Genre: Drama / Thriller
Releasedatum: 21 februari 2013
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot De Wederopstanding van een Klootzak
De Amsterdamse crimineel Ronnie overleeft ternauwernood een moordaanslag en keert met aangescherpte zintuigen terug in het leven. Een jonge Angolese asielzoeker kan niet praten over de verschrikkingen uit zijn verleden en ziet zijn kansen op een legaal verblijf in Nederland verdampen. Een lijfwacht met een depressie, een ober met een zieke kat en een echtpaar met een groot verdriet. Allen zullen ze elkaar helpen.
Ronnie
James Joyce
Jaap
Marnix
Mara
Naar de graphic novel Om Mekaar in Dokkem van regisseur Guido van Driel.
Benieuwd!
eRCee
- 1979 stemmen
Haha, geweldige titel trouwens!
Om aandacht schreeuwende titel vooral, zoals tegenwoordig een beetje de standaard is. Het doet bijvoorbeeld denken aan 'De opkomst en ondergang van een ongelofelijk stomme zak' (boek uit 2009). Mij trek je er niet mee, integendeel.
Leuk nieuws!
Hoe lang is het geleden dat een Nederlandse film openingsfilm was op IFFR?
timbo_
Mijn god. Waanzinnig. Even laten inwerken.
Vanwaar deze extreem blije reactie?
Prudh
Omdat het echt een heel goede film is... Ik ga er even op kauwen en zal me dan nader verklaren.
Prudh
Net als de cinematografie en het scenario (zelfs al zijn sommige dialogen iets te houterig).
Bioscooprelease ingevoerd: vanaf 14 maart in de bioscoop (A-Film)
Gorro
In de IFFR bijlage van de Volkskrant werd de film, naar eigen zeggen van de regisseur beschreven als een clash tussen Tarantino en Tarkovsky. Mijn interesse is gewekt, zeker na eerste positieve reacties.
Bioscooprelease ingevoerd: vanaf 14 maart in de bioscoop (A-Film)
Vervroegd naar 21 februari!
JoeHallenbeck
Unique
Extreem goed gefilmde film. De beelden sleuren je mee, wat te verwachten was van een regisseur die zelf de graphic novel maakte.
Knisper
Trailer ziet er inderdaad opvallend goed uit. Wellicht komt er nu ook zo langzaam een Dutch New Wave aan.
Baldur
Toffe trailer. Tijdje geleden dat ik uitkeek naar een Nederlandse film.
predator
- 1954 stemmen
Tarantino eat your heart out! Wat een enorm goede film is dit!. Je waant je in een stripboek door de prachtige beelden zonder dat er Sin City achtige trucs worden toegepast. Van Wageningen is werkelijk subliem. Je moet wel van het genre houden, want zo af en toe is de film behoorlijk hard. Maar dit zit zeker dicht tegen het niveau van Reservoir dogs aan.
Ik vind dit één van de betere films die ik ooit bij het IFFR heb gezien. Die Tiger Award kunnen ze wat mij betreft alvast geven.
Overigens dekt de titel heel goed de lading, wat dat betreft geen truc om aandacht te trekken.
Erg goed inderdaad, deze film van Van Driel, die zijn graphic novel in een wat langer jasje stook, maar die hiermee toch het hart van het boek bleef behouden.
De release is een week opgeschoven (21 februari).
jorriroosen
Viel toch wel tegen. Visueel zeer sterk maar weer een typisch Nederlands einde. Het lijkt allemaal net iets te overgenomen uit de strip. Sommige dingen werkte gewoon niet zo goed. Het eerste uur was echter wel ijzer sterk. Jammer dat het daarna zo inzakt. 3.5
Simon Smith (crew films)
Noem eens wat je dan zo tegenvalt aan het einde en wat er typisch Nederlands aan is. Ben benieuwd.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Ai, viel dit even tegen. Geen van de personages kon me boeien, de film was noch grappig, noch spannend en dan zelfs hier het nodige dierenleed. Oh ja, en dan die nachtelijke finale die overduidelijk bij daglicht was opgenomen. En dat rolletje van Jeroen Willems, waar sloeg dat op? Ben hier niet enthousiast over, iets wat ik wel had gehoopt maar ook verwacht.
jorriroosen
Het flippen van die vrouw en waarom doorgaan met iemand bedreigen wanneer je man half dood gaat.
Ik vond het einde typisch Nederlands omdat het weer zo dramatisch werd. De opa speelde wel geloofwaardig maar die vrouw verpeste het totaal. Weer zo"n feministisch Nederlands vrouwtje zonder diepgang en dat irriteert mij.
Het shot van die jongen fietsend op de dijk was wel echt speciaal. Visueel was het allemaal super maar het einde van het script voelde gewoon te gehaast.
Nederlandse films maken na mijn idee alles zo over dramatisch. Verdriet en pijn kan ook subtiel getoond woorden zonder het zo te onderstrepen met uitroeptekens. Of ben ik de enige die dit vind van de Nederlandse cinema?

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix