• 9.375.238 stemmen

C.H.U.D. (1984)

Horror | 88 minuten / 96 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 88 minuten / 96 minuten (director's cut)

Geregisseerd door: Douglas Cheek

Met onder meer: John Heard, Daniel Stern en Christopher Curry

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 10 januari 1985

Plot C.H.U.D.

"They're not staying down there anymore!"

Door het illegaal storten van radioactief afval in het riool van New York blijkt dat de ondergrondse uithoeken van de samenleving niet enkel meer bewoond worden door zwervers, maar ook door vleesetende monsters. Een fotograaf en politieagent lopen groot gevaar doordat ze verwikkeld raken bij de doofpotaffaire.

George Cooper

Officer Sanderson

Officer Crespi

avatar van Jordy

Jordy

hier is de website chud.com naar vernoemd..

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Aardige horror/komedie, maar nergens echt meesterlijk. Had van mij wel wat scherper en gorier gemogen hier en daar. Geinige rollen voor Heard en Stern, beide uit de Home Alone reeks.

2,5 sterren.

avatar van Wouter

Jordy schreef:

hier is de website chud.com naar vernoemd..

en dat is?

Je copy/paste dat naar de URL bar van je browser ... en wat krijg je? Cinematic Happening Under Development. De wonderen der internet.

avatar van Jordy

Jordy

Wouter schreef:

en dat is?

Hmmnn... hoe zou je daar nou achter kunnen komen... tough one. Ik kom hier op terug!

avatar van Diesel

Diesel

Onderhond schreef:

Sommigen moet je op weg helpen.

avatar van Reinbo

Maar C.H.U.D. staat voor Cannibalistic Humanoid Underground Dweller! en ik kan het weten want ik heb hem indertijd nog zelfs in de bioscoop gezien. Niet dat hij erg goed was overigens.

avatar van xangadix

xangadix

De chud met de lampjes als ogen is wel erg triest... En wat dacht je van die extra lange nek, speciaal voor onthoofding geschikt!

avatar van damon

damon

saaie film! de monsters zijn totaal niet eng en het verhaal is niet boeiend 2*

avatar van eppy

eppy

mensen mensen, dit is een cult klassieker....gewoon kijken en niet nadenken

plus vind ik het verhaal niet eens zo slecht, ach het zal wel jeugd sentiment zijn!!!

leuk weetje over deze film is dat er een klein rolletje wordt vertolkt door john goodman in de rol van politie agent die opgevroten wordt, en dat is een hele maaltijd

Halcyon

C.H.U.D. is weer zo'n film waarin door toedoen van milieuvervuiling, in dit geval door het dumpen van radioactief afval, gemuteerde wezens opduiken en de bevolking het leven zuur maken. Altijd aardig zo'n verhaaltjes. De film speelt zich grotendeels af in een ondergronds netwerk van riooltunnels en dat komt het vuile en grauwe sfeertje absoluut ten goede. Het wezen zelf ziet er niet al te overtuigend uit, maar komt gelukkig slechts sporadisch en gedeeltelijk in beeld. Absoluut pluspunt zijn enkele gore scènes en de typische eighties score die dit soort filmpjes onderdompelt in de juiste sfeer. C.H.U.D. is hoe dan ook een erg leuke creature feature met onder andere de leuk acterende Daniel Stern (Home Alone) in een hoofdrol. Ook de rest van de personages weten genoeg te boeien en worden gezien de aard van dit soort films voortreffelijk vertolkt.

Al met al een serieuze meevaller.

@ Reinbo: C.H.U.D. staat eigenlijk voor Contamination Hazard Urban Disposal

avatar van Reinbo

Blijkbaar zijn er twee verklaringen voor. Ik weet zeker dat Cannabalistic Humanoid Underground Dwellers hetgeen was waarmee ze de film indertijd promootte (het was immers het post zombie tijdperk. ). Misschien viel hij daarom zo tegen.

Halcyon

Was eigenlijk meer trivia hoor . De betekenis die jij geeft is inderdaad de betekenis zoals die in de film wordt gebruikt. Tot op het moment wanneer duidelijk wordt dat C.H.U.D. eigenlijk een term is die het sluikstorten in de doofpot moet steken. Op dat moment wordt de échte betekenis die naar het radioactief afval verwijst pas duidelijk.

Trivia, altijd leuk.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

De poster en videohoes vond ik als kind indrukwekkend.

Halcyon

Ik vind dat als "volwassene" nog steeds .

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Tja, eigenlijk wel! Deze film doet me erg terugdenken aan de videotheek in de Kerkstraat, Antwerpen waar ik als kind regelmatig videofilms ging huren en met open mond bekeek. Vooral die horrorfilms/hoezen/posters waren voor mij erg cool.

avatar van namingway24

namingway24

Een film die maar moeizaam op gang komt, een redelijk tweede bedrijf kent, en dan is het ook plotseling afgelopen. De film kan nog wel bogen op bekwame acteurs zoals Heard en Stern.

Erg bloederig wordt het nooit, met uitzondering van een paar uit elkaar gereten lijken, en de C.H.U.D. zijn het meest effectief als je ze maar gedeeltelijk in beeld ziet.

Verder is het altijd leuk om typische 80's straten te zien zoals je ze nu nog zelden in films ziet, en synthesiser-achtige 80's soundtrack kan ik ook wel waarderen.

avatar van HammerHead

HammerHead

Haha, eindelijk gevonden. Een film die me destijs nog een aantal mindere nachten heeft bezorgd, nadat ik 'm bij de buren op video had gezien. Typisch jaren tachtig thema ook. Indrukwekkend voor een destijds 10 jarige, nu voornamelijk gedateerd, maar nog wel een voldoende mate aan sfeer.

avatar van Reinbo

Net herzien op laserdisc. Blijft een matig filmpje dat weinig hoogtepunten kent en clicherijk voortkabbelt. 2*

avatar van goongumpa

goongumpa

Criterion-uitgave komt eraan.

avatar van Reinbo

Echt? Nou, vind het daar toch veel te zwak voor, er zijn veel betere cultwerkjes uit de jaren 80.

avatar van yeyo

yeyo

Ik lees hier en daar dat het om een 1 april grap ging..

avatar van Reinbo

Lijkt me een logische verklaring, want ik heb deze laatst nog gezien en er is echt weinig goeds aan.

avatar van yeyo

yeyo

Hier een filmpje waar de diepere lagen van de film verklaard worden

Going Beneath the Surface with Kent Jones - From the Current - The Criterion Collection

dutchtuga

Tjsa als Armageddon een Criterion release krijgt, waarom dit dan niet? Een betere grap was een film van Ernest willen uitgeven.

avatar van Reinbo

Armaggeddon is wel een hele bijzondere productie. Erg interessante disc.

dutchtuga

Representatief voor bombastische Amerikaanse cinema, inderdaad, maar dat zou CHUD ook kunnen zijn voor de jaren '80 horror.

avatar van Reinbo

Nee, want dan zijn er legio betere voorbeelden (Night of the Creeps of zo), terwijl het nooit bombastischer werd dan Armageddon.

Heb jij deze niet gezien? Want hij is echt erg slecht.

dutchtuga

Heb 'm nog niet gezien, nee. Maar met mijn zwak voor deze slechte creature films kan ik me niet

voorstellen dat ik 'm zwak ga vinden

Edit: Is hier alleen een regio 1 van?