• 9.375.349 stemmen

How to Make Money Selling Drugs (2012)

Documentaire | 96 minuten

Genre: Documentaire

Geregisseerd door: Matthew Cooke

Met onder meer: Matthew Cooke, Susan Sarandon en Eminem

Plot How to Make Money Selling Drugs

De documentaire biedt een diepgaande blik in de wereld van de drugshandel en drugsbestrijding. In de interviews komen onder andere vooraanstaande regeringsfunctionarissen en beroemdheden als Woody Harrelson, Susan Sarandon, David Simon en rappers Eminem en 50 Cent aan het woord. Zo wordt er voorgesteld de wetten aan te scherpen, maar ook voorstanders mogen hun zegje doen.

avatar van koningtoet

koningtoet

werd af en toe een beetje te sentimenteel naar mijn smaak maar voor de rest een goede documentaire

avatar van Macmanus

Macmanus

Preaching to the choir

Vermakelijke documentaire. Grappig gedaan die levels die je omhoog kan gaan. Grappige verhalen van wat ex gangsters, vooral Brian O'Dea is een leuke verteller. De film is vrij eenzijdig. Maar ze pretenderen ook nooit veel meer, waardoor het nooit een belerend toontje krijgt. Tegen het eind gaan ze wat laks om met eventuele oplossingen. Hadden ze er imo beter helemaal uit kunnen laten. Maar dat het systeem in Amerika vrij vreemd is mogen duidelijk zijn. Die aantallen mensen in de gevangenis ook Verbaasd me telkens weer.

3 sterren.

Vermakelijke docu. Zou een aardige double bill zijn met The House I Live In (2012)

avatar van Driello

Driello

Leuk gebrachte promo voor de legalisering van drugs. Meer is het niet, want een echt solide documetaire wordt het nooit. Darvoor is het allemaal te eenzijdig. Maar dat is duidelijk ook niet de richting die de makers opwilden. Al met al geeft het vee feiten op een fijne vertelwijze en blijft het behoorlijk boeiend tot het einde.