• 9.375.049 stemmen

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 31 januari 2002

Plot Enigma

"Unlock the secret."

Engeland, 1943: Tom Jericho is een briljante code-kraker die de Enigma-code waarmee de Nazi's met de U-boten communiceren heeft weten te kraken. De code is echter gewijzigd, en de race om de code te breken is opnieuw begonnen. Dit maal komt er echter een extra gevaar opduiken: er zou een spion aanwezig kunnen zijn onder de code-krakers, en het zou iemand kunnen zijn die dicht bij Tom staat.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Lijkt me wel interessant...

Deze film ga ik zeker kijken. Ik heb voorstukjes gezien en recencies gelezen en hij lijkt me zeer interessant...

Die Enigma machine ziet er indrukwekkend uit. Knap dat ze dat in die tijd hebben kunnen maken.

avatar van Wouter

Jeetje. Dat klinkt niet best.

Jullie gaan toch niet af op 1 recensie'tje hoop ik ?

Ik heb ook positieve recensies gelezen, in ieder geval AD en NRC H.

avatar van g11ndje

g11ndje

Jee, wat een duffe movie. Duurde 135 minuten te lang. Iets positiefs ?? De muziek is opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam !!

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Nogal saai, ja, maar Scott en Winslet spelen wel goed. En ik moest erg lachen om die stotteraar.

Ik vond het een mooie film.

Okee, de film is aan de saaie kant, vooral in het begin, maar wordt toch wel spannend op het laatst.

De spion maakt dat het verhaal boeiend blijft.

Ik heb wel met plezier naar de film gekeken, maar het element bioscoop voegt niets toe aan de film.

Je kunt de film net zo goed op video huren als ie straks uit komt...

En dan is het een hele leuke film om te zien denk ik...

avatar van Jordy

Jordy

zeker niet slecht, maar vond 'm in alles nét niet, kweenie zo goed waarom... beetje saai inderdaad in het begin ook

2,5 *

Is 't wel de kwalificatie thriller waard dan ?

avatar van Wolkenmeter

Wolkenmeter

Zoals zo dikwijls het geval is: het boek is beter dan de film. Ik heb niettemin genoten. Het enige minpunt vind ik dat ze veel te weinig tijd nemen om sommige dingen uit te leggen

avatar van don-the-jeweler

don-the-jeweler

Ik vond dit in tegenstelling tot andere mensen wel een goede film.

Ik hou wel van de sfeer in deze film. De WO II setting vind ik ook erg fascinerend.

Nadeel vind ik dat er aan het einde de clou wordt verteld, dat is een beetje simpel. Had denk ik ook op een andere manier gedaan kunnen worden.

Deze is wat mij betreft echt 4,5 sterren waard.

avatar van temper

temper

Goede film. Soms ietwat langdradig. Ik vond hem ook niet helemaal geloofwaardig: in het begin wordt Shark voorgesteld als onbreekbaar, uiteindelijk gaat het toch vrij gemakkelijk. Bovendien lijkt me de rol die Tom & Hester individueel en de codebreakers als geheel spelen bij het winnen van de oorlog nogal overtrokken. Desondanks 3.5 sterren.

avatar van Armin

Armin

Ik was prettig verrast na de nogal lauwe recencies. Mooie, ingetogen film over een

interessant onderwerp. Traag misschien, maar

avatar van SAB

SAB

avatar van NERD

NERD

Aaridg filmpje waarbij naar mijn genoegen de nadruk niet zozeer op de tijd ligt waarin het speelt (met name in de manier waarop mensen met elkaar om gaan en het taalgebruik).

Alleen werd ik redelijk ziek van die geheim agent met zijn zogenaam scherpe opmerkingen.

avatar van MFEO

MFEO

Leuke film met mooie muziek. De muziek deed me vanaf het begin denken aan James Bond. Maar dat is ook niet zo vreemd want de muziek is gemaakt door John Barry. 3 1/2 ster

avatar van Mart

Mart

goeie personages, beetje oudbolig gefilmd, maar dat zal natuurlijk wel bij de tijd horen... voor de rest een heel goed en spannend verhaal

avatar van troy31

troy31

zeker niet slecht. kate winslet vind ik altijd wel ok. kvond het een tamelijk ingewikkeld verhaal. over dat gecodeer en zo. 3 sterren

avatar van herman78

herman78

Mensen die dit wat vonden, moeten wellicht ook maar Fatherland gaan bekijken. Is ook gebaseerd op een boek van Oscar Harris.

avatar van nirvana

nirvana

een thriller zou ik het zeker niet noemen, ik had zelfs soms last om mijn ogen open te houden, er gebeurd te weinig in deze film om mij te kunnen boeien. 1,5 *

Dvdhoes...

avatar van tsjidde

tsjidde

tsjidde: Ja, dat bedoel ik ook.

kappeuter: Dan moet je dat zeggen.

tsjidde: Zal ik de volgende keer doen.

avatar van damon

damon

veels te ingewikkeld voor een film

als ik dit soort films wil zien ga ik wel een boek lezen!

avatar van Edie

Edie

Sorry, na meerdere malen geprobeert af te kijken is het me niet gelukt; WAT EEN SAAIE FILM Ik stem dus ook gewoon niet (anders was het wellicht een 1.5 ofzo geweest zijn..) maar deze film kon me TOTAAL niet bekoren.

De machine daarintegen is een ingewikkeld en eigenlijk technisch prachtig iets! Ook leuk is dat je zanger Mick Jagger eventjes erin ziet (hij was meen ik ook producent van de film.. vast vrienden onder mekaar?). Ook in de making of (gewoon beelden achter mekaar, zonder enige toevoegende informatie. Ofwel: beeldclip's vanachter de camera, waar ook even aandacht aan Mr. Jagger geschonken word, wederom alles zonder commentaar).

Het zal wel niet mijn film zijn (totaal niet..) slecht? Ik noem hem niet slecht, als je ervan houd zal hij wellicht goed zijn.. Ik vond er geen bal aan, en is dus uiteraard in mijn ogen slecht. Acteren e.d. wel redelijk.

avatar van $@@$

$@@$

Mooi, maar ingewikkeld verhaal. Niet super, maar ook niet slecht. 2,5 ster

avatar van BarryMar

BarryMar

Wel, ..., het is geen makkelijke film! Uitieindelijk vond ik hem eigenlijk wel goed. Dit is een film waar je je aandacht moet bijhouden, daar hou ik wel van. Ik vermoed - ga hem morgen of overmorgen bekijken - dat hij wel wat weg heeft van "Sophie Scholl". Je moet natuurlijk een liefhebber van het genre zijn ... en dat ben ik dus 3.5 sterrren ...