• 9.371.602 stemmen

Geregisseerd door: Paul Finelli

Met onder meer: Peter Fonda, Travis Fimmel en Hani Al Naimi

Plot Harodim

"Nothing but the truth?"

Lazarus Fell is een voormalig marine-inlichtingenofficier. Hij heeft maar één doel en dat is de meest gezochte terrorist ter wereld vinden: de verantwoordelijke achter de aanslagen van 11 september 2001. Maar van de ene op de andere dag wordt Lazarus van de zaak gehaald door de hoogste autoriteiten, zonder enige uitleg. Maar stoppen met de zoektocht is niet makkelijk, want voor hem is het een persoonlijke zaak. Zijn vader Salomon Fell werd namelijk het slachtoffer van deze verschrikkelijke aanslagen.

Solomon Fell

Lazarus Fell

The Terrorist

avatar van Piratje

Piratje

Je moet al grondig op de hoogte zijn van de vliegtuigaanval van Al Gaida op de twintorens in New York om deze langdradige ingewikkelde dialoog van eerst twee en dan drie betrokkenen te kunnen volgen.

Een thriller kun je zoiets niet noemen want spanning zit er helemaal niet in. Of tenminste heb ik er niet in gevoeld.

De (enige) drie hoofdspelers verkondigden hun theorie, ervaring en verantwoordelijkheid in dit puur Amerikaanse drama waarover al vele verhalen de ronde doel.

Gelukkig waren er de actuele tussenflashes om het eentonige verhaal wat op te fleuren.

In elk geval is deze film niet voor een groot publiek bestemd en lijkt meer op een wederzijds interview. Enkel specialisten en geïnteresseerden in dit Amerikaanse drama kunnen uit deze film misschien wat meer info op doen.

Ik was alvast blij dat ik de film tot het einde heb uitgekeken.

Omwille van de goede vertolking, sfeer, tussenflashes en goede regie is me dit verhaal toch een 2,5 waard. Maar echt, dit is een film voor een beperkt publiek.

avatar van schumacher

schumacher

Amaai zeg, zo saai deze is, na 20min al had ik zoiets van,ppfff, je ziet hier staan thriller maar wat was er dan aan van thriller? Het is een zever gedoe drama film en niet eens een goeie, bah, niks voor mij.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Deze film werkt pas als je ingelezen bent over de conspiracy theory van 9/11. Ik ben flink ingelezen in ieder geval, en een aantal grote punten van de complotdenkers zie je terug in de film. Veel onbeantwoorde vragen die ik in de afgelopen jaren opgelopen ben door vele gegevens of door juist het missen ervan.

Ook deze film doet daar een beroep op, waarom en hoe zijn bepaalde dingen nu gebeurt, terwijl er veel vreemde zaken rondom de aanslagen te benoemen zijn. De Amerikaanse diensten bieden geen goede antwoorden aan en versterken daardoor de complottheorie alleen maar. In deze film wordt naar de Illuminati gerefereerd, een in eerste beginselen geen vreemde gedachtewijze.

Nu wil ik wel aangeven dat ik niet meteen sterk achter de denkwijze van het complot sta, nee.... maar die onbeantwoorde vragen laten bij mij wel een leeg gevoel achter. Een gevoel van hier kloppen dingen echt niet. Dat is precies wat deze film wil doen, je na laten denken over wat er gebeurt is en hoe. Zijn dingen aan elkaar te linken of zoekt men gewoon naar spijkers op laag water.

De film symboliseert wat het mag kosten om de wereld in de macht te kunnen houden. Opofferen wordt synoniem voor dienstbaarheid genoemd. Lazarus Fell zal dit zelf sterk gaan ondervinden, zijn dienstbaarheid zal op de proef worden gesteld. Echter hoe verder we de prent in gaan hoe moeilijker dat voor hem gaat worden. Men lijkt rondom hem en zijn geheim meer over hemzelf te weten dan hijzelf ooit zou kunnen bedenken.

Daarnaast doet de film een beroep op je moreel besef, duidelijk wordt in beeld gebracht hoe de mens al door heel de geschiedenis om gaat met de medemens. Door kennis en kunde wordt het er allemaal zeker niet alleen maar beter op, nee op vele punten wordt het simpelweg slechter. Uitleg hoe dit in de hand gehouden zal moeten worden komt aan de orde, de kijker wordt daarmee een antwoord in de schoot geworpen die zijzelf positief als negatief kan ontvangen.

Hierboven schrijft schumacher de film saai te vinden. Dat kan ik mij best indenken en dat komt omdat het geen actiefilm is maar een anderhalf uur gebabbeld. Je moet het onderwerp interessant vinden wilt je de prent kunnen appreciëren.

Voor mijzelf heb ik me prima kunnen vermaken met de inbreng van de filmmakers, je inzicht te geven hoe de wereld volgens hen wordt geregeerd. Zijn wij marionetpoppen, is er een wereld orde die "ondergronds" te werk gaat daar waar niemand kijkt en niks doorheeft van haar bestaan. Een film die 9/11 wil linken aan andere grote gebeurtenissen, een theory over wereldwijde machtsmisbruik door een eeuwenoude orde.

Lees deze (dezelfde als hierboven bij Illuminati) en deze pagina's eens door en je ziet dat de makers dit graag een groot publiek ten gehore wil brengen. Deze link heb ik b.t.w. hier niet geplaatst om op welke manier dan ook zieltjes te winnen voor de overtuiging die complotdenkers ervaren. Nee, ikzelf ben iets te nuchter daarvoor, voor mij geldt:seeing is believing. Puur een stuk tekst als wat uitleg voor de achtergronden van deze prent.

Wat ik wel ervaar met deze film is dat er info in voor komt waar ik ook mijn bedenkingen over heb, al geruime tijd, m.b.t. 9/11.