe. Nergens wordt het echt expliciet, maar het gehalte van doorboorde, opgegeten of verbrande mensen ligt toch vrij hoog.

Dragonslayer kan voor sommige mensen dan misschien gigantische kitsch zijn, ik ben dermate gecharmeerd van het acteerwerk, de scenery, het verhaal en vooral het prachtige creature design en de special effects, dat ik de film met alle plezier een van de beste jaren '80 fantasy pareltjes wil noemen. Sprookjesachtig en duister, zoals ik ze het liefste heb.