• 9.371.614 stemmen

In the Army Now (1994)

Komedie / Oorlog | 91 minuten

Genre: Komedie / Oorlog

Geregisseerd door: Daniel Petrie Jr.

Met onder meer: Pauly Shore, Esai Morales en Andy Dick

Plot In the Army Now

"Sleep tight, America! The safety of the free world rests in his hands!"

Bones Conway krijgt ontslag als verkoper van huishoudelijke apparaten en stapt met zijn vriend Jack naar het leger. Als vrijwilliger krijgen ze immers een startpremie, een behoorlijk inkomen, eten en kledij, zelfs korting in veel winkels. Hoewel ingedeeld bij de genietroepen, worden ze meteen na hun opleiding naar de oorlog in Tsjaad gestuurd, waar de Amerikanen de strijd tegen de Libische troepen steunen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Bones Conway

Recruiting Sergeant Richard Day

Sergeant Daniels

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Voorspelbaar en flauw, maar op zich nog best ok. Shore was ditmaal niet zo irritant als hij over het algemeen is en er komen wat redelijke momenten voorbij. Desondanks niets om enthousiast over te worden, gewoon een flauwe, maar redelijk amusante komedie.

avatar van braambes

braambes

heel erg leuk ja, als je echt niet wil nadenken althans !

avatar van speedy23

speedy23

Deze typische legerkomedie bevat alle clichés die eigen zijn aan het genre, gaande van de tirannieke sergeant, over de driloefeningen tot en met de oliedomme vijandelijke soldaten. Maar de acteerprestaties blijven ondermaats. De legerkomedies van Bob Hope, Bill Murray of zelfs Goldie Hawn zijn veel grappiger...

avatar van renske

renske

Komt dat leuke liedje ook van deze film?

(titel liedje is meen ik: 'I'm in the army now')

avatar van Jordy

Jordy

renske schreef:

Komt dat leuke liedje ook van deze film?

Nee.

Nitra

Een van de beste army films, ze zijn allemaal goed maar deze is echt de beste ik heb hem paar keer gezien maar toch blijftie leuk,

een 4

Nitra schreef:

Is dit sarcasme?

wie verzint die grappen ?

M'n nonkel, als ie strontbezopen is

een 4

gelukkig blijf je daar nog "realistisch" in (n.a.v de 0.5 voor scarface...)

Zelf vind ik em ook wel leuk om te kijken, maar de beste oorlgosfilm. Welke heb je nog gezien???

Nitra

noem maar op ik heb ze allemaal gezien .. ik ben niet zow goed in titels onthouden maar ik heb heel veel gezien oh dat scarface ...? dat kwam omdat iedereen hem zow goed vond omdat al die rappers enz die film helemaal de bom vonden en toen ik hem zelf zag ... voelde ik mezelf nie echt thuis in die film

avatar van as

as

Oh god.....

JoeCabot

Heb je ook Full Metal Jacket gezien, de oorlogsfilm die alles bevat (daar ben ik weer)...

avatar van Don Gertus

Don Gertus

En Apocalypse Now?

Ps. die waardering voor Scarface mag blijven (daar ben ik weer).

Nitra

haha oke die is ook een 4.5 dat geef ik wel toe dat is echt een hele mooie film, tis een tijdje geleden, maar er zit natuurlijk minder grappen in als deze of die met maurreen gozer..ben zijn naam kwijt.. hij is taxi chauffaure en het gaat niet goed en opeens stoptie met werken hij en zijn vriend (leraar) gaan ook naar de army die is ook goed ..

ook een goeie Apocalypse Now (1979)

avatar van as

as

Stripes volgens mij...

Nitra

goedzow dat is ook een hele goeie Stripes dus

JoeCabot

Enw fullw metalw Jacketw...???

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Amusante film van de onderschatte Shore, heb genoten van deze film. Erg geestig.

3,0

Een beetje flauw. Film die de moeite waard is om af te kijken. meer ook niet.

avatar van Seifer

Seifer

Pauly Shore speelt wel vaker van de maffe rollen, zoals in Bio dome. o_o

Deze films zijn nou ook weer niet zo slecht, ik vind het een film voor op een saaie zondag, wanneer het voetbal is afgelopen.

avatar van riesma

riesma

Nitra schreef:

Grappen?

avatar van Baggerman

Baggerman

Ontzettend matig. Shore is net een soort B-Bill Murray.

Eigenlijk een complete rip-off van Private Benjamin, maar dan met mannen...

avatar van Ruben1994

Ruben1994

komt vanavond op tv, ik ga hem wel kijken,..

iedereen is er niet heel positief over maar wel postief genoeg om het kijken te proberen,..

ik laat nog wel weten wat ik er an vond;)

avatar van Spetie

Erg flauwe komedie, waarin alle typische clichés over het leger weer eens langskomen. De grappen zijn vaak aan de flauwe kant en het acteerwerk is gewoon erg matig. Verrassend genoeg waren de schaarse actiescénes nog best goed gemaakt. Leuk om een keertje gezien te hebben, maar verder een film om eigenlijk weer snel te vergeten.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

I wanna thank my broter the poolman. Wel grappige erg voorspelbare komedie.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Ik had nog nooit van deze komedie uit 1994 gehoord, tot dat ik vorige week er toevallig op stuitte. Ik kende Pauly Shore natuurlijk wel (van meestal slecht scorende en flauwe films) en daarom besloot ik de film te bekijken. Omdat ik zin had in flauwe humor?

Het verhaal was vrij eenvoudig, zoals je van een komedie uit het midden van de jaren '90 kunt verwachten en Pauly Shore in een van de hoofdrollen. Gelukkig vond ik deze film vermakelijk. De schrijvers Steve Zacharias, Jeff Buhai, Robbie Fox, Ken Kaufman, Stu Krieger, Daniel Petrie Jr., Fax Bahr en Adam Small hebben naar mijn mening redelijk werk geleverd maar ik ben wel een beetje verbaasd dat er zoveel schrijvers bij het scenario betrokken waren.

De cast is aardig en hoewel ik geen fan ben van Pauly Shore, deed hij het redelijk in deze film. Hij speelde samen met onder anderen Lori Petty, David Alan Grier, Art LaFleur, Glenn Morshower, Esai Morales en Andy Dick, en zelfs Brendan Fraser had een korte cameo.

Er valt gelukkig wel te lachen gedurende de 91 minuten dat de film duurt, vooral in het begin, wat een bewijs is van de kwaliteiten van de schrijvers en regisseur Daniel Petrie Jr.

Toch krijgt deze film ondanks het positieve hiervoor, een 6 als waardering, omdat hoe verder de film vordert, hoe flauwer het wordt en dat is helaas vaak de kwaal, die je vaker hebt bij Amerikaanse humor.